آلبوم «یادش» رونمایی شد/ گرامیداشتی برای استاد اخلاق

آیین رونمایی از آلبوم «یادش» در قالب یادواره استاد جواد معروفی نوازنده فقید موسیقی ایرانی روز چهارشنبه ششم شهریور در تالار رودکی تهران برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، آیین رونمایی از آلبوم «یادش» که توسط موسسه فرهنگی هنری «ماهور» به مدیریت سید محمد موسوی در قالب یادواره استاد جواد معروفی نوازنده فقید […]


آیین رونمایی از آلبوم «یادش» در قالب یادواره استاد جواد معروفی نوازنده فقید موسیقی ایرانی روز چهارشنبه ششم شهریور در تالار رودکی تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، آیین رونمایی از آلبوم «یادش» که توسط موسسه فرهنگی هنری «ماهور» به مدیریت سید محمد موسوی در قالب یادواره استاد جواد معروفی نوازنده فقید موسیقی ایرانی با هنرمندی و تنظیم پویان آزاده تولید شده، روز چهارشنبه ششم شهریور در تالار رودکی تهران برگزار شد.

رونمایی از اثری که تولید آن پنج سال طول کشید

علی اکبر صفی پور مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی در ابتدای این برنامه گفت: ارزش کاری که انجام شده است قطعا بیشتر از برگزاری این رویداد است اما جهت استحضار شما بگویم کاری که امروز شاهد رونمایی آن هستیم نتیجه ماه ها دیدار و گفتگوی ما با دکتر پویان آزاده است که زمان بیش از پنج ساله را به خود اختصاص داد. من افتخار می کنم که بنیاد رودکی در تولید یک اثر ارزشمند سهم کوچکی را ایفا کرده و آثار به جا مانده استاد معروفی را جمع آوری کند.

وی ادامه داد: این چندمین برنامه ما در بنیاد رودکی است و ما تلاش کردیم در فضایی حرکت کنیم که اهالی رسانه و هنرمندان بتوانند در یک فضای مناسب با یک اثر ارزشمند آشنا شوند. امیدوارم در این راه بنیاد بتواند نقش حلقه واسط را میان هنرمندان، مخاطبان و اهالی دانشگاه ایفا کند. این همان هدفی است که ما از همان ابتدا دنبال آن بودیم و امیدوارم شرایط به گونه ای باشد که بتوانیم این حرکت را ادامه دهیم.

مهین زرین پنجه از شاگردان استاد جواد معروفی هم در این نشست بیان کرد: آقای پویان آزاده با اثری که منتشر کردند فضایی را به وجود آوردند که آثار استاد جواد معروفی با شکلی ویژه و متفاوت پیش روی مخاطبان قرار گیرد. ما در تنظیم جدید شاهد آلبومی هستیم که تنظیم بسیار خوبی دارد و من از پویان آزاده تشکر می کنم که خالق چنین اثری بود.

انتقاد از مدیران رادیو در رسانه ملی

میلاد کیایی نوازنده سنتور و پژوهشگر موسیقی ایرانی در ادامه این برنامه ضمن قدردانی از مقام هنری استاد جواد معروفی گفت: مایه بسیار خوشحالی است که از یک اسطوره و مرد تکرارناپذیر موسیقی ایران یعنی استاد جواد معروفی این چنین به نیکی یاد می شود. بنده از هشت سالگی در حوزه موسیقی فعالیت می کردم و چون روابط عمومی بدی نداشتم همیشه سعی می کردم تا در استودیوها حضور یافته و ضبط های انجام گرفته را از نزدیک ببینم. و خوب به خاطر دارم وقتی که استاد معروفی در استودیو هشت رادیو فعالیت می کرد و چوب رهبری را به دست می گرفت، تمامی نوازنده های ارکستر نیروی عجیبی می گرفتند و می توان گفت کاری که فون کارایان در دنیای موسیقی کلاسیک انجام می داد، جواد معروفی در رهبری ارکسترهای ایرانی می کرد.

جواد معروفی پیانو را از اشرافیت خارج کرده و به آن عمومیت داد. همین موضوع باعث به وجود آمدن ترغیب بسیاری از جوانان برای فراگیری نوازندگی پیانو شدوی افزود: البته متاسفانه اکنون ما در شرایطی هستیم که جوانان چندان با آثار این بزرگان آشنا نیستند. من نمی دانم چرا رسانه هایی چون رادیو فرهنگ دیگر توجهی به آثار بزرگان و معرفی آنها نمی کند. جواد معروفی از جمله هنرمندانی بود که هم در آراستگی ظاهری و هم در مدیریت و و هنر بسیار مرد متخصصی بود. این مرد بزرگ از پدر بزرگواری برخوردار بود که ردیف های ایرانی را برای اولین بار آوا نگاری کرد. او مرد متدینی بود که ردیف هفت دستگاه را در ۸۰۰ صفحه جمع آوری کرد که پیشنهاد می کنم حتما کتاب موسیقی ردیف هفت دستگاه را مطالعه بفرمایید که الحق اثر بسیار ارزشمندی است.

این نوازنده سنتور تصریح کرد: استاد جواد معروفی همواره مردی اتو کشیده و با اخلاق بود که باید از او کتاب های زیادی نوشت، به هر حال من از پویان آزاده بسیار قدردانی می کنم که چنین اثری را منتشر کرده و تلاش می کند که نام استاد معروفی زنده بماند.

