تابلوی نقاشی عاشورایی «رستاخیز زیبایی» که توسط مهدی فرخی خلق شده است، عصر شنبه ۱۳ مهر طی مراسمی در نگارخانه شهید محمدطاها اقدامی مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون رونمایی شد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، آیین رونمایی از تابلو «رستاخیز زیبایی» اثر مهدی […]
تابلوی نقاشی عاشورایی «رستاخیز زیبایی» که توسط مهدی فرخی خلق شده است، عصر شنبه ۱۳ مهر طی مراسمی در نگارخانه شهید محمدطاها اقدامی مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، آیین رونمایی از تابلو «رستاخیز زیبایی» اثر مهدی فرخی با موضوع شهادت حضرت علی اصغر(ع) و با حضور محمدرضا زمردیان، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سردار مرتضی طلایی، افسون امینی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی، مرتضی نظری مدیرکل کانون استان تهران، سعید غلامی هنرمند و جمعی از نوجوانان علاقهمند به تصویرسازی در بعدازظهر روز شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۸ در نگارخانه شهید محمدطاها اقدامی مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون برگزار شد.
نوجوانان نقاش کانون پیشقدم بودند
قرار بود تابلوی عاشورایی مهدی فرخی در اولین روز از هفته ملی کودک در نگارخانه شهید محمدطه اقدامی رونمایی شود، همان نگارخانهای که نام کودک شهید حادثه تروریستی اهواز را بر دیوارهایش آویختهاند. میزهای چوبی با گواشهای رنگارنگ، قلممو و مقواهای سفید از خیلی قبلتر در نگارخانه چیده شده بود و نوجوانان علاقهمند انجمن هنرهای تجسمی کانون از اولین دقایق پشت میزها نشسته بودند و نقاشی را آغاز کرده بودند.
مهدی فرخی گفت: سعی کردیم عناصر و نمادهایی که در تابلو «رستاخیز زیبایی» کار شده است را برای آنها توضیح دهیم از نور، طاووس و بال. حالا آنها با توجه به این تمثیلها شروع به نقاشی کردهاند. با این تفاوت که از هر رنگی که خودشان احساس میکنند خوب است، استفاده میکنند تا تابلوی متفاوتی خلق کنند.
تاثیر «رستاخیز زیبایی» در ماندگاری فرهنگ عاشورا در ذهن کودکان
تا اینکه از دور صدای دمامزنی عاشورایی میآید. انگار روزهای نخست محرم است و دسته عزاداری به نگارخانه میآید. تازه آن موقع است که کمی نوجوانان نقاش سر بلند میکنند و به کسانی که با اسفند دود کرده و دمام زنی گردشان حلقه زدهاند نگاه میکنند. در کنار تابلوی «رستاخیز زیبایی» و صدای دمامزنی، فضا بیش از پیش عاشورایی میشود. قاری نوجوانی بعد از مراسم دمامزنی پشت میکروفون قرار میگیرد و قرآن قرائت میکند. در همین موقعهاست که محمدرضا زمردیان، معاون فرهنگی کانون به همراه سردار طلایی به مراسم میآیند، در گوشهای به دور از هیاهو به تماشای مراسم مینشینند.
بعد از قرائت قرآن دو نوجوان درباره نقاشی عاشورایی صحبت میکنند. بعد از صحبت نوجوانان نقاش، مهدی فرخی نیز گفت: پیش از این برای بزرگسالان در رابطه با اهلبیت کار کرده بودم ولی همیشه دغدغه خلق اثر در این زمینه برای کودکان داشتم و فکر میکنم با «رستاخیز زیبایی» یک مفهوم عظیم را خلق کردم.»
وی درباره اینکه چرا به سراغ طاووس در این تصویرسازی رفته است، توضیح داد: روایتهای بسیاری از عاشورا وجود داشت، اما من میخواستم اثری خلق کنم که با روح و روان بچهها ارتباط برقرار کند. بنابراین به نمادها و سمبلهای عاشورا رسیدم. روایتی که میگوید امام حسین(ع) بعد از شهادت حضرت علی اصغر(ع) خونی که از گلوی او میآید را به آسمان میافشاند ولی این خون به زمین بازنمیگردد و در پشت سر حضرت، طاووسی از نور پدیدار میشود. اینها تمثیلهایی هستند که از آنها در نقاشی «رستاخیز زیبایی» استفاده شده تا برای بچهها قابل فهمتر باشد.
فرخی با اشاره به اینکه در زمان خلق این اثر حال و هوای معنوی داشته، آرزو میکند «رستاخیز زیبایی» بر بچهها تاثیر گذارد و بیان کرد: چون تصویرسازی حافظه تصویری بچهها را شکل میدهد، نقش مهمی در کسب اطلاعات برای آنها دارد. در تمام دنیا بیشترین سرمایهگذاری در دوران کودکی و نوجوانی در زمینه تصویرسازی صورت میگیرد. امیدوار هستم این تصویرسازی به معرفی بیشتر فرهنگ عاشورایی به بچهها کمک کند.
فرخی تاکید میکند که اثر «رستاخیز زیبایی» روایتگر نیست و با ایجاد مفهوم، ذهن کودک را وادار به تفکر و تامل میکند که در نهایت تلاش کودکان برای درک این تصویر منجر به ماندگاری آن در ذهنشان میشود.
سپس محمدرضا زمردیان، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سردار مرتضی طلایی، افسون امینی مدیرکل آفرینش فرهنگی و سعید غلامی هنرمند در کنار فرخی قرار گرفتند تا از تابلوی سه تکهای «رستاخیز زیبایی» در ابعاد ۳۵۰*۱۵۰ سانتیمتر با تکنیک اکریلیک روی بوم رونمایی کنند.
سعید غلامی هنرمند مدرس که در آیین رونمایی «رستاخیز زیبایی» حضور داشت درباره این تصویرسازی گفت: این کار جزو کارهای نگارگری با فرم انتزاعی محسوب میشود. بچهها به نقاشی با فرم انتزاعی بیشتر علاقه دارند و این نوع نقاشی برایشان قابل فهمتر است. همچنین در این کار از نقشهای ایرانی و اسلامی خودمان استفاده شده است که از این نظر هم کار بسیار موفق است. چون باید بچهها را با نگارههای خودمان آشنا کنیم تا سمت و سو پیدا کنند.
وی تاکید کرد: ما در کسوت معلم، کودکان را به معنای عام نمیبینیم. شاید آنان از نظر جثه از ما کوچکتر باشند ولی از نظر شناخت چیزی از ما کمتر ندارند. حتی شاید بسیار سادهتر و روانتر از ما بزرگترها احساسشان را بیان کنند. این هفته فقط باعث میشود به آنان توجه ویژهای داشته باشیم ولی توجه به کودکان نمیتواند مختص یک هفته باشد. چون آنها سرمایههای ما هستند.
برنامههای هفته ملی کودک در سال ۱۳۹۸ روزهای ۱۳ تا ۱۹ مهر در تهران و سراسر کشور از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با مشارکت سازمانها و نهادهای مختلف برگزار میشود.
Δ