به گزارش سینما خراسان ، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پیامی به این جشنواره که توسط مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان رضوی قرائت شد افزود: «فیلم» در عصر حاضر از جمله ابزار قدرتمند برای نهادینهسازی آرمانها و ایدهها در جامعه است و امروزه شرکتهای بزرگ فیلمسازی با بهرهمندی از جدیدترین فناوریها، خط مشیها و هدفگذاریهای خود را در قالب فیلم برای مخاطبان خود نهادینه می سازند.
سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی در این پیام اظهار کرد:خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی سبکی نوین در فیلمسازی ایران شکل گرفت و از همان ابتدا آثار حوزه ایثار، شهادت و مقاومت از جایگاهی ویژه در بین مخاطبان برخوردار شد. امروز نیز تولیدات انجام شده در این بخش مورد استقبال عموم قرار گرفته و در آن سوی مرزها نیز علاقمندان بسیاری دارد.
وی در ادامه این پیام آورد: در کنار فیلم و هنرِ فیلمسازی نباید از نقش استراتژیک فیلمنامه غافل ماند زیرا فیلمنامه معمار اصلی ساختار فیلم است که فیلمنامه نویس با هنرمندی و هوشمندی میتواند آرمانها و ارزشهای جامعه را تعمیق و تعالی بخشد و این امر در حوزه ایثار و شهادت به عنوان یک فرهنگ ارزشی و متعالی اهمیت دو چندان مییابد. زندگی شهدا و ایثارگران سرشار از نکات ارزندهای است که میتوان با ابزار هنری و در قالب فیلم به نسل امروز جامعه که نیازمند آن است منتقل نمود و در این زمینه لازم است با رویکردی تحولی و نگاهی سازنده در جذب مخاطبان و انتقال مفاهیم ارزشی اقدام شود.
معاون رییسجمهور اظهار کرد: به یقین برگزاری جشنواره «فیلم و فیلمنامه ایثار» با محور «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، همدلی و مقاومت اسلامی» علاوه بر ایجاد گفتمان فرهنگی مشترک میان کشورهای محور مقاومت، پیوند فیلمسازان و فیلمنامهنویسان دغدغهمند در حوزه ایثار و پایداری را به همراه دارد و انتظار می رود این جشنواره آغازگر حرکتی نو و بدیع در تقویت و گسترش فیلم و نگارش فیلمنامه با مفاهیم اصیل شهادت و ایثار و همچنین همافزایی میان هنرمندان باشد چراکه حضور فیلمسازان و هنرمندان در جشنوارههای ملی و بینالمللی پیوند عقاید و ایدهپردازیهای نوین را به همراه دارد.
او گفت: اینجانب ضمن تقدیر از دستاندرکاران برگزاری «نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار»، از درگاه ایزد منان توفیق روزافزون هنرمندان عزیز را برای تولید آثار فاخر و تاثیرگذار در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ والای ایثار و شهادت مسألت مینمایم.
معاون استاندار خراسان رضوی نیز در این همایش گفت:همه ماموریت، سازمان ها، نهادها و شخصیتهای فرهنگی این است که ما بتونیم به خوبی ترجمه و تفسیر این آیه شریفه قرآن در رابطه با زیست و سبک زندگی شهدا و ایثارگران را به جامعه منتقل کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد افزود: سازماندهی کشورها در مقابله و مواجهه با تهدیدها، سرمایه اقتصادی، نفوذ سیاسی، علم و فناوری و قدرت نظامی است، اما تاریخ و حیات به وضوح و روشنی به ما اثبات کرد تهدیدهای همچون کرونا وجود دارد که این قدرتها نیز کارایی ندارد.
وی ادامه داد: نقشه شکلگیری، داعش فقط منطقه سوریه نبود بلکه داعش برای براندازی انسانیت و دین اسلامی از روی کره زمین بود.
معاون استاندار خراسان رضوی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: جنگ هشت ساله دفاع مقدس با حمایت ۴۰ کشور دنیا به ما تحمیل شد تا ایران را به زانو درآورند ولی سرمایه فرهنگ ایثار و شهادت که ایرانیها با ایمان به خدا و ائمه اطهار و درسی که از مکتب حسین بن علی (ع) توسط امام راحل مطرح شد، اعتقاد پیدا کردند و این ثمره فرهنگ ایثار و شهادت است.
وی گفت: امروز اگر در عرصه های سازندگی، فرهنگ، اقتصاد و یا علم پیشرفت و موفقیت هایی داشتیه ایم، مرهون خادمان و مجاهدان ای است که با فرهنگ ایثار و شهادت این میدانها را سپری کردند و اکنون این سرمایه بزرگ توسط امت اسلامی در ایران به سایر کشورها در جهان منعکس و منتشر شده است.
وی افزود: امروز ما نیز باید با سرمایه ایمان الهی و فرهنگ ایثار و شهادت، در میدان فرهنگ و هنر کار مجاهدان میدان های جهاد را به تصویر بکشیم و اگر بتوانیم کار آنها را به خوبی معرفی کنیم دیگر نگرانی برای نسل جوان و آینده در مقابل شبیخون فرهنگی دشمن نخواهیم داشت.
نخستین جشنواره بینالمللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه «ایثار» با دبیری فرهاد مختاری از ۲۹ اردیبهشت تا سوم خرداد امسال از سوی اداره کل امور هنری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری شهرداری مشهد، استانداری خراسان رضوی، آستان قدس رضوی، اداره کل فرهنگ و ارشاد، حوزه هنری و صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی در پردیس سینمایی مهر کوه سنگی مشهد مقدس در حال برگزاری است.
در نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه «ایثار»، گروه داوران بخش بینالملل جشنواره متشکل از باسل الخطیب فیلمساز و رئیس موسسه عالی هنرهای سینمایی از سوریه، عزام صالح فیلمساز شاخص عراقی، حاجی محمد اویچ فیلمساز بوسنیایی به همراه محسن برمهانی فیلمساز و معاون سیمای سازمان صدا و سیما و محمدرضا اسلاملو فیلمساز کشورمان، آثار راه یافته به بخش مسابقه بینالملل این جشنواره را قضاوت میکنند.
نخستین نشست تخصصی از مجموعه نشستهای نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار با موضوع «راهبردهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سینما و تلویزیون» با حضور حسن رحیم پورازغدی نظریهپرداز، سخنران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، فردا (شنبه، ۳۰ اردیبهشت) از ساعت ۱۰ صبح در سالن ستاره پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد برگزار میشود.
سه فیلم سینمایی در روز نخست بخش مسابقه نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه «ایثار» روی پرده میروند. فیلم سینمایی «یدو» ساخته مهدی جعفری، «غریب» ساخته محمدحسین لطیفی و «بچههای طوفان» ساخته صادق صادق دقیقی از ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه روز شنبه در سالن مهر پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد روی پرده میروند.
چهار سالن پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد آثار شرکتکننده در بخشهای مختلف نخستین جشنواره فیلم و فیلمنامه «ایثار» را نمایش میدهند. سالنهای حافظ، گیشه هفت، مهر و ستاره در روزهای برگزاری جشنواره در چهار نوبت نمایش از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه تا ۱۹ و ۴۵ دقیقه مبادرت به نمایش آثار شرکتکننده در بخشهای مختلف جشنواره میکنند.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره حضور هنرمندان و اهالی رسانه، حضور دانشجویان و عموم علاقهمندان برای تماشای این آثار آزاد است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