تصورات غلط نسبت به «هنر» را اصلاح کنیم/ فرصتی برای کشف استعدادها

سید یزدان ملک‌آبادی دبیر جشنواره «نردبان» ضمن تشریح جزییات این رویداد تأکید کرد در پی این هستند تصور غلط جامعه را مبنی‌بر اینکه «رشته‌های هنری آینده‌ای ندارند»، تغییر دهند. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان: سید یزدان ملک‌آبادی دبیر جشنواره «نردبان» درباره جزییات این رویداد هنری گفت: هدف از برگزاری این جشنواره استعدادسنجی و […]


سید یزدان ملک‌آبادی دبیر جشنواره «نردبان» ضمن تشریح جزییات این رویداد تأکید کرد در پی این هستند تصور غلط جامعه را مبنی‌بر اینکه «رشته‌های هنری آینده‌ای ندارند»، تغییر دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان: سید یزدان ملک‌آبادی دبیر جشنواره «نردبان» درباره جزییات این رویداد هنری گفت: هدف از برگزاری این جشنواره استعدادسنجی و استعدادیابی نوجوانان و کسانی است که هنوز انتخاب رشته نکرده‌اند، از همین رو قرار است فضای بالقوه این افراد در هنر و رسانه مشخص شود و اگر تمایل به تحصیلات آکادمیک داشته باشند استعداد بالقوه آنها در دوره دوم متوسطه بالفعل شود و اگر تمایل هم ندارند که تحصیلات مرتبط داشته باشند ما می‌توانیم آنها را در کنار رشته دیگر تحصیلی‌شان، حمایت کنیم تا به فضای رسانه و هنر معرفی شوند.

وی افزود: مخاطبان این جشنواره نوجوانان سیزده تا شانزده ساله هستند یعنی افرادی که در پایان سال دهم تحصیلی قرار دارند. ضمن اینکه قرار است این جشنواره امسال در تهران برگزار شود اما از سال دیگر به صورت کشوری برگزار می‌شود. عکاسی، مستندسازی، فیلم کوتاه، نماهنگ، طراحی، نقاشی، انیمیشن و تصویرسازی جزو رشته‌های رقابتی امسال هستند که موضوع جشنواره در تمامی این ژانرها آزاد است و افراد می‌توانند موضوعات مختلفی را در این ژانرها در آثارشان لحاظ کنند و از طریق سایت جشنواره به نشانی Honarnojavan.ir ارایه دهند.

ملک‌آبادی ادامه داد: نوجوانان تا ۱ تیرماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند و از اواخر تیرماه یا اوایل مردادماه داوری این آثار آغاز می‌شود سپس آثار برتر ضمن تشویق از جوایز یک میلیون تومانی، هفتصد هزار تومانی، پانصدهزار تومانی و… برخوردار می‌شوند. ضمن اینکه آثار این افراد در کتاب جشنواره درج و آثار دیجیتال هم در قالب یک سی دی به حضار تقدیم می‌شود. برای برگزیده‌ها و کسانی هم که اثری به این جشنواره ارسال می‌کنند، ورک شاپ هایی برگزار می‌کنیم تا استعداد آنها پرورش پیدا کند.

دبیر جشنواره «نردبان» تأکید کرد: ما ذیل کانون هنرستان‌های اسلامی برای افراد برتر در هر رشته تسهیلاتی قائل می‌شویم برای مثال اگر کسی بخواهد در این رشته تحصیلات آکادمیک داشته باشد در هنرستان‌های رسانه‌ای تراز اول تهران مورد حمایت ما قرار می‌گیرد و اگر بخواهد به صورت غیرآکادمیک این رشته‌ها را دنبال کند، در کنار دروس نظری رشته تحصیلی خود، ورک شاپ هایی با حضور بهترین اساتید این رشته‌ها برگزار می‌کنیم تا استعدادشان بهتر شکوفا شود.

