عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع با اشاره به فیلم مستند «مسافر فوکوشیما» درباره فاجعه سونامی گفت: انسان خردمند انسانی نیست که به جنگ قوانین طبیعت برود. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، محمد درویش، کنشگر محیط زیست و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع با اشاره به فیلم […]
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع با اشاره به فیلم مستند «مسافر فوکوشیما» درباره فاجعه سونامی گفت: انسان خردمند انسانی نیست که به جنگ قوانین طبیعت برود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، محمد درویش، کنشگر محیط زیست و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع با اشاره به فیلم مستند «مسافر فوکوشیما» درباره فاجعه سونامی به کارگردانی و تهیه کنندگی معصومه نورمحمدی، گفت: انسان خردمند انسانی نیست که به جنگ قوانین طبیعت برود.
درویش افزود: ژاپنیها در نگاه مردم ایران، به عنوان آدمهایی سختکوش، دقیق، منظم و به شدت علمی شناخته شدهاند. قصه فیلم «مسافر فوکوشیما» در ژاپن میگذرد و حکایت فاجعهای را با مخاطب در میان میگذارد که به شدت عجز و درماندگی غول فناوری یعنی ژاپن را در مواجهه با طبیعت نشان می دهد و مخاطب را به فکر فرو میبرد.
وی ادامه داد: اگر ژاپن که میگوییم همه چیز آن روی حساب و کتاب است اینگونه در برابر این حادثه، این سونامی و این انفجار اتمی در فوکوشیما تسلیم شده، تکلیف بقیه کشورهایی که به مراتب فناوری سطح پایینتری و به مراتب وحدت مردمی کمتری دارند در مواجهه با چنین حوادث طبیعی و در مواجهه با استقرار صنایع خطرناک چیست؟
عضو هیئت علمی موسسه جنگلها و مراتع افزود: به نظرم کارگردان فیلم مستند مسافر فوکوشیما با هوشمندی هر چه تمامتر تلاش میکند تا بجای اینکه پاسخ این پرسش را به صورت شفاف در اختیار مخاطب قرار بدهد، مخاطب را به تفکر درباره حواشی این ماجرا دعوت کند.
درویش تاکید کرد: این فیلم را باید دید و با دقت هم باید دید. نه یک بار، بلکه چند بار. در سکانسهای آغازین این فیلم وقتی که سونامی اتفاق می افتد همه خودروهای فرامدرن بسیار بسیار گرانقیمت را میبینیم که در خیابانهای ژاپن روی آب حرکت می کنند و از این سو به آن سو میروند و کسی نمیتواند کاری بکند. کشتی ها و هواپیماها و خانه ها همه ویران شده و متوجه میشویم که هنوز تا زمان غره شدن به توان مهندسی خیلی مانده است.
وی تصریح کرد: انسان خردمند انسانی نیست که به جنگ قوانین حاکم بر طبیعت برود بلکه کسی است که با درک قوانین حاکم بر طبیعت، چیدمان توسعهای طراحی بکند که هم به نفع طبیعتش باشد و هم به نفع زیست پایدار و با کیفیتش باشد.
درویش در پایان تاکید کرد: ما می توانیم در این جهان زندگی با کیفیتتر و سالمتر و با نشاطتری داشته باشیم و امیدوارم که ساخت چنین فیلمهایی سبب بشود تا ما به سمتی حرکت کنیم که هم به نفع نسل امروز و نسل آینده است و هم به نفع امانتی که باید با بهترین و سزاوارترین شکل ممکن به آیندگان اهدا کنیم.
Δ