سخنگوی شورای صنفی نمایش ضمن اشاره به طرح پیشنهاد «حذف سرگروههای سینمایی» در این شورا، تأکید کرد فعلاً این طرح در حد گمانهزنی است و قطعاً تا پایان سال تغییری در اکران نخواهیم داشت. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، بحث بازنگری در سازوکار اکران فیلمهای سینمایی مدتی است که در […]
سخنگوی شورای صنفی نمایش ضمن اشاره به طرح پیشنهاد «حذف سرگروههای سینمایی» در این شورا، تأکید کرد فعلاً این طرح در حد گمانهزنی است و قطعاً تا پایان سال تغییری در اکران نخواهیم داشت.
به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، بحث بازنگری در سازوکار اکران فیلمهای سینمایی مدتی است که در محافل رسانهای مطرح شده و از آنجا که پیشتر حسین انتظامی در مقام رئیس سازمان سینمایی انگشت تأکید بر اصل این اتفاق گذاشته بود، حالا صورت اجرایی آن مورد حدس و گمانهای رسانهای و البته اظهارنظرهای کارشناسانه قرار گرفته است. در همین راستا هم یکی از تهیهکنندگان هفته گذشته خبر از طرح «حذف سرگروههای اکران» و حتی ایده استفاده از «قرعهکشی» برای نوبتدهی اکران به فیلمها داد. طرحهایی که گویی پرونده بررسی آن روی میز شورای صنفی اکران هم قرار دارد.
اما پیشنهاددهندگان طرح «حذف سرگروههای سینمایی» مشخصاً بهدنبال چه دستاوردی هستند و آیا مختصات فعلی اکران در سینماها اجازه اجرایی شدن این طرح پیشنهادی در آینده نزدیک را میدهد؟
پیشنهاد مطرح شده اما تصمیمگیری نشده است
غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با سینما خراسان در پاسخ به این پرسش که آیا امکان حذف سرگروههای سینمایی در شرایط فعلی اکران وجود دارد یا خیر گفت: این مساله به عنوان یک طرح و پیشنهاد به شورای صنفی نمایش مطرح شده و هنوز درباره آن تصمیمی گرفته نشده است.
وی توضیح داد: معمولا برای جابه جایی و یا تغییر سرگروههای سینمایی در پایان سال و همزمان با نگارش آییننامه اکران سال جدید تصمیم گرفته میشود، چرا که در حال حاضر سرگروههای سینمایی قراردادهای خود را بستهاند و نسبت به فیلمهای در نوبت اکران تعهد دادهاند و موظف به عمل به تعهدات خود هستند.
سخنگوی شورای صنفی نمایش بیان کرد: در حال حاضر اگر سرگروههای سینمایی تخطی از قانون داشته باشند، تغییر میکنند. اما مساله حذف کامل سرگروههای سینمایی از اکران نیز میتواند امکانپذیر باشد که در چنین شرایطی با چرخه اکران آزاد مواجه هستیم.
طرحی به کام فیلمهای «بفروش»؟
وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی بازار اکران تبدیل به عرضه و تقاضا میشود، تاکید کرد: دیدگاه ها در این زمینه متفاوت است، برخی معتقد هستند که اگر چنین مسالهای رخ دهد، تنها فیلمهای بفروش اکران میشود و فیلمهایی که در چرخه اکران و در گیشه پایینتر هستند از نمایش باز میمانند و هر سینماداری به دنبال اکران فیلمهای پرفروش است.
فرجی در عین حال تأکید کرد: از سوی دیگر هم برخی معتقد هستند اگر چرخه اکران آزاد عملی شود، کیفیت آثار به دلیل ایجاد رقابت در اکران، بالا میرود.
سخنگوی شورای صنفی نمایش در پایان گفت: تاکید میکنم که بحث حذف سرگروههای سینمایی در حد یک گمانهزنی است و هر اتفاقی که بخواهد رخ دهد، در پایان سال مشخص میشود.
Δ