دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، گفت: درخواستهای زیادی از طرف میهمانهای خارجی برای حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر در تهران رسید اما تصمیم بر این است که هیچ مهمان خارجی نداشته باشیم. نخستین نشست خبری سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر امروز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی عسگرپور دبیر این دوره از […]
دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، گفت: درخواستهای زیادی از طرف میهمانهای خارجی برای حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر در تهران رسید اما تصمیم بر این است که هیچ مهمان خارجی نداشته باشیم. نخستین نشست خبری سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر امروز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی عسگرپور دبیر این دوره از جشنواره به صورت مجازی برگزاری شد.وی با بیان این که جشنواره جهانی فجر اولین جشنوارهای بود که با کرونا مواجه شد، گفت: قرار بود در پایان فروردین سال گذشته جشنواره جهانی برگزار شود. تقریبا تا اواخر اسفند سال قبلش مترصد بودیم جشنواره را برگزار کنیم. آن موقع به ما میگفتند تا خرداد موضوع مرتفع میشود و میتوان جشنواره را برگزار کرد. در وهله اول بحث تعویق جشنواره مطرح شد، البته دلیل دیگری هم داشتیم و آن نسبت جشنواره ما با فیاپف (فدراسیون بینالمللی انجمن تهیهکنندگان فیلم) بود.
دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ادامه داد: ما اولین جشنوارهای بودیم که برگزاری را لغو کردیم. در این مسیر تجاربی را به دست آوردیم. قرار بود در نیمه اول سال جشنواره برگزار شود، اما عملاً شدنی نبود. چون غیر از آن جشنواره جهانی فجر به جشنواره ملی نزدیک میشد و برای همین ترجیح دادیم سال گذشته جشنواره را لغو کنیم. البته ما تجارب جدیدی به دست آوردیم، پلتفرمهایی طراحی کردیم تا برخی فعالیتهای ما به شکل مجازی برگزار شود. ما از تجارب جشنوارههای دیگر هم استفاده کردیم. تعدادی از رویدادهای جهانی با تغییر در زمان، برگزار شدند. برخی دیگر هم به شکل فیزیکی و برخی هم به شکل ترکیبی برگزار شدند.
این کارگردان سینما، گفت: انتخاب فیلمهای جشنواره و کارهای دیگر در قالب دبیرخانه دائمی انجام میشود. چون انتخاب فیلم از کشورهای مختلف پارامتر یکمجهولی نیست، همه جشنوارهها در طول سال، جریان کلی رویدادها و جشنوارههای دیگر را رصد میکنند. از حدود دو سال و اندی پیش به این طرف، همکاران ما در ستاد جشنواره کار انتخاب فیلم را انجام میدادند. برخی از فیلمهایی که برای سال گذشته انتخاب شده بودند، عملاً دیگر غیرقابل استفاده بودند. چون یا اکران شده بودند یا در جشنوارههای دیگر حضور پیدا کردند، به همین دلیل سیکل دیگری را پیگیری کردیم و در قالب آن بیش از هزار فیلم رصد شد.
وی همچنین توضیح داد: بخشهایی از جشنواره مثل خیلی از جشنوارههای دیگر حذف شدند. همین اتفاق برای ما هم رخ میدهد. آن بخشهایی که متکی به حضور مهمانان است، یا به شکل مجازی باید برگزار میشد، یا بهطور کامل حذف میشد. امسال بازار فیلم که محل خوبی برای سینمای ایران و منطقه است، به شکل مجازی برگزار میشود. جشنواره جهانی فجر در منطقه جزو معدود جاهایی است که بقیه میتوانند از آن استفاده کنند. مهمترین تصمیم ما این بود که این بخش به شکل مجازی برگزار شود و مهمترین مسأله هم در اینباره پلتفرم امن بود.
دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ادامه داد: حدود یک سال و نیم پیش، سر همین موضوع جشنوارهها به مسأله خوردند، پلتفرمی در جشنواره کن استفاده شد که «سیناندو» نام داشت. این پلتفرم برخی از مسائل خود را حل کرد و حالا بستری کاملا امن است. ما با این پلتفرم به جمعبندی رسیدیم و برای این بخش ۶۰ پکیج را در نظر گرفتهایم و ۴۰۰ ظرفیت استفادهکننده هم خواهد داشت. نحوه استفاده از این پلتفرم کاملاً تخصصی است اما مخاطبان عادی نمیتوانند به آن ورود کنند. بلکه مشخص است چه کسانی به آن ورود پیدا میکنند.