ملک آبادی عنوان کرد: تصور غلطی که وجود دارد این است که رشته‌های هنری کمتر به درآمدزایی منجر می‌شود در حالی که پردآمدترین مشاغل در حال حاضر و در آینده نه چندان دور مربوط به مشاغل هنری و رسانه‌ای است. برای مثال برخی از دانش آموزان می‌توانند یک اثر ۲ دقیقه‌ای انیمیشن بسازند و فریم به فریم و ثانیه به ثانیه پول بگیرد. به همین ترتیب هدف ما از برگزاری این جشنواره این است که بچه‌ها به سراغ استعدادهای خود بروند و با این شعار «از هم‌سن و سال‌های خودتان سبقت بگیرید» به آینده‌ای که ممکن است در ۲۷، ۲۸ سالگی برسند در سنین ۱۶، ۱۷ سالگی دست پیدا کنند.

وی ادامه داد: ما در پی این هستیم که این تصور غلط تغییر کند و هرکسی توانایی و استعداد خود را بروز دهد. ضمن اینکه در نظر داریم این تصور غلط را که رشته‌های فنی، ریاضی و پزشکی درآمدزا هستند، اصلاح کنیم. البته ما می‌دانیم که یک پزشک در ۴۰ سالگی می‌تواند به یک درآمد عالی برسد اما به همان میزان یک هنرمند در سن سی سالگی می‌تواند به آن درآمد برسد ولی همیشه نگاه غلطی درباره رشته‌های هنری وجود داشته که شاید یکی از دلایل آن نبود هنرستان‌های خوب بوده است.

دبیر جشنواره «نردبان» تصریح کرد: در حال حاضر با تلاش کانون هنرستان‌های اسلامی ما چندین هنرستان خوب به لحاظ درسی و فنی و… داشته‌ایم. اصلاً یکی از اهداف ما این است که به جای اینکه بچه‌ها را درگیر یک سری از مسایل، کتاب‌ها و سرفصل‌ها کنیم که اصلاً به دردشان نمی‌خورد و جزو علاقه‌مندی‌های آنها نیست در وضعیت رقابتی و استعداد خودشان قرار دهیم. یعنی کسی که در زمینه طراحی استعداد دارد در حالی که می‌تواند از ۱۵، ۱۶ سالگی درآمد داشته، در یک دانشگاه خود تحصیلات عالیه داشته باشد و در ۲۷، ۲۸ سالگی یک کار خوب برسد که از آن طریق امرار معاش کند و تاثیرگذار باشد چرا تا ۲۷، ۲۸ سالگی باید رشته دیگری را بخواند و آن زمان تازه تصمیم بگیرد که به سراغ هنر برود؟ ما این نگرش را داریم که همین افراد مستعد، مدیران و تاثیرگذاران آینده خواهند شد، آینده نزدیکِ کشور ما در دست رسانه‌ها و هنرمندان است و این بچه‌ها می‌توانند در محیط پاک پرورش پیدا کنند تا بتوانند خیلی زود به جامعه واقعی ورود پیدا کنند این یکی از دغدغه‌های اساسی ماست.

دبیر این رویداد هنری در پایان بیان کرد: آثار تجسمی ارسال شده به این جشنواره در نمایشگاهی در معرض عموم قرار می‌گیرد ضمن اینکه فیلم‌های ارسالی را هم اکران می‌کنیم هر دو نیز در سی دی و کتاب جشنواره درج می‌شود.

علاقه مندان به شرکت در این جشنواره می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه مرکزی به نشانی خیابان شهید مطهری، بعد از خیابان ترکمنستان، بن بست شیوا ارسال کنند یا نوجوانان دختر با شماره تلفن ۸۸۶۹۸۸۰۱ مخصوص غرب، ۳۳۲۵۶۶۰۳۴ مخصوص شرق تهران و نوجوانان پسر با شماره‌های ۸۸۴۷۴۱۷۲ و ۸۸۴۰۷۶۳۵ تماس بگیرند.