به گزارش سینما خراسان، کریم جشنی افزود: هیچ کدام از آثار منتخب بخش های تئاتر خیابانی و تئاتر صحنهای چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر از نمایشهای خراسان رضوی نبودند، حتی پیگیری ما برای حضور نمایش «سودای عشق» از خواف بی نتیجه ماند، در حالی که تئاتر خراسان رضوی در جشنواره استانی خود امسال سه برگزیده داشت و ظرفیت بالایی از خود در حوزه نمایش به منصه ظهور رساند.
وی بیان کرد: فقط «تلقین»؛ به کارگردانی احسان دبیر از مشهد در بخش «دیگر گونههای اجرایی» جشنواره تئاتر فجر به نمایش در میآید.
مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی گفت: این بی عدالتی است که تئاتر استان به واسطه نبود بودجه برای اسکان و پذیرایی از گروههای نمایشی شهرستانی در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر، نماینده ای در این جشنواره نداشته باشد، در حالیکه از استان یزد ۲ اثر برای جشنواره تئاتر فجر انتخاب شده است.
وی ادامه داد: امسال جشنواره منطقهای تئاتر به عنوان رویداد کشوری برای انتخاب آثار برگزیده استان ها به منظور شرکت در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر برگزار نشد، متولیان تئاترهای برگزیده استانی را در قالب فیلم بازبینی و آثار برای شرکت در جشنواره تئاتر فجر را انتخاب کردند که این نوع بررسی نمی تواند همه قابلیت های گروههای نمایشی یک استان را نشان دهد.
جشنی خاطر نشان کرد: جشنواره تئاتر امسال خراسان رضوی ویژهترین، پربارترین و خاص ترین جشنواره تئاتری بود که در طول سالهای گذشته در این استان برگزار شده بود، هفت بخش داشت که با توجه به توانمندی بالای گروههای نمایشی به بدنه جشنواره اضافه شد، کل این رویداد ۲۰ روز طول کشید که ۶ روز فقط به بخش اصلی آن اختصاص داشت.
وی اضافه کرد: برای نخستین بار امسال هزینه شرکت گروههای نمایشی شرکت کننده در جشنواره تئاتر خراسان رضوی بلافاصله به صورت نقدی به آنان پرداخت شد، افزون بر این یک ساعت بعد از اختتامیه جشنواره، جوایز نقدی به آثار برگزیده پرداخت شد، داوران تهرانی اذعان به کیفیت بالای این جشنواره و گروههای نمایشی حضور یافته در آن داشتند.
مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی گفت: پارسال این استان میزبان جشنواره منطقهای تئاتر خاوران به عنوان یکی از بخش های پنجگانه این رویداد بود که کارشناسان تهران از برگزاری کیفی آن اظهار رضایت زیادی داشتند.
جشنی اضافه کرد: انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی در ابتدا نامه اعتراضی را در فضای مجازی خطاب به اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر جشنواره تئاتر فجر و مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی کشور منتشر کرد، امروز هم نامه مکتوب به نوع داوری و نوع انتخاب ها ارسال خواهد شد تا بدانیم ادله آنان برای رد آثار نمایشی این استان چیست و در قیاس با چه آثاری رد شده است.
وی با بیان اینکه هر استان بین پنج تا ۱۵ میلیارد ریال برای برگزاری جشنواره تئاتر استان هزینه میکند، بیان کرد: این میزان با احتساب هزینه همه استان ها به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه برای تئاتر کشور می رسد، لذا این نوع انتخاب برای حضور در جشنواره تئاتر فجر جفا در حق استانی مانند خراسان رضوی است.
مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی گفت: تاکنون هیچ یک از مسوولان واکنشی نسبت به اعتراض ما نشان نداده اند.
وی یادآور شد که خراسان رضوی بیش از ۴۰ گروه نمایشی ثبت شده دارد، فروش آثار صحنهای تئاتر در مشهد و سایر شهرستان ها بسیار قابل توجه است.
آثار راه یافته به جشنواره بین المللی تئاتر فجر هر سال ۲ مرحله را پشت سر میگذارند، نخست جشنواره تئاتر استان مجالی برای ارزیابی آن ها است که بهترین ٍآثار انتخاب و معرفی میشوند، دوم این آثار منتخب در جشنواره منطقهای تئاتر کشور حضور مییابند و در نهایت برگزیدگان جشنواره منطقهای به جشنواره تئاتر فجر راه می یابند.
برخی از گروههای تئاتر نیز به صورت آزاد در جشنواره تئاتر فجر شرکت میکنند که با توجه به تنوع زیاد جشنواره تئاتر فجر، این آثار مجالی برای حضور در جشنواره و رقابت با سایر آثار پیدا میکنند. امسال خراسان رضوی در هیچ یک از بخشهای جشنواره نماینده ای نداشت.
Δ