مدیران گروه موسیقی نواحی «رادها» با انتشار نامهای سرگشاده از استفاده بدون مجوز یکی از قطعات آلبوم «نوایی» در یکی از تیزرهای تبلیغاتی تلویزیون انتقاد کردند. به گزارش سینما خراسان، مرتضی یگانه راد و مجید یگانه راد از اعضای اصلی گروه موسیقی نواحی «رادها» با انتشار متنی سرگشاده از استفاده بدون مجوز یکی از آثار […]
مدیران گروه موسیقی نواحی «رادها» با انتشار نامهای سرگشاده از استفاده بدون مجوز یکی از قطعات آلبوم «نوایی» در یکی از تیزرهای تبلیغاتی تلویزیون انتقاد کردند.
به گزارش سینما خراسان، مرتضی یگانه راد و مجید یگانه راد از اعضای اصلی گروه موسیقی نواحی «رادها» با انتشار متنی سرگشاده از استفاده بدون مجوز یکی از آثار آلبوم «نوایی» در یکی از تیزرهای تبلیغاتی انتقاد کرده و از سازندگان این اثر خواستند تا پیرامون این موضوع پاسخ لازم را ارائه دهند.
در متن منتشرشده از سوی گروه «رادها» آمده است: گروه موسیقی «رادها» در سال ۱۳۸۸ همکاری خود را با یکی از استادان به نام موسیقی مقامی ایران زندهیاد استاد غلامعلی پورعطایی آغاز کرد. همگان آگاه هستید که کار در این چنین حوزهها بدون هیچ گونه حمایتی، عموما توسط خود هنرمندان تامین بودجه میشود در نتیجه ما هم با علم به این شرایط با افتخار اقدام به تولید مجموعهای کردیم با نام «آن دگر» که مجموعه اول در سال ۱۳۹۴ توسط شرکت آوای حنانه و مجموعه دوم با نام «نوایی ( آن دگر۲)» با حمایت شرکت نشر و پخش جوان منتشر شد. هر دو مجموعه با هزینه شخصی و با شرایط بسیار سخت و کمک دوستان و هنرمندان عزیزی که همیشه کنار ما هستند به نتیجه رسید.همچنین مجموعه دوم در پنجمین جشن سالانه «موسیقی ما» بهترین آلبوم سال از نگاه کارشناسان و اهالی موسیقی شد.
بازهم همانطور که آگاه هستید تولید آلبومهای موسیقی آن هم در این ژانر هیچگونه بازگشت مالی ندارد (که ما نیز با علم به آن، به ضبط و تولید پرداختیم). اما چند روزی است که متاسفانه مشاهده کردیم که تبلیغی به نسبت طولانی از تلویزیون پخش میشود که در موسیقی متن آن یکی از قطعات آلبوم نوایی استفاده شده است.
حال چند سئوال: ما در کشورمان قانون کپیرایت نداریم، اما آیا کارگردان و تولید کننده این تیزر هیچ هزینهای برای تولید این تیزر دریافت نکردند و هیچبندی در قرار داد در مورد انتخاب موسیقی متن ندارند؟ آیا هر آلبومی که منتشر میشود میتوان به صرف اینکه این اثر منتشر شده حتی بدون اجازه ساده از پدیده آورنده آن اثر هرکجا که خواستیم از آن استفاده کنیم؟ آیا موسیقی که بر اساس چارچوبهای موسیقی مقامی تولید شده برای یک اثر تبلیغی آن هم به این شکل مناسب است؟
و سئوال های بی شماری که از موقع دیدن این تبلیغ در ذهن ما شکل گرفت واقعا در این شرایط آن معدود هنرمندانی که دغدغه هایی برای موسیقی مقامی و یا تولید آثار دارند انگیزه خود را از دست نخواهند داد؟ قضاوت با شما مرتضی و مجید یگانه راد سرپرست گروه موسیقی رادها»
Δ