«آواز معاصر» میدیا فرج‌نژاد منتشر شد/ شنیدن «سراب» با چند هدف

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی در اقدامی تازه قصد دارد تا پروژه‌ «آواز معاصر» را به مخاطبان موسیقی ایرانی تقدیم کند. دریافت ۷ MB به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و نوازنده موسیقی ایران در اقدامی تازه قصد دارد تا پروژه‌ «آواز معاصر» را به مخاطبان موسیقی ایرانی ارائه دهد. […]


میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی در اقدامی تازه قصد دارد تا پروژه‌ «آواز معاصر» را به مخاطبان موسیقی ایرانی تقدیم کند.

دریافت ۷ MB

به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و نوازنده موسیقی ایران در اقدامی تازه قصد دارد تا پروژه‌ «آواز معاصر» را به مخاطبان موسیقی ایرانی ارائه دهد.

فرج‌نژاد گفت: در تمام این سالها ما سلیقه مخاطب آواز را در نظر نگرفتیم و برایش ارزش قایل نشده و ترجیح دادیم مخاطب تصنیف بشنود تا آواز، چرا که ارائه آواز مطابق با سلیقه مردم سخت تر است. در تصنیف فرمول ساده است؛ ریتم ۳/۴ یا ۶/۴ با شعری عاشقانه و بیشتر شبیه ترانه و تنظیمی خلوت در «اصفهان» یا «نوا» که همین را اگر درست انجام بدهید مخاطب در اغلب اوقات راضی می‌شود. در عین حال از تعصبات خشک عده‌ای از مدرسان و پیشکسوتان هم نمی‌شود گذشت. آنها آنقدر روی آواز متعصب رفتار کردند که نسل جوان‌تر آواز را رهایش کرد. در صورتی که مگر آواز قاجار شبیه به آوازهای خوانده شده در گلها بود؟ یا آوازهای گلها شبیه به آوازهای زمان چاووش بودند؟ به هر حال تلاش من این این است با استفاده از تمامی ابزارهای موسیقی امروز به شناساندن آواز به مردم بیشتر کمک کنم.

وی درباره اهداف پروژه «آواز معاصر» بیان کرد: خیلی سخت خواهد بود که تنها یک هدف را به عنوان هدف اصلی بیان کنم چون برای این پروژه چند هدف را دنبال می‌کنم که شاید مهم ترینش برای من و همراهانم؛ ادای دین به نسل جوان تر موسیقی ایرانی باشد. قطعا بنده هیچ برنامه‌ای برای انتشار این آثار به شکل آلبوم نخواهم داشت و در حال حاضر تنها به این فکر می‌کنم که راهی برای ارائه آوازهایی درست به مخاطب داشته باشم. در این راه به همراهانی نیاز دارم که مسیر را بشناسند و توانایی‌های منحصر به فردی داشته باشند که«ترکاش» خواننده‌ای توانا و آوازخوانی مسلط به ردیف است. البته در ادامه این پروژه از خوانندگان جوان و مستعد استفاده می‌شود؛ چرا که می دانم در فضای امروز موسیقی ایرانی بسیارند کسانی که توانایی‌های هنری بالایی دارند اما امکان فعالیت ندارند؛ صداهایی که هیچ وقت شنیده نمی شوند و این شاید از کم کاری امثال من است.

این آهنگساز با اشاره به چگونگی انتخاب خوانندگان جوان گفت: تنها بر اساس توانایی‌های خوانندگان فراخوانی خواهم داشت و کسانی را که آماده‌تر هستند برای ضبط این آواز ها انتخاب می‌کنم. در این انتخاب‌ها نه سن و سال و نه جنسیت خواننده برایم اهمیتی ندارد.

فرج‌نژاد درباره پروژه «آواز معاصر» اظهار کرد: آواز معاصر، با ضبط دو آواز شروع شده که اولی از طریق صفحه من پخش شد و دیگری آماده انتشار است و بعدی هم در حال ضبط. البته در تنظیم آثار این پروژه عنصر ثابتی مگر ساز خودم، وجود ندارد. به طوری که مخاطب در هر آواز فضای تازه‌ای خواهید شنید. من زمان بسیاری را در این مدت برای انتخاب شعر گذاشته‌ام. ساعت‌ها جستجو و بررسی کرده‌ام و باید بگویم که جهان شعر امروز پر از شاعران جوان و کمتر شناخته شده است؛ درست مثل آواز. انگار این ۲ هنر نه تنها در ذات ارائه هنری شبیه به هم هستند که در دشواری‌های تاریخی هم در کنار هم قرار دارند.

وی ادامه می‌دهد:‌ امروز در آواز تک صدایی داریم به این معنی که تنها چند صدای ثابت هستند که مدام شنیده می‌شوند. در شعر نیز به همین صورت است؛ چند شاعر هستند که به واسطه رسانه بیشتر شناخته شده‌اند در حالیکه هزاران غزل خوب ناشنیده و ده‌ها شاعر خوب ناشناخته هست و من تلاشم را می‌کنم که از این فضای خالی عبور کنم و کمکی باشم برای شنیده شدن شعر و آواز خوب.

نخستین گام از پروژه «آواز معاصر» با عنوان «سراب» و با صدای ترکاش و موسیقی میدیا فرج‌نژاد منتشر شده است. شعر این قطعه را انسیه‌سادات هاشمی سروده است. در این قطعه رضا داورزنی سازهای الکترونیک و عود می‌نوازد.