به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، رئیس دانشگاه نیشابور با اشاره به پیشینه غنی فرهنگی شهر نیشابور اظهار کرد: نیشابور شهری است که بزرگان علم و ادب مانند خیام، عطار، کمال الملک، فضا ابن شاذان و بسیاری دیگر را در خود پرورش داده است. مردم این خطه اندیشه پرور پس از ورود امام رضا (ع) با قلمهای مرصع خود و نگارش حدیث پربرکت سلسله الذهب تحولی بزرگ در اندیشه و خرد و علم و ادب ایجاد کردند.
دکتر حسن صادقی سمرجانی گفت: خیام نماینده خردورزی ایرانی است که مرزهای جغرافیایی را درنوردید و جهانی شد.
وی خاطر نشان کرد: خیام چهرهای بیبدیل بود که جبر و اختیار، ریاضیات و شعر را در هم آمیخت. اشعار او ترکیبی از فلسفه، انسانگرایی و طنز تلخ است که مرگ را به رقص درمیآورد و زندگی را جشن میگیرد. رباعیات او پرسشهای فلسفی درباره جهان هستی و جایگاه انسان را مطرح میکند.
رئیس دانشگاه نیشابور به دیدگاههای اندیشمندان جهانی درباره خیام اشاره و عنوان کرد: برتراند راسل معتقد بود خیام توانست پیچیدگیهای ریاضی را با زبانی ساده در شعر بیان کند. همچنین خاورشناسان بزرگ، خیام را یکی از نامدارترین شخصیتهای جهان میدانند که در او تلفیق علم و هنر بهوضوح دیده میشود.
وی به دستاوردهای اخیر دانشگاه نیشابور اشاره کرد و گفت: دانشجویان این دانشگاه موفق به کسب مقام اول در جشنواره پروین اعتصامی و مقام دوم در جشنواره رویش در میان دانشگاههای زیر پنج هزار دانشجو شدند.» وی از برگزاری جشنواره حرکت نیز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این رویدادها گامی در جهت توسعه نیشابور و پیشرفت کشور باشد.
رئیس دانشگاه نیشابوراین روز را به عنوان «روز خرد ایرانیان» به مردم نیشابور تبریک و تصریح کرد: نیشابور تنها شهری است که خرد را جشن میگیرد.
در ادامه علی سراج، دبیر اجرایی همایش، در گزارش خود از برنامهریزی بلند مدت برای دورههای آتی برگزاری روز ملی خیام نیشابوری خبر داد و گفت: از فردا کار ما برای دورههای بعدی شروع میشود. وی اشاره کرد مقدمات همایش امروز از بهمنماه با تغییر مدیریت دانشگاه آغاز شده بود و امروز به سرانجام رسیده است.باقری خلیلی، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: با توجه به نسلی که امروز به میدان آمده و موضوعات متکثر و پیچیده، دانشگاه نقش موثری دارد و باید برنامه ریزی دقیق در این خصوص صورت گیرد. باید هویت ملی تقویت شود و در این راستا گرامیداشت مفاخر ادبیات فارسی در اولویت اهمیت است. وی با اشاره به ارج و اهمیت تقویم جلالی و ادبیات «باطنمحور» خیام اشاره کرد.حسن باصفا، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیشابور، در سخنانی کوتاه، گزارشی درباره جشنواره دانشجویی حرکت که همزمان در حال برگزاری در دانشگاه نیشابور است، ارائه کرد.
گفتنی است برنامههای این همایش شامل نشستهای علمی، موسیقی سنتی و نمایشگاههای هنری دانشجویی است. دانشگاه نیشابور به عنوان میزبان این رویداد ملی، فضایی پرشکوه را برای گرامیداشت یکی از بزرگترین مفاخر ایران زمین فراهم کرده است.
Δ