کارگاه‌های آموزشی تئاتر در کشور برپا شد/تولید ۴ نمایش در هر استان

نخستین دوره کارگاه های آموزشی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در هفت استان تهران، کرمانشاه، آذربایجان غربی، مازندران، اردبیل، خوزستان و چهارمحال و بختیاری در حال برگزاری است. به گزارش سینما خراسان، امیر مشهدی‌عباس دبیر انجمن هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کارگردان‌ فعال حوزه‌ هنرهای نمایشی درباره برگزاری نخستین دوره کارگاه […]


نخستین دوره کارگاه های آموزشی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در هفت استان تهران، کرمانشاه، آذربایجان غربی، مازندران، اردبیل، خوزستان و چهارمحال و بختیاری در حال برگزاری است.

به گزارش سینما خراسان، امیر مشهدی‌عباس دبیر انجمن هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کارگردان‌ فعال حوزه‌ هنرهای نمایشی درباره برگزاری نخستین دوره کارگاه های آموزشی هنرهای نمایشی کانون گفت: در حال حاضر این کارگاه ها در ۷ استان تهران، کرمانشاه، آذربایجان غربی، مازندران، اردبیل، خوزستان و چهارمحال و بختیاری در حال برگزاری است.

وی با بیان اینکه این کارگاه ها به منظور توانمندسازی اعضا و مربیان کانون و با هدف ارتقای سطح کیفی تولیدات نمایشی با حضور بهترین اساتید برپاشده است،‌ یادآور شد: هدف اصلی انجمن‌ ایجاد تمرکز کانونی است. ما به دنبال آن هستیم تا افرادی که در زمینه‌ هنرهای نمایشی در کل کشور فعال هستند بتوانند به صورت متمرکز و برنامه‌ریزی شده این کار را ادامه و انجام دهند. برهمین اساس یکی از این کارها در این زمینه ایجاد یک انجمن و جمع شدن دوستان و فعالان این حوزه برای آگاهی از برنامه‌های ‌شان بود و گام دوم هدف‌ گذاری است. هدف ‌گذاری به این معنا که برنامه‌هایی را هماهنگ کنیم تا فعالان این حوزه بتوانند در کنار هم تولیداتی داشته باشند. به عبارت دیگر نقش انجمن هنرهای نمایشی بیشتر تسهیل‌گر است تا بتوانیم از بخش‌ها و توانمندی‌های مختلف کانون استفاده کنیم و دست‌اندرکاران و علاقه‌مندان این حوزه بتوانند فعالیت‌های نمایشی‌شان را داشته باشند، به تولید برسانند و این تولیدات‌ را اجرا کنند.

مشهدی عباس افزود: در این کارگاه ها دوره های نویسندگی، کارگردانی، عروسک سازی، بازیگری و عروسک گردانی به مربیان آموزش داده می شود. همچنین از آنجایی که عروسک گردانی آخرین کارگاهی است که برگزار می شود، تصمیم گرفتیم همزمان با برگزاری این دوره، یک بخش مشاوره هم داشته باشیم تا اعضایی که در طول دوره ها با مشکلات و سوالاتی روبرو شده اند، بتوانند با کمک مدرسان، ایرادات خود را برطرف کنند. به‌ طور کلی در هر دوره، پنج کارگاه برگزار می شود که طول مدت آن کمتر از دو ماه است. بعد از هر کارگاه اعضا یک هفته فرصت دارند کار مربوط به آن کارگاه را تحویل بدهند تا برای کارگاه بعدی آماده شوند.

دبیر انجمن هنرهای نمایشی کانون با اشاره به اینکه نخستین برنامه‌ انجمن هنرهای نمایشی در راستای آموزش است، یادآور شد: با کمک معاونت فرهنگی کانون از بهترین استادان در حوزه‌های مختلف هنرهای نمایشی برای برگزاری سلسله کارگاه‌های آموزشی پیوسته در قالب نویسندگی، کارگردانی، عروسک‌سازی، بازیگری و عروسک‌گردانی دعوت کرده‌ایم. بر این اساس در این دوره ها از حضور استادی همچون منوچهر اکبرلو، حسین فدایی‌حسین، محمد عاقبتی، حسن دادشکر، زهرا صبری، فاطمه عباسی، محمد عسگری و سامی صالحی بهره مند شده ایم.

مشهدی عباس که در این دوره ها تدریس نویسندگی، کارگردانی و عروسک گردانی را نیز بر عهده دارد، در خصوص خروجی کارگاه ها گفت: در فرآیند دوره نویسندگی ابتدا شرکت‌کنندگان زیر نظر یکی از اساتید آموزش نویسندگی می بینند تا یاد بگیرند چگونه می‌توانند یکی از کتاب‌های کانون را به نمایشنامه تبدیل کنند و در ادامه در دوره‌ کارگردانی شیوه‌های اجرایی و چگونگی تولید نمایش را برای همان نمایشنامه‌ای که به نگارش در آورده‌اند، می‌آموزند. پس از این علاقه مندان در کارگاه های عروسک سازی شرکت می کنند و شخصیت های عروسکی نمایشنامه ها را می سازند. سپس افرادی که در کارگاه های بازیگری با این هنر آشنا شده اند به اجرای نمایش می پردازند.

وی افزود: ما در هر استان یک نماینده داریم. نماینده‌های ما در استان ها کارها را پیگیری می‌کنند و با حمایت و مساعدت مدیران استان، سالنی برای اجرا در اختیار این هنرمندان قرار داده می شود تا کارشان را با هدایت و کارگردانی مربیان برای عموم به نمایش بگذارند. پیش بینی ما این است که در هر استان طی یک سال، حداقل چهار اثر نمایشی تولید شود و هر اثر ۱۸ تا ۲۰ اجرا برای عموم داشته باشد؛ اتفاقی که مستلزم حمایت و همراهی مدیران استان هاست.

دبیر انجمن هنرهای نمایشی کانون در ادامه به برگزاری جشنواره برای آثار هنرمندانی که در کارگاه ها شرکت می کنند، اشاره کرد و گفت: طی نشستی که با محمدرضا زمردیان، معاون فرهنگی کانون داشتیم تصمیم گرفتیم که سال آینده جشنواره تئاتر کانون را به شکل متفاوت تری برگزار کنیم. با توجه به این که سن نوجوانی سنی است که افراد دوست دارند، دیده شوند و مورد توجه قرار گیرند با صلاحدید معاون فرهنگی کانون بر آن شدیم تا جشنواره تئاتر کانون را فقط محدود به تئاتر عروسکی نبینیم و این فرصت را در اختیار علاقه مندان قرار دهیم تا بتوانند به شکل مختلفی برای عموم اجرا داشته باشند.

وی افزود: در نظر داریم به سازوکاری برسیم تا در جریان این توانمندسازی به واسطه برگزاری کارگاه ها، اعضا و اعضای ارشد کانون بتوانند حضور چشمگیری در جشنواره داشته باشند و مربیان نیز علاوه بر آن که در پشت صحنه این تئاترها به عنوان نویسنده، طراح صحنه، کارگردان و … فعالیت دارند، دانسته هایشان را به این افراد انتقال دهند تا در پایان شاهد پیشرفت هنرمندان این عرصه به شکل گسترده تری باشیم.

مشهدی عباس در پایان گفت: آثاری که در این دوره از کارگاه های آموزشی هنرهای نمایشی تولید شده اند، آماده می‌شوند تا در جشنواره‌ تئاتر سال آینده کانون اجرای عمومی داشته باشند.