به گزارش سینما خراسان، در غرفه استان یزد واقع در یازدهمین نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد، شاهد کاربافی خانم هنرمند بودیم که در جلوی چشم مشتریان پشت دستگاه خود نشسته بود و پارچه می بافت، کمتر کسی است که اسم “کاربافی” اردکان استان یزد را نشنیده باشد، این هنر امروزه با به کارگیری صنعت از سنتی به نیم صنعتی تبدیل شده است به طوری که همه افراد به آسانی میتوانند دستگاههای آن را در منزل داشته باشند.
خانمی که مشغول کاربافی بود به خبرنگار ما گفت: رشته کاربافی در استانهای دیگر نامهای متفاوتی دارد به طوری که به آن فرت بافی و توربافی هم می گویند، این رشته در یزد اصالت قدیمی دارد و ثبت ملی نیز شده است، دستگاه کاربافی دیگر مثل گذشته بزرگ نیست، کاملا کوچک و در ابعاد ۸۰ در ۹۰ است که براحتی در آپارتمان قابل استفاده می باشد.
فاطمه اکبرزاده اظهار داشت: زنانی که بیرون از خانه کار می کنند، می توانند با خرید این دستگاه درآمدزایی متفاوتی با کار در منزل داشته باشند، در این میان بازار برای فروش محصولات مهم است که اگر خلاقیت در کارشان را افزایش دهند و تولیدات خود را متنوع و باکیفیت کنند، قطعا بازار فروششان مطلوب خواهد بود.
وی با بیان اینکه هزینه های تمام شده تولید صنایع دستی روز به روز بیشتر می شود، افزود: تهیه نخ باکیفیت و داشتن دستگاه دو مولفه مهم در کاربافی است، من فکر می کنم که اگر واسطه ها حذف شوند، می توان نخ را با قیمت مناسب دست بافنده داد تا او هم بتواند محصول خود را با قیمت مناسب به بازار عرضه کند، قیمت نخ به نحوی در نوسان است که شخص صنعتگر می ماند که آیا افزایش قیمت آن را در محصول خود لحاظ کند یا نه، در نهایت ناچار می شود از دستمزد خود کم کند تا بتواند محصولش را به فروش برساند.
اکبرزاده تداوم برپایی نمایشگاه صنایع دستی را برای صنعتگران بسیار مفید دانست و گفت: امیدوارم برپایی این نمایشگاه ها بیشتر شود و حتی فرصتی فراهم گردد که بتوانیم در نمایشگاه های خارج از کشور هم شرکت کنیم.
یازدهمین نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران از چهارم تا هفتم مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد دایر شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