وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از اجرای برش مهندسی فرهنگی استانها خبر داد و گفت: با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع در ۲۰ استان اجرایی شده است که خراسانرضوی جزو این استانهاست.
صالحی با اشاره به اینکه پنج مسئله در برش فرهنگی استان خراسانرضوی استخراج شده است، افزود: سبکزندگی ایرانی-اسلامی، زیارت با تاکید فرهنگ میزبانی، موضوع فرهنگی و اجتماعی حاشیه شهر، فضای مجازی و همچنین توانمندسازی فرهنگی با توجه به اقتصادفرهنگ و هنر این پنج مسئله هستند که برخیها بصورت ویژه مخصوص استان خراسانرضوی هستند و برخی نیز بصورت مشترک در میان سایر استانها هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه آییننامه جدید شورای فرهنگ عمومی فرصتهای جدیدی ایجاد میکند، گفت: در این آییننامه برای استانداریها و دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در استانها و همچنین برای وزراتخانه ماموریتهای پیشبینی شده است.
صالحی ادامه داد: بر اساس این آییننامه کمیتههای این شورا در دستگاههای مختلف مستقر میشوند و همچنین امکان حضور نیرو از سایر دستگاهها در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی نیز پیشبینی شده است.
صالحی، در بخش دیگری از سخنان خود با معرفی مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی، شناخت وی از فضای مشهد، حوزه و دانشگاه و بدنه وزراتخانه را از نقاط قوت انتصاب وی برشمرد و گفت: ۷ سال مدیرکلی ایشان در سیستان و بلوچستان نیز دوره موفقی در کارنامه کاری آقای مسگرانی است.
وی گفت: امیدوارم دوران موفق ایشان در سیستان و بلوچستان در خراسانرضوی نیز تکرار شود.
آیتالله سید احمد علمالهدی نیز در این دیدار که در دفتر نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی برگزار شد، بر لزوم توجه ویژه به هویت زیارتی شهر مشهد تأکید کرد و این مهم را از الزامات اصلی مدیریت شهری و سیاستگذاریهای فرهنگی دانست.
وی با اشاره به جایگاه مشهد بهعنوان پایتخت معنوی ایران افزود: مشهد باید هویتی منسجم و متناسب با نام امام رضا (ع) داشته باشد. این هویت نباید صرفاً در معماری یا ظاهر شهر خلاصه شود، بلکه باید در تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی و خدماتی نمود پیدا کند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی ادامه داد: همانطور که میدانید مشهد در ایام خاصی مانند دهه آخر صفر، میزبان بیش از شش میلیون زائر است که نیازمند اقدامات اساسی، بهویژه در حوزه اسکان زائران داخلی و خارجی است، فراهمسازی این امکانات و زیرساختها برای زائران خارجی از اهمیت ویژهتری برخوردار است.
وی در ادامه به دغدغههای مرتبط با ساماندهی حاشیه شهر مشهد پرداخت و تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل ویژهای که مقام معظم رهبری برای ساماندهی حاشیه شهر مشهد ارائه کردند، اقدامات خوبی در این زمینه بهویژه در مورد وضعیت فرهنگی این منطقه صورت گرفته، نیازها و چالشهای آن نیز بهخوبی شناساییشده است که البته همچون سایر بخشها مانند حوزه عمرانی و محرومیتزدایی نیازمند توجهات ویژه دولت هست.
آیتالله علمالهدی با تأکید بر اهمیت توسعه زیرساختهای جادهای و حملونقل، تشکیل و تقویت کارگروه زیارت را اقدامی ضروری دانست و افزود: این کارگروه میتواند نقشی کلیدی در ارتقای کیفیت خدماترسانی به زائران رضوی و رفع چالشهای موجود ایفا کند.
وی خاطرنشان کرد: تحقق این اهداف مستلزم تعامل سازنده و برنامهریزی دقیق میان تمامی نهادهای مرتبط است تا بتوان مشهد را بهعنوان شهری با هویت رضوی برجستهتر کرد.
Δ