به گزارش سینما خراسان، سه سالن ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفرهای که در پردیس های سینمایی «هویزه، سیمرغ و آفریقا» مشهد برای نمایش فیلمهای جشنواره فجر اختصاص یافته بودند، نتوانستند پاسخگوی نیاز مردم این شهر برای تماشای فیلم باشند و هم همه بلیتها فروخته و هم همه صندلیها از تماشاگران این جشنواره پر شد.
در روز نخست این جشنواره سه سینمای هویزه، آفریقا و سیمرغ هر کدام در ۲ نوبت نمایش، ۲ فیلم را روی پرده به نمایش گذاشتند. سینما آفریقا فیلم «پسر دلفینی ۲» را در ساعت ۱۶ و «چشم بادامی» را در ساعت ۱۸:۳۰ به نمایش گذاشت.
فیلم «پسر دلفینی»، انیمیشنی است که در سال ۱۳۹۹ تهیه شده بود اما به دلیل همه گیری کرونا، سال ۱۴۰۱ به نمایش رسید و خیلی زود در فهرست پرفروشترین فیلمهای روی پرده قرار گرفت که این استقبال و فروش خوب، سازندگانش را تشویق کرد تا مثل بسیاری از پویانمایی های غیرایرانی، دنباله دیگری برای آن بسازند.
پسر دلفینی ۲ یک سریال ۲۶ قسمتی است که از اسفند ماه سال گذشته در شبکه نمایش خانگی منتشر شده بود، نسخه نهایی انیمیشن «پسر دلفینی۲» به تهیهکنندگی محمدامین همدانی و کارگردانی محمدخیراندیش بهمنظور نمایش در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر آماده شد این فیلم ماجراهای جدید پسر دلفینی را دنبال میکند. او نگهبان دریاست و باید از موجودات دریایی محافظت کند. در این بین هنوز خطر از سر دریا نگذشته، چرا که اختاپوس بدجنس که در چالهای گرفتار شده نقشههای جدیدی را علیه موجودات دریا طراحی و اجرا میکنند و پسر باید هوش و حواس خود را جمع کند تا به کمک دیگر موجودات دریایی از دریا مراقبت کند.
دومین فیلم در نوبت نمایش سینما آفریقا، یعنی فیلم «چشم بادومی» اولین ساخته سینمایی ابراهیم امینی است که پیش از این سابقه نویسندگی فیلمنامه های «ایستاده در غبار، درخت گردو، موقعیت مهدی، لاتاری، مرد بازنده و دسته دختران» را در کارنامه دارد. سجاد نصراللهینسب نیز در مقام تهیهکننده این فیلم، تجربیات موفقی مانند «آپاراتچی» و «در آغوش درخت» را در کارنامه هنری خود داراست.
داستان فیلم «چشم بادومی»، قصه مائده دختر نوجوان ایرانی است که عاشق یکی از خوانندههای کیپاپ شده و میخواهد برای دیدار با او و شرکت در یک مسابقه به سئول برود. او در آزمون پذیرفته میشود اما مادرش مخالف جدی اوست… بازیگرانی از جمله «مهدی هاشمی، ساره بیات و علی باقری» در این فیلم ایفای نقش می کنند.
سینما هویزه مشهد نیز در روز نخست بیست و دومین جشنواره فیلم فجر مشهد، فیلمهای «دست تنها» و «شوهر ستاره» را در ۲ نوبت ۱۶:۳۰ و ۱۹ نمایش داد. در فیلم «دست تنها» ساخته امیرحسین ثقفی، بازیگرانی از جمله مجید مظفری،نرگس محمدی، علی اوجی و محمود نظرعلیان ایفای نقش میکنند و در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «۲ مرد خیابانگرد در پی نجات زنی شهر را جستوجو میکنند و …». سینمای ثقفی سینمای خاصی است که طرفداران خود را دارد. سینمایی که مشابه چندانی ندارد و همین خود میتواند بزرگترین امتیاز فیلم در مسیر استقبال مخاطبان هدف از این کار باشد.
