به سینما خراسان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در ادامه اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر امسال، « فیلم آبی روشن» ساخته بابک لطفی خواجه پاشا، امروز در مجتمع سینمایی سیمرغ و پردیس سینمایی هویزه مشهد رأس ساعت ۲۰:۳۰ اکران می شود. تهیهکننده فیلم حسین میری است و فیلمنامه این فیلم را امیر ابیلی و داوود گنجوی نوشتهاند.
«در آغوش درخت» اولین فیلم بابک لطفی خواجه پاشا است و این فیلم دومین تجربه کارگردانی او محسوب می شود.وی چند سریال را برای صداوسیمای شبکه استانی آذربایجان غربی کارگردانی کرده است. در کارنامه بازیگری این کارگردان؛ حضور در فیلم های «خورشید»، «قصرشیرین»، «عاشورا» نیز دیده می شود. او همچنین دستیار کارگردان فیلم «محمد» به کارگردانی مجید مجیدی بوده است.
بابک لطفی خواجه پاشا دومین ساخته سینماییاش را هم به جشنواره فیلم فجر فرستاد تا در دو سال متوالی یکی از کارگردانهای حاضر در این رویداد باشد. آبی روشن فیلمی اجتماعی است که در شهر تبریز میگذرد.
این فیلم اولین محصول مشترک سازمان هنری رسانهای اوج و بنیاد سینمایی فارابی به شمار میرود
خلاصه داستان فیلم آبی روشن:
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: یک سنگ زمرد نسبتا بزرگ از معدن به سرقت میرود و نگهبان پیر معدن هم در جریان این سرقت جان میبازد. حالا یونس که شخصیت اصلی قصه است به همراه همسر کسی که به دزدی سنگ فیروزه متهم شده، باید به جستجوی سارق بروند و یک سفر جادهای آغاز میشود که این ۲ نفر را با شخصیتهای متنوعی روبرو میکند.
سفر در جادههای سرسبز، امکان یک تصویربرداری خوشرنگ و لعاب را به کارگردان داده و جنبههای بصری کار را تأمین میکند و عنصر جستجو مایه مناسبی برای تعلیق داستان پدید میآورد. در ضمن حین این جستوجو امکان پدید آمدن شناخت بهتر از شخصیتهای قصه هم ایجاد میشود. یعنی هم شناخت کسانی که سفر میکنند و هم کسانی که این مسافران به دنبالشان میگردند، بهتر معرفی میشوند.
فیلم سینمایی «آبی روشن» گذشته از هر قضاوتی راجع به کیفیت آن در زمینههای مختلف مثل کارگردانی، فیلمنامه، بازیها و موسیقی، از این جهت مورد توجه است که جزو اولین قدمهای سینمای ایران به سمت ملودرام مذهبی با هدفگیری مخاطب عام محسوب میشود و مخاطب با قصهای طرف است که به سیاق عمومی ژانر ملودرام، به صورت سرراست و واضح مرزهای تباهی و رستگاری را مشخص کرده و در آن اگرچه آدمها ممکن است از جانب شر به سوی خیر بیایند اما خود خیر و شر به درستی سر جایشان ایستادهاند و کسی مرز بین آنها را مخدوش نکرده است.
داستان «آبی روشن» با تلخی آغاز میشود و به شیرینی پایان پیدا میکند که این از خصوصیات اصلی ژانر ملودرام است. روند قصه پر از گره است اما هیچکدام کور نیستند و تصویر بنبست را در مقابل مخاطبان قرار نمیدهند. این باور که هر قصهای اگر تلخ باشد واقع گرایانهتر است؛ نه تنها خارج از بحثهای زیباییشناختی قابل نقد است، بلکه مخاطب سینما را هم آزرده میکند. مخاطب در فیلمها امید و آرزوهایش را جستوجو میکند، همانطور که باورهای مذهبی ممکن است برای او دریچهای به تحقق امیدها و آرزوهایش باز کنند. یکی از اعلاترین نمودهای این امیدواری مذهبی در میان ایرانیان توسل به امام هشتم شیعیان است و قصه «آبی روشن» امیدواریها را به همین ضریح دخیل بسته است.
چیزی که داستان فیلم «آبی روشن» را حتی نسبت به بسیاری از ملودرامهای دیگر نرمتر و لطیفتر میکند، دوری از نفرت است. ملودرامها معمولاً یک شخصیت منفی کاریزماتیک دارند که اصطلاحاً حرص مخاطب را در میآورد و او را به دنبال کردن قصه وادار میکند. مثلاً شخصیت شوکت در سریال «نرگس» یا حشمت فردوس در سریال «ستایش». اما همین شخصیتهای منفی هم معمولاً در آخر قصه به شکلی ترحمبرانگیز میشکنند یا حتی ممکن است مخاطب را با خودشان همدل کنند. در «آبی روشن» اما از ابتدا این نفرت به صورت غلیظ شکل نمیگیرد و حتی شخصیت اصلی داستان هم خودش را در وضع بدی که شخصیتهای مقابلش پیدا کردهاند، مقصر میبیند.
بازیگران و عوامل فیلم آبی روشن:
بازیگر اصلی این فیلم مهران احمدی است که مرتضی امینی تبار، بازیگر جوان سریال «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان با مهران احمدی همبازی است. مهران غفوریان، سارا حاتمی، روحالله زمانی، علیاکبر اصانلو و کاظم هژیرآزاد دیگر بازیگران فیلم هستند.
سایر عوامل فیلم اصلی آبی روشن عبارتند از: دستیار اول کارگردان: امیر رونقی، منشی صحنه: آرزو قربانی، مدیر برنامهریزی: امید همتیفراز، مدیر تولید: سید مقصود میرهاشمی، طراح لباس: الهام ترکمن، طراح چهرهپردازی: کامران خلج، مدیر صدابرداری: اشکان پورتاجی، طراحی و ترکیب صدا: آرش قاسمی، طراح صحنه: امیر زاغری، موسیقی: فرید سعادتمند، تدوین: حسین جمشیدیگوهری، مدیر فیلمبرداری: پیمان عباسزاده، مجری طرح: وحید معدنی، طراح جلوههای ویژه میدانی: ایمان کرمیان، طراحی جلوههای بصری: امین پهلوانزاده، عکاس: صمد قربانزاده و روابط عمومی: الهام عرشیزاده
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