عسگرپور گفت: یکی دیگر از بخشهای جشنواره کارآگاه های آموزشی است، که آن را هم به شکل مجازی برگزار میکنیم. اساتید خوبی در این کارگاهها خواهیم داشت. در حالت عادی ممکن بود این اساتید نتوانند به ایران سفر کنند، اما حالا میتوانند بهصورت مجازی آموزش بدهند. وی تأکید کرد: ما امسال مهمان خارجی نخواهیم داشت، اما درخواست زیادی داشتیم که افراد دوست داشتند به صورت فیزیکی بیایند. ترجیح دادیم مهمان به صورت فیزیکی نداشته باشیم.
عسگرپور در توضیح دیگر بخشهای سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: مشابه بخش مسابقه ایران و مسابقه بینالملل که برای سینمای بلند است، بخشهای فیلمهای کوتاه هم وجود دارد. «جام جهاننما» و «جشنواره جشنوارهها» که مربوط به فیلمهای مطرح و فیلمهایی است که به جشنوارههای خارجی رفتهاند هم برگزار میشود. بخش «مستند زیر ذرهبین» مربوط به سینمای مستند، نمایش فیلمهای مرمتشده را نیز خواهیم داشت. در این بخش ۱۰ فیلم بلند خارجی و ۴ فیلم ایرانی خواهیم داشت که عناوین آن را بعدا عنوان میکنیم. یکی از این فیلمها مجموعه مستندهایی از دهه ۲۰ ایران است. اولین فیلم رنگی که در کشور ما فیلمبرداری شده و آمریکاییها ساختهاند. در بخش سینمای ژانر که روی فیلمهای ژانر تمرکز میکنند، ۵ تا ۷ فیلم و بخش شاخههای زیتون هم فیلمهایی خواهیم داشت.
دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر افزود: یکی از موضوعات این دوره، تجربه استفاده از سالنهای روباز برای اکران است. پردیس چارسو فضایی را در طبقه بالایی دارد که به سینمای روباز اختصاص داده است. یک سالن سینمای کانون هم از سالهای دور، سینمای روباز بوده و از آن استفاده نمیشده است. در چارسو یک سالن دیگر هم داریم که رو باز نیست اما هوای خوبی در آن جریان دارد و میتوان از آن استفاده کرد.
عسگرپور در ادامه درباره ارتقای بخش «شاخههای زیتون» در این دوره از جشنواره، توضیح داد: در این بخش چند فیلم خوب داریم در حوزه مقاومت و منطقه فیلم های خوبی در حال ساخت است. این بخش برای این است که به موضوع مقاومت توجه شود. در طول این سالها وقتی این بحث مطرح شد که نگاه ملی و غیر ملی داریم. گاهی آسیبزننده بود باید با یک جریان طبیعی روبهرو شویم این جداسازیها خیلی کار دست سینماگران داده است. یکی از کارکردهای جشنوارهها این است که به بخشهایی تمرکز و توجه بیشتری میکنند.
دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره بودجه این رویداد نیز گفت: کل بودجه جشنواره جهانی در زمانی که برگزار میشد به اندازه بودجه یک و نیم تا دو فیلم بود، در حال حاضر با حذفیات و وضعیت موجود، بودجه برگزاری به اندازه نیم فیلم خواهد بود. وی افزود: درباره بودجه سال گذشته جشنواره جهانی که در آمار فارابی آمد، یک و نیم میلیارد تومان برایش خرج شده است. عسگرپور ادامه داد: درباره جشنواره سال گذشته به آن روزها برگردیم ببینیم در اسفندماه شرایط کرونا چگونه بود، ما جشنواره را تا نزدیک برگزاری جلو برده بودیم. پروازها، هتلها و… رزرو شده بود. اتفاقا باید بیشتر هزینه میشد. اما احساس کردیم نمیدانیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است و باید جلوی هزینهها را بگیریم وگرنه خیلی باید هزینه میشد. بنشینید حساب کنید جشنوارهای به سه چهارم برگزاری رسیده پس باید حداقل شش، هفت میلیارد تومان برایش هزینه میشد، در صورتی که هزینههای ما کم بود. امسال امیدواریم با بودجه نیم فیلم جشنواره برگزار شود./ایرنا
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