دومین فیلم به اکران درآمده در سینما هویزه، «شوهر ستاره» است که کاری از ابراهیم ایرجزاد، کارگردان مشهدی به شمار میرود، این فیلم توسط علی اوجی و نرگس محمدی تهیه شده و در بخش مسابقه جشنواره حضور دارد. با وجود کمبود اطلاعات درباره داستان این فیلم، حواشی و انتظارات پیرامون شوهر ستاره باعث شده این اثر به یکی از بحث برانگیزترین فیلمهای جشنواره امسال تبدیل شود. در این فیلم بازیگرانی چون حامد بهداد، فریبا نادری، نازنین احمدی، سوسن پرور، نادر سلیمانی، فریده سپاه منصور، نوشین مسعودیان و هومن حاجی عبداللهی به ایفای نقش پرداخته اند.
در نخستین روز جشنواره فیلم فجر مشهد، سومین سینمای نمایش دهنده فیلمهای جشنواره فیلم فجر پردیس سینمایی سیمرغ مشهد بود که فیلمهای «آبستن» و «شمال از جنوب غربی» را به نمایش گذاشت. فیلم سینمایی «آبستن» به کارگردانی مشترک مصطفی و محمد تنابنده یکی از آثار مورد انتظار جشنواره چهل و سوم فیلم فجر است. این فیلم که نخستین تجربه کارگردانی این ۲ برادر محسوب میشود، با فرم خاص و داستانی پرتنش توانسته توجه منتقدان و علاقهمندان به سینما را به خود جلب کند.
فیلم، داستان چند جوان را روایت میکند که هر کدام با مشکلات شخصی خود دست و پنجه نرم میکنند. این افراد در کلبهای در کنار آب در مرز آستارا گرد هم آمدهاند تا به صورت غیرقانونی از مرز خارج شوند اما شرایط به گونهای پیش میرود که تصمیمات گذشته آنها به چالش کشیده میشود و داستانی پر از تنش و پشیمانی رقم میخورد.
و اما دومین فیلم در نوبت نمایش پردیس سینمایی سیمرغ، «شمال از جنوب غربی» است. این فیلم جدیدترین ساخته سینمایی حمید زرگرنژاد است که پیش از این با ساختههای دفاع مقدسی شناخته می شده است. این اثر پنحمین تجربه کارگردانی زرگرنژاد است و آخرین حضور او در جشنواره به ۲ سال قبل و دوره چهل و یکم برمیگردد که با فیلم تحسین شده «شماره ۱۰» در این رویداد حاضر بود.
فیلم، داستان یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق را روایت میکند. عراق در دوران دفاع مقدس تصمیم میگیرد یک کامیون پر از مهمات را وارد کشور و در یکی از نقاط حساس کشور آن را منفجر کند… بازیگرانی که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند، «مصطفی زمانی، امیر آقایی، بهناز جعفری، مهدی زمین پرداز، هومن حاجی عبداللهی و علی دهکردی» هستند.
تماشاگران درباره فیلمهای روز نخست این جشنواره چه گفتند؟
این که سالنهای سینما مملو از تماشاگر باشد خود نشان از استقبال مردم از فیلمهای جشنواره فجر دارد به ویژه «پسر دلفینی ۲» که پای بچهها را نیز به سینما آفریقا باز کرد، اشتیاق دیدن ادامه انیمیشن «پسر دلفینی» لحظات دلچسبی را برای کودکان این شهر به وجود آورد و تقریبا سالن سینما آفریقا در نوبت نخست نمایش فیلمهای خود در روز نخست جشنواره مملو از بچه های پراشتیاق این شهر بود که به همراه والدین خود به تماشای فیلم نشسته بودند.
محمدرضا موسوی، کارگردان فیلم «بلبشو» از فیلمسازان مشهدی که به همراه فرزندان خود برای تماشای فیلم به سینما آفریقا آمده بود درباره این فیلم به خبرنگار ایرنا گفت: انیمیشن «پسر دلفینی ۲» را خیلی دوست داشتم، از لحاظ گرافیکی سطح بالایی داشت و به واقع در سطح جهانی ساخته شده بود، در این فیلم از مباحث بومی بهره گرفته شده بود و نقاط قوت زیادی داشت که فیلم را برای تماشاگر جذاب میکرد از این رو فکر می کنم حداقل از عوامل سازنده انیمیشن «پسر دلفینی ۲» در این جشنواره باید تجلیل شود.
این کارگردان در خصوص فیلم «چشم بادومی» نیز گفت: فیلم را به لحاظ ساختاری دوست داشتم، کارگردانی خوبی داشت و توانسته بود، دغدغه ذهنی خود را در قالب فیلم به نمایش بگذارد، در واقع در انتقال مضمون ذهنی خود به مخاطب موفق بود. آقای هاشمی، بازیگر اصلی این فیلم همیشه در جشنواره ها جوایزی را به دست آورده اند و در این فیلم نیز به همراه ساره بیات بازی خوبی به نمایش گذاشتند، به نظرم آقای هاشمی و خانم بیات از لحاظ بازی شانس بردن جوایز را در این جشنواره داشته باشند.
حامد اعظمی، کارگردان مشهدی نیز بازی ها در فیلم «چشم بادومی» را مطلوب دانست و گفت: بازی ها خوب بود، به ویژه دختر جوان این فیلم نقش خود را به خوبی ایفا کرد. داستان این فیلم درد جامعه امروز ماست هرچند این معضل چند سال قبل به نقطه جوش خود رسیده بود اما هنوز هم حرف و حدیثهای زیادی پیرامون این موضوع در جامعه به ویژه نسل جدید دارد، این فیلم پیام فرهنگی و حفظ اصالت ملی و فرهنگی برای نسل امروز داشت و به نظرم از همه لحاظ تحسین برانگیز بود.
علیرضا سوزنچی، بازیگر مشهدی نیز درباره فیلمهای امروز در سینما آفریقا گفت: فیلم نخست یک انیمیشن بود که بیشتر به کودکان اختصاص داشت و چندان مورد توجه ما نبود، ضمن این که نمایش فیلم با ۴۵ دقیقه تاخیر آغاز شد و خیلی از تماشاگران معطل شده بودند. فیلم «چشم بادومی» نیز پیرامون معضل جامعه امروز ماست؛ نسل جوانی که می خواهند خود را به صورت خوانندگان و بازیگران محبوب کشورهای دیگر درآورند اما جوانان به تماشای این فیلمها نمی نشینند و تماشای آن فقط داغ خانواده ها را بیشتر میکند.
حضور پرتعداد رسانهها نیز از نقاط قوت نخستین روز از جشنواره فیلم فجر بود، رسانهها که انتظار چهره های برجسته اصحاب سینما را برای مصاحبه می کشیدند اما چندان توفیقی نداشتند زیرا بیشتر فیلمسازان و منتقدان مطرح مشهدی برای حضور در جشنواره فجر به تهران رفته و فیلمها را در پایتخت به تماشا نشسته بودند.
اما مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در جمع خبرنگاران از تلاشهای این اداره کل برای افزایش تعداد سینماها، نوبتهای نمایش فیلم و همچنین تعداد فیلمها صحبت کرد و قول مساعد داد که با رایزنی با ستاد برگزاری جشنواره برخی فیلمها مانند «صددام» که تاکنون اجازه نمایش آن در شهرها داده نشده است را به مشهد آورد و همچنین بتواند آیین پایانی این جشنواره را به تجلیل از سینماگران و فیلمسازان برجسته مشهدی اختصاص دهد.
یکی دیگر از حواشی روز نخست جشنواره فیلم فجر مشهد، استقرار شرکت گاز خراسان رضوی در قالب پویش «۲ درجه کمتر، کاهش مصرف سوخت، هوای سالم تر» در سینما آفریقا بود که قرعه کشی داشت و همین موضوع نظر بسیاری از تماشاگران را به خود جلب کرده بود به طوری که پس از قرعه کشی برخی از آنها جوایز خوبی به دست آوردند و اشتیاقشان برای حضور در سایر شبها بیشتر شد.
Δ