مسعود نجابتی، گرافیست برجسته معاصر گفت: استعدادهای بسیار خوبی در میان گرافیست های یزدی وجود دارد اما حضور این گرافیست ها بهرغم استعداد و توانمندی بالا در جشنواره ها گمرنگ است. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان،مسعود نجابتی که به منظور شرکت در کارگاه منطقهای پوستر «بهشت همین نزدیکی» به عنوان مدرس به یزد […]
مسعود نجابتی، گرافیست برجسته معاصر گفت: استعدادهای بسیار خوبی در میان گرافیست های یزدی وجود دارد اما حضور این گرافیست ها بهرغم استعداد و توانمندی بالا در جشنواره ها گمرنگ است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان،مسعود نجابتی که به منظور شرکت در کارگاه منطقهای پوستر «بهشت همین نزدیکی» به عنوان مدرس به یزد سفر کرده است، کشف و پرورش استعدادها و تولید محصولات مورد نیاز جامعه امروز به ویژه برای اکران در فضای شهری و فضای مجازی را از مهمترین اهداف این کارگاه برشمرد و آن را موفقیتآمیز توصیف کرد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه در این کارگاه نیز مانند سایر کارگاهها، استعدادهای خیلی خوبی دیده شدند، افزود: در این کارگاهها سعی میکنیم ظرفیتها و استعدادهای شهرستانی را شناسایی کنیم که امیدواریم به شبکه کشوری گرافیک بپیوندند و در آینده در اتفاقات هنری ملی سهیم باشند.
وی، آثار کارگاه «بهشت همین نزدیکی» که با الهام از آیات قرآن با موضوع خانواده و سبک زندگی اسلامی تولید شد را خوب و قابل قبول دانست و بیان کرد: با توجه به زمان اندک، آثار بسیار خوبی خلق شد که علاوه بر امکان اکران در فضای شهری، بعضی آثار نیز به لحاظ پرداخت و حرفهای بودن قابلیت اکران در جشنوارهها را دارد.
نجابتی، یکی از روشهای حفظ و تداوم این گونه دورهمیها را تلاش و همت مسئولان و متصدیان امر آموزش و ترویج فرهنگ دانست و خاطرنشان کرد: بخشی نیز متوجه استادان و هنرمندان این رشته است و اگر این دو به هم پیوند بخورند، نتایج درخشانی برای گرافیک کشور در پی خواهد داشت.
این چهره سرشناس گرافیک معاصر ایران با اشاره به استعدادهای هنری استان یزد گفت: قابلیت و ظرفیت طراحان گرافیک یزد بیش از این است اما متأسفانه حضور هنرمندان یزدی به رغم استعداد و توانمندی خوبی که دارند، در بسیاری از جشنوارهها کمرنگ است و به نظر من، حضور طراحان گرافیک این استان در عرصههای کشوری باید بیشتر و پررنگتر شود و امیدواریم در اتفاقات کشوری از توانمندی هنرمندان یزدی بیشتر استفاده کنیم.
نجابتی با اشاره به اینکه به این کارگاه بسنده نمیکنیم و ارتباط با شرکت کنندگان استمرار خواهد داشت، افزود: پس از پایان کارگاه، از طریق شبکه و فضای مجازی با هنرمندان شرکت کننده در ارتباط خواهیم بود همچنین زمینه ارتباط و تعامل طراحان گرافیک استانها نیز از این طریق امکانپذیر است.
مؤلف کتاب «خط در گرافیک» در مورد کارکرد پوستر در فضای مجازی اظهار داشت: پوستر به دلایلی امروز جایگاه واقعی خود را در جامعه از دست داده به دلیل اینکه شاید فضاهایی برای نصب آن دیده نشده یا به خاطر وجود بیلبوردها و فضای اکران شهری، ضرورت آن حس نشده از طرف دیگر به خاطر حضور فعال هنرمندان در فضای مجازی، امکان انتشار این آثار در این فضا وجود دارد.
نجابتی ادامه داد: فکر میکنم با توجه به این موضوع باید ساختار پوستر را کمی تغییر داده و آثاری ویژه فضای مجازی و مختصات آن طراحی، تولید و ارائه کنیم که در کارگاههای اخیر تلاش کردیم هنرمندان را به این سمت ببریم تا آثاری نیز متناسب با فضای مجازی به نحوی که بتواند پیام را منتقل کند و قابل تشخیص باشد، تولید شود.
وی در مورد ارتباط عزاداری ماه محرم با هنر گرافیک بیان کرد: رابطه عزاداری و حسینیهها با گرافیک دو طرفه است و پیوند متقابلی در این زمینه وجود دارد، از طرف دیگر به حضور گرافیک در فضای عزاداری باید توجه ویژه شود زیرا از دیرباز حسینیهها و هیئتها در فضای سنتی فعالیتهایی در عرصه گرافیک داشتهاند و وجود پرچمها، بیرقها و کتیبهها حتی علم و نخل و تمام این نمادها به نوعی فضای گرافیکی را رقم میزند.
این کارشناس ارشد گرافیک به نقش مؤثر گرافیستها در این زمینه اشاره کرد و گفت: طراحان گرافیک استان یزد میتوانند اتفاقات خوبی را در این عرصه به ویژه در طراحی پرچم، کتیبه و مسائل مرتبط با عزاداری خاص این استان در قالب گرافیک رقم بزنند؛ چراکه این آثار رسانهای خواهد شد و میتواند برای بسیاری از هیئتهای کشور الگوسازی کند.
به گزارش مهر، کارگاه خلق پوستر «بهشت همین نزدیکی» همزمان با هفته ازدواج با حضور هنرمندان استانهای خراسان رضوی، کرمان، یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با همکاری اداره کل ورزش و جوانان استان یزد، دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد، حوزه هنری یزد، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد، کانون هنر شیعی، نهضت مردمی پوستر انقلاب و کانون طراحان یزد(ترنج) به میزبانی یزد برگزار شد.
Δ