گرامیداشتی برای خالق خواب های طلایی در رودکی

بهروز مبصری پژوهشگر موسیقی هم در این آیین توضیح داد: استاد جواد معروفی اولین پیانیست ایرانی است که هم نوازندگی ایرانی و هم نوازندگی کلاسیک را با هم کار کرده است. او آغاز کننده شیوه‌ای جدید در پیانو نوازی ایرانی است که ساخت قطعات ماندگاری چون ژیلا و خواب های طلایی از آثار ماندگار اوست. جواد معروفی پیانو را از اشرافیت خارج کرده و به آن عمومیت داد. همین موضوع باعث به وجود آمدن ترغیب بسیاری از جوانان برای فراگیری نوازندگی پیانو شد. او میراث گذشته را به آینده انتقال داد و آموزشی که او در حوزه نوازندگی پیانو داشت کاملا جریان آموزشی را تغییر داد.

وی افزود: معمولا بازنواخت آثار بزرگان ویژگی هایی دارد که استاد پویان آزاده این کار را به خوبی انجام داده و با شناخت فرهنگی و دروس اخلاقی که از استاد معروفی فرا گرفته آلبوم با کیفیتی را پیش روی مخاطبان قرار داده است. او با مطالعات خود در بازنوازی آثار استاد معروفی به لحاظ جمله بندی و شناخت موسیقی امروز آثار این هنرمند فقید را نواخته و در حفظ و اشاعه اسنتاد جواد معروفی گام های ارزشمندی را برداشته است و من امیدوارم در آینده شاهد استمرار و تولید بیشتر کارهایی از این دست در عرصه موسیقی باشیم.

پویان آزاده یک انسان کیفی است

پویان آزاده که اخیرا لوح قدردانی را از سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به جهت شیوه نواختن پیانوی ایرانی به سبک استاد مرتضی محجوبی و نواختن پیانو ایرانی دریافت کرده در این مراسم ضمن قدردانی از حضور هنرمندان در این برنامه رونمایی گفت: با پیگیری هایی که داشتم من یک مرکز دانشگاهی تاسیس کردم و طی آن رشته پیانونوازی ایرانی را طراحی کردیم و امیدوارم اتفاقات خوبی را به همراه داشته باشد.

رضا فرهادی صدابردار آلبوم «با یادش» هم در این مراسم گفت: من کار آنچنانی برای این آلبوم نکردم چون با نوازندگی و تنظیم پویان آزاده نیازی به دخل وتصرف من برای حوزه فنی این کار نبود. پویان آزاده یک هنرمند کیفی است که همواره به این موضوع اهمیت زیادی می دهد. در این راه میزان و کیفیت ارادت به هنرمندی چون استناد معروفی و فرهنگ و هنر از جمله ویژگی های هنرمندی چون پویان آزاده است. متاسفانه من شنونده پیانوی ایرانی نبودم و این را نه صرفا برای تعریف و تمجید پویان آزاده می گویم اما وقتی آثار بازسازی شده استاد جواد معروفی را به همت دکتر آزاده شنیدم متوجه آثاری شدم که به زعم من جهانی هستند و این نوع تغییر دیدگاه قطعا با هنرمندی پویان آزاده بود که در وجود من اتفاق افتاد و خوشحالم که این هنرمند چنین با کیفیت به آثار بزرگان موسیقی ما نگاه کرده است.

پس از سخنرانی ها با حضور نعمت الله پایان مدیر تالار وحدت، مهین زرین پنجه نوازنده پیشکسوت موسیقی ، بردیا صدرنوری نوازنده و آهنگساز ، کتایون سپاهی، رضا خرم فرزند زنده یاد همایون خرم و میلاد کیایی از لوح تقدیر سازمان میراث فرهنگی به پویان آزاده و همچنین آلبوم «بایادش» رونمایی شد.

اجرای چند قطعه موسیقایی با هنرمندی پویان آزاده، پخش فیلمی از دیدار پویان آزاده با استاد عبدالوهاب شهیدی در منزل این هنرمند بخش های مختلف مراسم رونمایی از آلبوم «با یادش» را تشکیل می داد.

در توضیح آلبوم «با یادش» که بنیاد فرهنگی هنری رودکی در انتشار آن مشارکت داشته، آمده است: «آلبوم با یادش ادای احترام این پیانیست به جواد معروفی نوازنده بزرگ پیانوی ایرانی است. در این آلبوم بهترین قطعات معروفی گردآوری شده‌اند.

پویان آزاده نوازنده و از پژوهشگران موسیقی بخصوص در زمینه پیانوی ایرانی است. آزاده دکترای موسیقی از کشور آلمان دارد و در جشنواره‌های مختلف شرکت و به کسب مقامهای متعددی نائل شده است. ضمن اینکه در راستای حفظ، شناسایی و معرفی مکتب پیانو ایرانی شیوه پیانو نوازی کلاسیک ایرانی ، شیوه نواختن پیانوی ایرانی به سبک استاد مرتضی محجوبی و نواختن پیانو ایرانی ، شیوه استاد جواد معروفی پس از تحقیق، تکمیل و معرفی توسط آزاده در فهرست میراث فرهنگی در خطر ناملموس کشور ثبت شده است.»