سازمان توسعه تجارت ایران پس از انتشار گلایههای محسن شریفیان نسبت به برگزاری نشست اهالی موسیقی با مدیران این مجموعه توضیحاتی را منتشر کرد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، سازمان توسعه تجارت ایران پس از انتشار گلایههای محسن شریفیان نسبت به برگزاری نشست اهالی موسیقی با مدیران این مجموعه که چندی پیش برگزار […]
سازمان توسعه تجارت ایران پس از انتشار گلایههای محسن شریفیان نسبت به برگزاری نشست اهالی موسیقی با مدیران این مجموعه توضیحاتی را منتشر کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، سازمان توسعه تجارت ایران پس از انتشار گلایههای محسن شریفیان نسبت به برگزاری نشست اهالی موسیقی با مدیران این مجموعه که چندی پیش برگزار شد، متنی را منتشر کرد.
در این متن آمده است:
«محسن شریفیان پژوهشگر، آهنگساز و سرپرست گروه موسیقی لیان طی یادداشتی که روز چهارشنبه دوم مرداد ماه در سینما خراسان منتشر شده، ضمن ارائه پیشنهاداتی ارزشمند در خصوص صادرات آثار و خدمات حوزه موسیقی ایرانی به خارج از کشور، از نشست مشترک اهالی موسیقی و مدیران سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان فرصت از دست رفته یاد کردند.
ضمن تقدیر و تشکر از حساسیتی که جامعه هنری به این مسائل نشان دادند، اشاره به چند نکته ضروری به نظر میرسد.
سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی تجارت خارجی کشور وظیفه خود میداند که به دنبال راهکارهای توسعه صادرات در همه زمینههایی باشد که پتانسیل عرضه در بازارهای بین المللی را دارند و در همین راستا از چند سال قبل مطالعات و بررسیهایی را در خصوص بخش مغفول مانده توانمندیهای کشورمان یعنی صدور خدمات و محصولات به ویژه در بخش فرهنگ و هنر انجام داده است و نتیجه این بررسیها ایجاد میز توسعه صادرات خدمات و محصولات نوآورانه و خلاق در ساختار این سازمان است.
از همان آغاز فعالیت میز مذکور، تعامل با فعالان بخش خصوصی و بخشهای حاکمیتی مرتبط با تمام فعالیتهای انجام شده در این حوزه در دستور کار قرار گرفت و برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب تر و همراه نمودن بخشهای مختلف، برنامه ریزی برای برگزاری نخستین جشنواره تصویر صاردات با دو هدف کلی در برنامههای سال ۱۳۹۸ سازمان توسعه تجارت ایران گنجانده شد.
دوهدف مذکور عبارتند از: الف) معرفی صنایع و محصولات نوآورانه و خلاق به عنوان پتانسیلهای بالقوه صادراتی / ب) معرفی صنایع و محصولات نوآرانه و خلاق به عنوان حلقه مفقوده تولید و بازاریابی سایر توانمندیهای صادراتی کشور
در خصوص موضوع اول معرفی برترین محصولات و فعالیتهای صادر شده در این حوزه و تقدیر از آنها و درموضوع دوم ایجاد پیوند بین هنر و صنعت و استفاده از ظرفیتهای هنری و فرهنگی کشور در جهت بازاریابی توسعه بازارهای بین المللی، همچنین استفاده از توان و سرمایههای موجود در صنایع کشور در جهت تولید و آثار و محصولات هنری و فرهنگی و تشویق به سرمایه گذاری در تولید و صادرات این آثار میباشد.برای نیل به این مقصود درابتدای کار برگزاری نشستهای تخصصی و هم اندیشی در ۸ گروه مجزا برگزار گردید، چرا که با توجه به تفاوتهای بسیار بین حوزههای مختلف صنایع خلاق، احصاء مشکلات خاص هر بخش و طبیعتا ارائه راهکارهای حل این مشکلات ضروری به نظر میرسد.
در کلیه نشستهای مذکور از فعالان تمامی بخشهای هر حوزه دعوت به عمل آمد. حال این که عدهای پای ثابت این گونه نشستها شدهاند و عدهای غایب، خود داستانی دیگر است و برگزارکنندگان بی تقصیر. گروهی از هر تریبونی برای ارائه و نتیجه گیری از حرفها و عقاید شان بهره میبرند و عدهای دیگر با عدم حضورشان در رویدادهای این چنینی میدان را به دست دیگران داده فرصتهای بوجود آمده را از دست میدهند.
در بسته حمایت از صادرات غیر نفتی سال ۱۳۹۸، حوزه صنایع خلاق هم دیده شده و سازمان توسعه تجارت ایران بعنوان مجری بسته مذکور در حد توان، بودجه و امکانات خود موظف به حمایت از صادرات در این بخشها میباشد، اما در این بین نقش خود فعالان و صادرکنندگان آثار و محصولات فرهنگی و هنری بسیار تعیین کننده است.همراهی این عزیزان با برنامههای سازمان و ارائه توانمندی هایشان کمک شایانی به تعیین شاخصها و تدوین آیین نامهها و شیوه نامههای مربوط به حمایت از صادرکنندگان خدمات و محصولات خلاق و نوآورانه میکند.
نشستهای تخصصی برگزار شده طی یک ماه اخیر با فعالان گروههای موسیقی، هنرهای دیداری و شنیداری، هنرهای تجسمی ، رسانههای دیجیتال، حوزه چاپ و نشر و مطبوعات، آفرینشهای کارکردی، کسب و کارهای نوین IT محور و گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی، آغاز یک راه بسیار دشوار و پیچیده در جهت ارائه راهکارهای ورود آثار و محصولات خلاق ایران به بازارهای جهانی و ماندگاری در این بازارها بوده و در ادامه راه با تشکیل کارگروههای تخصصی درهر گروه و حوزههای فرعی آنها در نهایت به تشکیل اتاق فکر صادرات صنایع خلاق منجر خواهد شد.در این کارگروهها با بهره برداری از تجربیات حاصل از نشستهای برگزار شده، از نظرات و تجربیات همه فعالان این عرصهها استفاده خواهد شد.
جشنواره تصویر صادرات یک نقطه آغاز برای این روند میباشد که میتواند سرعت رسیدن ما را به آنچه هدف گذاری کرده ایم بیشتر نماید، و هدف ما همانا تجاری سازی فعالیتهای فرهنگی و هنری و خلاقانه است.
آنچه مسلم است این راه آغاز شده، حال تصمیم با هنرمندان، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان آثار و محصولات خلاق است یا نقطه آغاز این فرصت پیش آمده را تبدیل به نقطه پایان میکنند و یا این راه را که بسیار هم دشوار و پر دست انداز است ادامه داده و دست در دست هم جریانی را به راه خواهیم انداخت که در نهایت به آنچه مطلوب است برسیم و مطلوب ما چیزی نیست جز ایجاد برند تجاری فرهنگ و هنر ایرانی در بازار جهانی.»
Δ