پاسخی به یک اعتراض درباره تشکیل یک انجمن صنفی موسیقایی

هیات مدیره انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران پیرو درج مطلبی درباره تشکیل انجمن موسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری توضیحاتی را ارائه داد. به گزارش سینما خراسان، هیات مدیره انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران چند روز پس از انتشار خبری در گروه هنر سینما خراسان درباره تشکیل انجمن موسسات […]


هیات مدیره انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران پیرو درج مطلبی درباره تشکیل انجمن موسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش سینما خراسان، هیات مدیره انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران چند روز پس از انتشار خبری در گروه هنر سینما خراسان درباره تشکیل انجمن موسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری با عنوان «اعتراض یک صنف هنری به تشکیل یک انجمن صنفی جدید!» توضیحاتی را ارائه داد.

در توضیحات هیات مدیره انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران آمده است:

«پیرو درج مطلبی درباره تشکیل انجمن موسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری با عنوان: با انتشار متنی صورت گرفت؛ «اعتراض یک صنف هنری به تشکیل یک انجمن صنفی جدید!» در روز شنبه ۱۸ بهمن در آن خبرگزاری توضیح زیر ارائه می‌شود.

خواهشمند است این توضیحات برابر قانون مطبوعات و برای آگاهی درست و دقیق به افکار عمومی، فعالان هنر و مخاطبان در آن رسانه منتشر شود.

مجمع مؤسسین «انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری» در مورخ ۱۲ بهمن ماه در تالار رودکی تشکیل شد؛ این انجمن مطابق موافقت اصولی شماره ۹۸۶۴/۱۴/ ص مورخ ۱۰/‏۱۰/‏۱۳۹۹‬ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تشکیل شده است.

پس از انتشار خبر مربوط به برگزاری مجمع عمومی مؤسسین این انجمن، سوء‌برداشت‌هایی از تاسیس این تشکل شد که با روح راه‌اندازی تشکل‌ها و انجمن‌هایی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ثبت می‌شوند، جایگاه حقوقی- قانونی و شأن تاسیس آن‌ها مغایرت دارد.

با این مقدمه لازم است به منظور تنویر افکار عمومی مواردی به اطلاع مخاطبان برسد.

۱- فرایند تاسیس «انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری» از حدود ۳ سال پیش آغاز شده و اسناد مربوطه در اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تهران موجود است.

۲- تشکیل این انجمن و مجموعه‌هایی مانند این در راستای اهداف تعیین شده در اسناد بالا دستی هنری کشور است؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۵۳۱ خود سیاست‌های حمایت از اشتغال هنرمندان را مورد توجه قرار داده و تصویب می‌کند.

۳- کلیه اعضای هیأت مدیره و اعضای عادی این انجمن از فعالان بخش خصوصی هستند؛ به دیگر سخن، عضویت در هیچکدام از اتاق‌های بازرگانی توسط کارکنان رسمی دولت ممکن نیست.

۴- آگهی فراخوان ثبت‌نام عضویت برای برگزاری مجمع عمومی موسسین «انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران» توسط «مدیریت امور تشکل‌ها و مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران» در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۳۹۹ در شماره ۵۰۸۶ روزنامه کثیرالانتشار دنیای اقتصاد به چاپ رسیده است.

۵- انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران ماهیت صنفی ندارد و بدون تصدی‌گری و تولی‌گری، کانونی مشورتی و گفتمانی برای به روزرسانی دانش فنی و تخصصی کسب و کارهای فرهنگی و هنری است تا بتوانند با دستیابی به روش‌های نوین مدیریتی، کسب و کار خود را حفظ و شکوفا کنند. مرجع تاسیس انجمن‌های صنفی اتاق اصناف ایران است و نه اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی؛ اتاق بازرگانی دارای انجمن‌های فراوان ملی و استانی است و تنها به عنوان کانون گردهمایی و هم‌اندیشی اعضای آن کسب و کار انجام وظیفه می‌کنند.

۶- انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران از نظر اهداف، مرجع صدور مجوز و ثبت، کارکرد و فعالیت کاملاً متمایز از انجمن‌های صنفی است و قطعاً جایگزین یا موازی تشکلی که مدیران محترم آموزشگاه‌های آزاد هنری استان تهران برای فعالیت‌های صنفی دنبال می‌کنند، نیست.

۷- مؤسسان این انجمن به سوی همه هنرمندان و فعالان کسب و کارهای هنری دست یاری دراز می‌کنند و معتقدند تنها با هم افزایی تمامی هنرمندان و دلسوزان این حوزه است که می‌توان گامی در اعتلای هنر ایران زمین برداشت و زمینه را برای توسعه آفرینش‌های هنری مساعد و مهیا کرد. هیات مدیره انجمن مؤسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران»