سینما خراسان :همزمان با گرامیداشت روز ملی شیخ فریدالدین عطار نیشابوری مقبره این شاعر و عارف نامی گلباران شد. ۲۵ فروردین ماه مصادف است با روز ملی عطار نیشابوری؛ هر ساله در این روز آرامگاه این شاعر شهیر با حضور مسئولان و دوستداران او گلباران میشد که شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامههای مختلف […]
سینما خراسان :همزمان با گرامیداشت روز ملی شیخ فریدالدین عطار نیشابوری مقبره این شاعر و عارف نامی گلباران شد.
۲۵ فروردین ماه مصادف است با روز ملی عطار نیشابوری؛ هر ساله در این روز آرامگاه این شاعر شهیر با حضور مسئولان و دوستداران او گلباران میشد که شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامههای مختلف را شکل دیگری بخشیده است.امسال نیز گلباران مقبره عطار به صورت محدودتری در ساعت ۱۰ صبح انجام شد.
به گفته دبیر شورای فرهنگ عمومی نیشابور این مراسم که با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به نمایندگی از تمام مشتاقان عطار توسط اعضاء شورای فرهنگ عمومی شهرستان نیشابور گلباران شد و همچنین در ادامه ساعت ۱۵ بعد از ظهر چهارشنبه اختتامیه مسابقات فرهنگی و هنری ادارات آموزش و پرورش قطب شهید شوشتری برگزار میشود و همایش علمی عطار نیشابوری ساعت ۱۷ بعد از ظهر با حضور عطار شناسان توسط دانشگاه آزاد اسلامی در فضای مجازی برگزار خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری گفت: توجه به جامعیت نگاه، ژرفای اندیشه و گستردگی مفاهیم و آموزههایی که او را در مرز آسمان و زمین، میان شور و وجد عارفانه و هنرمندانه و درک و دریافت و تعهد انسانی و اجتماعی، در تعادلی شگفت انگیز نگاه داشته است از جمله ویژگیهای عطار است که میتواند سرمشق اصحاب فکر و فرهنگ و هنر در زمانه حاضر قرار گیرد.متن پیام عباس صالحی به این شرح است:
«نکوداشت مفاخر و سرمایههای ارزشمند فرهنگی سرزمین ایران اسلامی، یادآوری توجه به داشتهها و ذخایر معرفتی و هویتی این مرز و بوم است. شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری از جمله این مفاخر بلند آوازه در وادی شعر و ادب و عرفان است که نام و یادش ورد زبان و رشحات قریحه و قلمش جلای جان و صفای روح و روان صاحبدلان و اهالی عرفان، معرفت و معنویت در سراسر گیتی است. او که با آثار گران سنگ و ماندگار، از غزلیات پر شورش گرفته تا تذکرهالاولیاء منثورش و از مختارنامه نغزش گرفته تا مثنویهای بدیع و پرمغزش همچون منطقالطیر و الهینامه و اسرارنامه و مصیبتنامه، نام خود را به شایستگی و نیکویی بر جریده عالم معنا و معرفت انسانی به جاودانی و مانایی رقم زده و در این وادی عارف و عامی را وامدار و منتپذیر خویش ساخته است.
آنچه در این مجال اندک پیرامون شخصیت و آثار عطار گفتنی ست، توجه به جامعیت نگاه، ژرفای اندیشه و گستردگی مفاهیم و آموزههایی است که او را در مرز آسمان و زمین، میان شور و وجد عارفانه و هنرمندانه و درک و دریافت و تعهد انسانی و اجتماعی، در تعادلی شگفت انگیز نگاه داشته است. نکتهای که میتواند سرمشق اصحاب فکر و فرهنگ و هنر در زمانۀ حاضر قرار گیرد.اینک ماییم و گنجینه گرانقدری که از عطّار بزرگ بر جای مانده تا در وانفسای روزگاری که در آنیم، جان و دلمان را به عطر و بویش خوش سازیم و جهان درمانده و پر تلاطم را به دارو و درمانش التیام بخشیم.
با قدردانی از کوششهای علمی و ادبی دانشمندان و پژوهشگرانی که شناخت احوال و آثار این شخصیت بیبدیل را وجهۀ همت و تلاش عالمانه و عاشقانۀ خویش ساختهاند، تلاشهای عرفانپژوه و عطارشناس بزرگ، استاد دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی که عمر گرانمایه خود را بر سر تصحیح و تتقیح و انتشار آثار آن عارف بزرگ گذاشته و راه را بر جویندگان مشتاق ظرایف و دقایق ادبی و طالبان تشنه اسرار و حقایق ناب انسانی و آسمانی مندرج در شاهکارهای ادبیات عرفانی هموار ساخته است، ارج نهاده و بر همت والای ایشان درود می فرستم.
همچنین لازم میدانم از مساعی برگزارکنندگان آیینهای بزرگداشت عطار در جای جای میهن اسلامی و خارج از کشور، سپاسگزاری و قدردانی نماییم. روز بزرگداشت عطار نیشابوری را به همه دوستداران آثار و مفاخر فرهنگی ایران بزرگ به ویژه اصحاب و اهالی شعر و ادب و معرفت ایرانی و اسلامی در سراسر جهان تبریک میگویم»/ایسنا
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