«آبه» مستند فیلمساز مشهدی با موضوع مهاجرت

کارگردان مستند «آبه» برگزیده مشهدی هجدهمین جشنواره «سینما حقیقت» گفت: این مستند تقبیح یا زشت شمردن فرهنگ مهاجرت بدون برنامه و هدف چه در افغانستان و چه در ایران است.

به گزارش سینما خراسان، سارا طالبیان همزمان با اکران فیلمهای هجدهمین جشنواره «سینما حقیقت» در ۲ پردیس سینمایی طرقبه و نیشابور در خراسان رضوی در گفت و گویی افزود: دغدغه من برای ساخت مستند آبه الگوی نادرست مهاجرت در افغانستان بود که مشابه آن در کشور خودم نیز وجود دارد، مهاجرتی که فقط سرابی برای جوانان بدون آینده‌ای مشخص است.

وی به تشریح چگونگی ساخت این مستند پرداخت و گفت: سال گذشته برای ارایه یک دوره آموزشی کارگردانی به افغانستان سفر کردم، ۸۰ روز در آنجا مستقر بودم و با همراهی هنرجویان چهار فیلم کوتاه ساخته و اکران شد، در همراهی با هنرجویان افغانستان، با یکی از آنان مانوس شده و در جریان مشکلات خانوادگی اش قرار گرفتم.

طالبیان اظهار کرد: هنرجوی من «عاطفه»، مادری داشت که چندین سال دلتنگ پسر ۱۹ ساله اش بود که به سوئد مهاجرت کرده و دیگر بازنگشته بود، پسر او در زمان حضور طالبان در این کشور به صورت قاچاق ابتدا به ترکیه و سپس به سوئد رفته بود و مادر بسیار نگران حال و اوضاع او بود.

 

مستند «آبه» به فرهنگ نادرست مهاجرت می پردازد

 

این مستندساز ادامه داد: دوربین من قصه این مادر رنج کشیده و نگران از وضعیت فرزند سومش را روایت می کند و تبعات یک فرهنگ نادرست در کشورهای مانند افغانستان را نشان می‌دهد، مهاجرتی که بیشتر گریبانگیر مردان این سرزمین شده و مادران و همسران و خواهران نگران خود را در افغانستان باقی گذاشته است.

وی در پاسخ به علل این مهاجرت از سوی جوانان افغانستانی گفت: شاید ناامنی و فقر را بتوان دلایل مهاجرت افغانستانی‌ها به کشورهای دیگر دانست اما مهمتر از آن فرهنگی است که در این کشور رواج یافته و نسل زد را درگیر کرده است.

طالبیان ادامه داد: در مستند «آبه» در واقع مسائل مواجه یک جامعه سنتی با نسل زد یا نسل جوان و نوجوان کنونی را به تصویر می‌کشد، مهاجرتی که پایه و اساسی ندارد و فرد بدون هیچ هدف مشخصی، به دنبال سرابی می رود که فقط آینده ای مبهم را پیش رویش قرار می‌دهد.

وی که از هنرجویان انجمن سینمای جوانان مشهد بوده است، گفت: مستند «آبه» سومین کار من در عرصه مستندسازی است، این مستند ۴۰ دقیقه ای در طول ۱۲ روز در منزل یکی از خانواده‌های افغانستانی و بهره گیری از اعضای یک خانواده ساخته شد.

در بخش بهترین کارگردانی فیلم مستند هجدهمین جشنواره سینما حقیقت در تهران، تندیس و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به سارا طالبیان برای فیلم «آبه» تعلق گرفت.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» ۱۸ تا ۲۵ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو در تهران برگزار شد.