رسیدگی به مطالبات هنری ۱۰ استان

نشست مدیران، هنرمندان و مدیران انجمن های هنری ۱۰ استان کشور با معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه سوم بهمن ماه برگزار شد. به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه درخواست های استان ها در حوزه هنرهای تجسمی، موسیقی، تئاتر، […]


نشست مدیران، هنرمندان و مدیران انجمن های هنری ۱۰ استان کشور با معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه سوم بهمن ماه برگزار شد.

به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه درخواست های استان ها در حوزه هنرهای تجسمی، موسیقی، تئاتر، آموزش هنر و مد و لباس طرح و پاسخ های تخصصی حوزه های معاونت امور هنری در این زمینه ارائه شد.

آمایش بدون پیمایش محکوم به شکست است

سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: امیدواریم در این شرایط با تعامل و همکاری ضمن پاسداری از فضای آفرینش های هنری کشور و حفظ کرامت هنرمندان، فعالیت ها و فرآیندهای هنری تداوم و توسعه یابد. به هر ترتیب ضرورت نگاه آمایشی به در فرهنگ و هنر ایران وجود دارد زیرا آمایش بدون پیمایش محکوم به شکست است. متأسفانه تاکنون در بسیاری از موارد براساس استعدادهای سرزمینی رفتار نکردیم و بسیاری از طرح ها فارغ از مطالبات جامعه شناسی بوده است. البته عمده مشکلات ما در فرهنگ و هنر ناشی از عدم تطابق جغرافیای انسانی هنر با جغرافیای امکانات هنر است، در حالیکه ما جمعیت مستعد و صاحب استطاعت و توانمندی فراوانی در هنر داریم که زیرساخت ها و امکانات هنری ما هیچ تناسبی با این جمعیت انسانی ندارد.در همه جای ایران محدودیت هایی در حوزه فرهنگ و هنر به نسبت وجود دارد اما با نگاه آمایشی و همکاری و ارتقای ظرفیت ها می توانیم از قدرت نرم نیروی انسانی هنر بهره ببریم

حسینی تأکید کرد: در همه جای ایران محدودیت هایی در حوزه فرهنگ و هنر به نسبت وجود دارد اما با نگاه آمایشی و همکاری و ارتقای ظرفیت ها می توانیم از قدرت نرم نیروی انسانی هنر بهره ببریم. یکی از برنامه های ما در این مدت توسعه عرصه مالی و اقتصادی هنر است که در این زمینه باید نهادهای اقتصادی بخشی از منابع خود را در عرصه هنر فعال کنند.

درخواست استان ها برای راه اندازی خانه هنرمندان و چند مجموعه دیگر

حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت امور هنری هم در این جلسه گفت: خواسته های هنرمندان، مسئولان و انجمن های هنری استان ها که در سفرهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان ها و در جلسات قبلی استان ها با معاونت امور هنری مورد بحث قرار گرفته، دسته بندی شده است. ضمن اینکه در معاونت امور هنری نیز بررسی و ارزیابی تخصصی و کارشناسی انجام و پاسخ های متناسب ارائه شده است.

وی گفت: بخشی از درخواست های استان ها در حوزه فعالیت های عمرانی است که باید گفت امور عمرانی در حوزه فعالیت معاونت هنری نیست و در صورت تصویب، فعالیت های عمرانی در دفتر طرح های عمرانی انجام می شود. اما معاونت امور هنری برای همراهی در حوزه کارشناسی ساخت سالن ها و فضاهای هنری آمادگی دارد. راه اندازی خانه هنرمندان از درخواست های مشابهی است که از سوی بعضی استان ها مطرح شده بود که این موضوع با توجه به ضرورت ها، ظرفیت ها و اصالت موضوع لازم است که در هر استان برنامه ریزی و تصمیم گیری شود.

