جزئیات حضور سینما در بورس

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر جزئیاتی از بیمه هنرمندان و ارائه تسهیلات حمایتی از آنها در سال جاری و درباره آخرین وضعیت ایجاد صندوق بورسی سینما توضیحاتی ارائه داد. به گزارش سینما خراسان، نشست خبری مدیرعامل و معاونان صندوق اعتباری هنر صبح امروز در مجموعه باغ زیبا برگزار شد. در این نشست، سید حسین سیدزاده مدیرعامل […]


مدیرعامل صندوق اعتباری هنر جزئیاتی از بیمه هنرمندان و ارائه تسهیلات حمایتی از آنها در سال جاری و درباره آخرین وضعیت ایجاد صندوق بورسی سینما توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش سینما خراسان، نشست خبری مدیرعامل و معاونان صندوق اعتباری هنر صبح امروز در مجموعه باغ زیبا برگزار شد.

در این نشست، سید حسین سیدزاده مدیرعامل این صندوق با اشاره به اینکه سال ۹۷ نه تنها سال رکود فعالیت‌های این صندوق نبوده و می‌توان آن را موفق ترین سال فعالیت آن از ابتدای تأسیس تاکنون دانست، گفت: الان زمان ثمردهی و به خروجی رسیدن برنامه‌هایی است که صندوق به خاطر آنها ایجاد شده و برای آنها برنامه ریزی کرده است.

وی در ادامه در تشریح برنامه‌های اجرا شده توسط این صندوق گفت: در سال ۹۷ به میزان ۵ هزار نفر به مجموع هنرمندان بیمه شده توسط صندوق اضافه شده که تنها بیش از ۲ هزار نفر از آنها در اسفندماه سال جاری به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شده اند. در حال حاضر ما ۴۲ هزار نفر را تحت پوشش بیمه‌ای داریم که این عدد ۲ سال پیش ۱۹ هزار نفر بود. این در حالی رخ می‌دهد که منابع و بودجه‌های ما کاهش داشته است. با این همه تلاش داریم در آینده هر فرد هنرمندی که استحقاق بیمه شدن داشته باشد را به سازمان تأمین اجتماعی معرفی کنیم. این قول ماست و رایزنی‌های لازم برای آن را انجام داده و می‌دهیم.

سیدزاده در ادامه با اشاره به سفرهای استانی مدیران و کارکنان صندوق در سال جاری و اشاره به سفر به ۱۳ استان در این زمینه، بیان داشت: ما در سفرهای استانیمان به تمامی شهرستان‌ها سفر کردیم. سعی کردیم با تمامی هنرمندان ارتباط برقرار کنیم و کاری کنیم که بسیاری از آنها حداقل برای یک بار در طول فعالیت هنریشان دیده شوند. هنرمندان شهرستان‌ها نسبت به هنرمندان پایتخت چیزی کم ندارند. مساله اصلی کمتربرخوردار بودن آنها است. نگاه ما به استان‌ها یک نگاه استراتژیک و رو به آینده است. اگر تنها یکی دو نفر از آنها هم با حمایت ما بتوانند مبدل به هنرمندی که افتخار ملی برای ما کسب می‌کند، بشوند، ما کارمان را کرده ایم.

وی در همین زمینه گفت: در حال حاضر از نظر میزان برخورداری هنرمندان از امکانات صندوق میان تهران و شهرستان‌ها توازن برقرار است و ما در تلاشیم تا شهرستان‌ها بیشتر باور استفاده از تسهیلات صندوق را بپذیرند. در سال جاری ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای پرداخت از طرف صندوق به بانک‌های عامل اعلام شد که این رقم نسبت به سال گذشته ۲ برابر و نسبت به دو سال گذشته ۸ برابر شده است. همچنین تعداد افرادی که از این تسهیلات در سال جاری استفاده کرده اند نیز نسبت به سال قبل دو برابر شده است.

وی در همین زمینه افزود: در سال ۹۷ بیش از یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به هنرمندان پرداخت شد که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشت. همچنین ما در سال جاری به ۴۰ پروژه فرهنگی تسهیلات اعطا کردیم و از تولید ۲۰ فیلم سینمایی نیز حمایت به عمل آمد. همچنین ۲۰ پروژه هنری در قالب کارآفرینی مورد حمایت ما قرار گرفت که نسبت به سال گذشته ۶ برابر افزایش داشت.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۳۸۳ و در قالب طرح تکریم و اهدای مستمری به هنرمندان ماهیانه ۲۰۰ هزار تومان به ماهانه صاحب سبک و تراز اول پرداخت می‌شد بیان کرد: در سال ۹۷ این مبلغ ۴ برابر شد و لیست هنرمندان دریافت کننده این تسهیلات نیز پالایش شد. بر این اساس، مشمولان طرح تکریم ماهانه ۸۰۰ هزار تومان و مشمولان طرح مستمری که بیش از ۲۷۰۰ نفر هستند ماهیانه ۲۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که این رقم پیش از این ۱۵۰ هزار تومان بود.

