خادمان ملی و بین‌المللی فرهنگ رضوی تجلیل شدند

به گزارش سینما خراسان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمعه شب در مراسم پایانی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه حضرت رضا(ع) امام منطق و تعقل بود، گفت: اگر می خواهیم ایران امام رضایی داشته باشیم باید همدیگر را با سعه صدر تحمل کنیم و اهل منطق و گفت وگو […]

به گزارش سینما خراسان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمعه شب در مراسم پایانی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه حضرت رضا(ع) امام منطق و تعقل بود، گفت: اگر می خواهیم ایران امام رضایی داشته باشیم باید همدیگر را با سعه صدر تحمل کنیم و اهل منطق و گفت وگو باشیم.

سید عباس صالحی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بویژه شهید رئیسی و دهه کرامت اظهار کرد: میلاد امام مهربانی ها، فرصتی برای نسبت برقرار کردن با اهل بیت و به طور خاص امام رضا(ع) است.

وی بیان کرد: امام رضا(ع) را با جلوه های مختلف می‌توان شناخت، جلوه هایی که در همه ائمه مشترک است اما به اعتبار شرایط، زمان و مکان هر امامی در شرایط خاص جلوه ویژه ای داشت؛ ایشان با جلوه های مختلفی برای ما تعریف می‌شود که یکی از آنها «امام گفتگو» است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امام رضا (ع) در یک شرایط اجتماعی، سیاسی و موقعیتی قرار گرفت که به مسیر گفتگو در فضای تاریخی خود معنای دیگری بخشید.

به گفته وی، آن امام همام هم از لحاظ تعداد و هم از لحاظ کثرت گفتگوها در بین ائمه متمایز است، در کتاب «احتجاج» ۳۸ گفتگو از امام رضا روایت شده است.

صالحی اظهار کرد: موضوعات گفتگوی امام رضا(ع) و مخاطبان گفتگوی ایشان بسیار متنوع بودند، هم مخاطبان خاص و هم مخاطبان عام داشتند.

وی اضافه کرد: اگر به مناظرات امام رضا(ع) توجه کنیم، ده ها اخلاق گفتگو از داخل آن استخراج می‌شود، در مکالمه امام رضا با «سلیمان مروزی»، وقتی که مامون وارد کلام او می‌شود تا سخن سلیمان را قطع کند، امام رضا نهیب می زند که سخن او را قطع نکن.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اخلاق گفتگو، گوش دادن، تحمل کردن و داشتن سعه صدر است، در مناظره دیگری از امام رضا(ع) وقتی طرف مقابل کم می‌آورد و جمع حاضر می‌خندند، امام رضا به آنان گوشزد می کند که این رفتار در مسیر گفتگو نیست.

صالحی اظهار کرد: ما به امام رضای مهر، تعبد، رافت، تعقل و گفتگو باور داریم، فضای کنونی ایران امام رضایی، بیش از هر زمان به این منطق نیازمند است.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی – هنری امام رضا(ع) در آیین پایانی این جشنواره که شب گذشته با حضور نویسندگان، فرهیختگان، استادان، هنرمندان و مسوولان در محل تالار شهدای سلامت مشهد برگزار شد گفت:براساس سند راهبردی و رویکرد تحولی اتخاذ شده بنیاد امام رضا بهترین ظرفیت و مرجع تولید و محتوای دینی برای هنرمندان در سطح کشور است که هم خلا محتوای دینی را در جامعه هنری تامین کند و هم امکان تولیدات فرهنگی و هنری و رسانه ای با منشا محتواهای رضوی را فراهم آورد.

مرتضی سعیدی زاده افزود:از جمله مهمترین اصول و راهبردهای این بنیاد توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی، جریان سازی فکری و معرفتی مبتنی بر معارف رضوی، تولید آثار فاخر و ارزشمند در فضای رسانه ای و فرهنگی و هنری با تکیه بر تولیدات نظری و معارف اهل بیت (ع)، ارتباط با کنشگران و ایجاد شبکه تخصصی بین فعالان عرصه فرهنگ و هنر، استعدادیابی، آموزش و تربیت هنرمندان و فعالان رسانه ای در حوزه فرهنگ رضوی است.

وی همچنین شناسایی ظرفیت های تولید آثار فاخر و اثرگذار و ارائه محصولات فرهنگی و هنری در زیست بوم فرهنگ و هنر و با موضوعات رضوی را از دیگر اهداف بنیاد بین المللی امام رضا (ع) برشمرد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی – هنری امام رضا(ع) گفت:در دوره بیست و یکم این جشنواره هفت هزار و ۱۰۷ اثر در ۱۱ رشته با ۴۶ هزار و ۵۳۰ هنرمند و گروه هنری شرکت کردند که ۱۳۷برگزیده و ۶ هزار و ۵۶۴ اجرا برای بهره مندی عموم مردم در نظر گرفته شد، در آینده مطلوب این بنیاد، جشنواره امام رضا(ع) در افق ۱۴۱۴ حرفه‌ای ترین و معتبرترین جشنواره فرهنگی – هنری کشور در عرصه دینی خواهد بود.

در این آیین در حوزه «چهره های ملی» از آیت‌الله سیدحسن عاملی( امام جمعه اردبیل)، نورالله حسین‌خانی( مولف سه جلد در حوزه جامع رضوی)، مصطفی صابر خراسانی( مداح و ذاکر اهل بیت)، عالیه محرابی( شاعر حوزه رضوی)، نجم‌الدین شریعتی( مجری تلویزیون) و محمد صادقی( بازیگر نقش مامون در مجموعه تلویزیونی ولایت عشق و دکتر سید حسام‌الدین تجلیل شد.

در بخش بین‌الملل نیز چهار شخصیت از کشورهای استرالیا، لبنان، عراق و پاکستان به عنوان خادمان بین‌المللی فرهنگ رضوی معرفی و تجلیل شدند که عبارت بودند از «شیخ زید الاسلامی»، «محمد مهاجر آملی» به عنوان پژوهشگر رضوی، شیخ «خالد عبدالله» از علمای اهل سنت عراق به دلیل حمایت از وحدت اسلامی و جریان مقاومت و «ریاض حسین پیرزاده» سیاستمدار شیعی پاکستانی‌.

همچنین از پایگاه تخصصی «پنجره هشتم» به عنوان یک آرشیو جامع دیجیتال شامل محتوای ۲۰ دوره گذشته جشنواره امام رضا(ع) در قالب آثار هنری، ادبی، پژوهشی و رسانه‌ای رونمایی شد تا در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

در این آیین، سه اثر شاخص کتاب «عزیز جمهور» با محوریت اشعار مرتبط با شخصیت مرحوم سید ابراهیم رئیسی، «مفردات دل» شامل سروده‌های شاعران ایرانی در وصف امام رضا(ع)، و کتاب «قرار» که مجموعه‌ای است از اشعار برگزیده دوره بیست‌ و یکم جشنواره شعر رضوی رونمایی شد، همچنین کتاب «جزیره گمشده» نوشته حجت الاسلام مظفر سالاری با حضور نویسنده وی رونمایی و بخشی از آن خوانش شد.

همچنین با حضور سید عصمت خداداد حسینی، مادر شهید رئیسی از وی و فرزند شهیدش تجلیل شد.