مشاور اجرایی معاونت امور هنری افزود: فعال سازی انجمن های هنری خواسته تمام استان هاست و معاونت امور هنری نیز برای تقویت و فعالیت همراهی تأکید دارد. از سوی دیگر راه اندازی جشنواره های جدید توسط برخی استان ها مطرح شده که باید گفت معاونت امور هنری نگاه و برنامه توسعه جشنواره ها را ندارد. اما می دانیم جشنواره ها به بازنگری و بررسی نیاز دارد تا براساس اهداف و کارکرد جشنواره ها، بعضی از جشنواره ها تجمیع شود. راه اندازی تئاتر شهر در استان ها نیز از سوی چند استان مطرح شده است که در این زمینه آمادگی عمومی استان و نهادها ی استانی و جامعه هنری ضرورت دارد. همچنین راه اندازی هنرستان از سوی بعضی استان ها برای بعضی شهرها مطرح شده است که در این زمینه نیز در صورت آمادگی استان برای فعالیت جدی و حرفه ای هنرستان ها اهمیت دارد. بنابراین ضرورت دارد درخواست ها و طرح های استان ها مبتنی بر ظرفیت ها، ضرورت ها و امکانات برنامه ریزی، طراحی و ارائه شود. البته براساس تفاهم نامه هایی که با استان ها تنظیم شده و فرآیند زمانی سه ساله برای آن تعریف شده، موارد مورد تفاهم تا زمان مقرر با همکاری استان ها انجام می شود.

پیگیری برخی از درخواست ها از سازمان برنامه وبودجه

علی غیاثی ندوشن مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: باتوجه به سفرهایی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان ها انجام شده، درخواست ها و مواردی از سوی استان ها مطرح می شود که در این جلسه تصمیم گرفتیم موارد درخواستی مربوط به ۱۰ استان کشور را با حضور مدیران، مدیران انجمن های هنری و هنرمندان استان ها مطرح و بررسی کنیم.

وی بیان کرد: مواردی که براساس تفاهم نامه با استان ها مطرح شده در حال انجام است. در زمینه احداث فضاها و مراکز هنری موارد از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ادارات کل استان ها واگذار شده تا از طریق سازمان برنامه و بودجه پیگیری کنند اما در حوزه تجهیز فضاهای هنری وزارتخانه و از جمله معاونت امور هنری همکاری می کند.

اعتبار و بودجه معاونت هنری وزارت ارشاد ناچیز است

سیدامین مؤیدی اصفهانی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری نیز در این جلسه گفت: باتوجه به گستردگی حوزه معاونت امور هنری اعتبار و بودجه معاونت ناچیز است. به همین جهت در حمایت از استان ها و موارد مطرح شده در تفاهم نامه ها، محدودیت های اعتباری، برنامه ها و سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درنظر گرفته می شود.

شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی نیز دراین نشست عنوان کرد: راه اندازی سالن ها، پلاتوها و تجهیز آنها در استان ها یک موضوع تاریخی است که از گذشته وجود داشته و یک ضرورت مداوم است که نیاز است سالن ها و پلاتوها به روز شود. اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امور هنری در این زمینه با محدودیت ها ی اعتباری مواجه است. البته در سال های اخیر سالن ها و پلاتوهایی راه اندازی شده است.

زهرا حق شعار مشاور مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، محمد اللهیاری فومنی مدیرکل دفتر آموزشی و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری، احمد صدری رییس کمیته های تخصصصی شورای ارزشیابی هنرمندان کشور، مرتضی باقرنژاد معاون دفتر موسیقی، اردشیر میرمنگره معاون دفتر هنرهای جسمی، مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت امور هنری، کارشناسان برنامه ریزی معاونت هنری، کارشناس دفتر آموزش و توسعه فعالیت های فرهنگی وهنری، کارشناسان امور استانها و نمایندگان ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران انجمن ها و هنرمندانی از استان های ایلام، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، خوزستان، البرز، بوشهر، سیستان و بلوچستان و گلستان از جمله افرادی بودند که در این جلسه حضور پیدا کرده و خواسته ها و نظرات خود را مطرح و معاونت امور هنری نیز پاسخ های خود را متناسب با وظایف، تفاهم نامه ها و امکانات و فعالیت های انجام شده در استان ها ارائه کرد.