سیدزاده همچنین با اشاره به بحث بیمه درمان تکمیلی نیز گفت: ما از تیرماه سال جاری به منظور ارائه خدمات تکمیلی درمانی با سازمان بیمه سرمد به توافق رسیدیم. در حال حاضر ۲۲ هزار نفر از هنرمندان تحت پوشش بیمه تکمیلی ما هستند و یارانه ۵۰ درصدی برای این مسئله به آنها اختصاص داده شده است. این نوید را می‌دهیم که در سال ۹۸ هیچ کدام از هنرمندان ما نباید نگران هزینه‌های درمانی خود باشند. کمااینکه تاکنون هیچ هنرمندی در استان‌های ما وجود نداشته که مشکل درمانی پیدا کند و این مشکل به ما منعکس و ما برای او کاری نکرده باشیم. در حال حاضر در کشور ۶۵ هزار نفر عضو صندوق هستند که ۴۲ هزار نفر از آنها بیمه و ۲۲ هزار نفر نیز بیمه تکمیلی دارند. من امیدوارم در سال ۹۸ تمامی افرادی که دوست دارند در فرآیند بیمه شدن هنرمندان اتفاقات تازه ای رخ دهد، هنرمندان و افراد برخوردار را به ما معرفی کنند. علاقه ما این است که این مطالبه گری تبدیل به یک حرکت اجتماعی شده و در تمامی رویدادهای هنری و فرهنگی درباره آن صحبت و به ما پیشنهاداتی ارائه شود.

در بخش دیگری از این نشست خبری اهالی رسانه به طرح سوالاتی از مدیران صندوق پرداختند. در همین زمینه و در مورد شائبه بدهکاری صندوق به سازمان تأمین اجتماعی و تأخیر در صدور معرفینامه ها به این سازمان برای هنرمندان، منصور وحیدی فر معاون اعضای صندوق پاسخ داد.

وی با اشاره به تفاهمنامه صندوق با سازمان تأمین اجتماعی بیان کرد: بر اساس تفاهمنامه ما ۱۸ درصد از حداقل پایه حقوق را که شورای عالی کار هر ساله اعلام می‌کند، برای بیمه در نظر می‌گیریم که از این ۱۸ درصد ۸ درصد توسط هنرمندان و ۱۰ درصد توسط صندوق پرداخت می‌شود. برای بازنشستگی نیز بر مبنای میانگین سنوات پرداخت حقوق انجام می‌شود. اگر در پروسه طولانی شدن صدور معرفینامه ها مسئله‌ای به وجود آمده است به دلیل طولانی شدن شرایط احراز هنرمندان است. می‌دانیم که این اتفاق باید توسط نهادها و معاونت‌های مختلف فرهنگی-هنری به صندوق صورت بپذیرد تا ما نیز آنها را به تأمین اجتماعی معرفی کنیم. این فرآیند معرفی به صندوق است که طولانی شده است در غیر این صورت ما در کار معرفی با مشکلی مواجه نیستیم.

این مقام مسئول در صندوق همچنین گفت: در حال حاضر ما هیچ بدهی به سازمان تأمین اجتماعی نداریم. حق ماهیانه بیمه را به صورت منظم پرداخت کرده ایم و معوقه ای هم که صندوق به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار بود به صورت تقسیط در حال پرداخت است.

وی در همین زمینه در مورد بیمه خبرنگاران نیز گفت: سازوکار بیمه خبرنگاران بر مبنای آن چیزی است که معاونت مطبوعاتی اعلام کرده است. اهالی رسانه باید در سامانه مربوطه در معاونت ثبت نام و مدارک را تکمیل کنند و پس از معرفی از معاونت به صندوق، مراحل بیمه شدن آنها انجام می‌شود. در اسفندماه سال جاری از ۲۰۲۵ هنرمند معرفی شده به تأمین اجتماعی برای دریافت بیمه، ۷۵ نفر خبرنگار بودند که از همین روش به کار آنها رسیدگی شد.

در بخش دیگری از این نشست خبری، سیدزاده مدیرعامل صندوق در پاسخ به سوالی درباره سرانجام تأسیس صندوق بورسی سینما نیز گفت: ما با بنیاد سینمایی فارابی به این توافق رسیدیم که منابع این بنیاد برای حمایت از تولید آثار سینمایی از طریق صندوق و با دریافت وثیقه ملکی پرداخت شود تا در صورت عدم بازگشت آنها، منابع صندوق دچار مشکل نشود. بر همین اساس ۲۰ فیلم سینمایی مورد حمایت ما قرار گرفتند که فهرست آنها توسط بنیاد فارابی معرفی شده است. همچنین یک صندوق برای ارائه به سازمان بورس تعریف شده که با هزینه ۲۰ میلیارد تومان تأسیس می‌شود. این هزینه صرف ساخت تعداد مشخصی اثر سینمایی می‌شود که مشخصات و هزینه کرد پرداختی برای هر کدام از آنها مشخص است. این صندوق پس از ایجاد در بورس ارائه شده و هر فرد دارای کد بورسی می‌تواند سهام آن را خریداری و در تولید این آثار سینمایی مشارکت داشته باشد. در حال حاضر ما با سازمان بورس به توافق اصولی برای ارائه این صندوق رسیده ایم و امیدواریم پس از طی مراحل ثبت، از ابتدای سال آینده این صندوق در بورس تهران عرضه شود.

وی در همین زمینه گفت: این اتفاق باعث می‌شود پول‌هایی که برای ساخت آثار سینمایی هزینه می‌شود از طریق بورس به صورت شفاف و تمیز و نیز قابل پیگیری هزینه شود و هیچگونه شائبه‌ای در تأمین هزینه تولید آثار سینمایی وجود نداشته باشد. البته باید تاکید کنم که وظیفه ما در این موضوع، حمایتی است و ما قصد ورود به عرصه سینما را نخواهیم داشت. چونکه بر این باوریم ورود به کارهای صنفی از این دست هویتمان را خواهد گرفت.