دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی ضمن انتقاد از انجام نشدن تعهدات وزارت علوم از پیگیری و حمایت دبیرخانه این جشنواره نسبت به مطالبات دانشجویان از وزارت علوم تا حصول نتیجه خبر داد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، امین مختاری دبیر بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی درباره پرداخت نشدن مطالبات گروههای […]
دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی ضمن انتقاد از انجام نشدن تعهدات وزارت علوم از پیگیری و حمایت دبیرخانه این جشنواره نسبت به مطالبات دانشجویان از وزارت علوم تا حصول نتیجه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، امین مختاری دبیر بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی درباره پرداخت نشدن مطالبات گروههای شرکتکننده در جشنواره عنوان کرد: بعد از گذشت نزدیک به ۵ ماه علیرغم همه پیگیریهای دبیرخانه، تمامی موارد مالی جشنواره از جمله کمکهزینهها، جوایز، حقالزحمه داوران و حقالزحمه ستاد اجرایی باقیمانده و هنوز از سوی وزارت علوم پرداخت نشده است. بنده به عنوان دبیر جشنواره موظف به پیگیری مطالبات دانشجویان بودم و روزی نبوده که دبیرخانه جشنواره، وضعیت پرداختیها را از وزارت علوم پیگیری نکرده باشد. وزارت علوم اما یک پاسخ را تکرار میکند و آن هم عدم تخصیص بودجه فرهنگی در وضعیت فعلی دولت به وزارت علوم است. در این راستا با ارگانهای دیگر از جمله مجلس ارتباط گرفته و جلسات متعددی را برگزار کردیم و این پیگیریها از سایر مراجع در کنار وزارت علوم، همچنان ادامه دارد.
جشنوارهای که فعالیت «فوقبرنامه» شد!
وی افزود: ریشه این مشکل به این برمیگردد که جشنواره تئاتر دانشگاهی بعد از ۲۱ دوره هنوز هیچ بودجه مصوبی نداشت و وزارت علوم هماکنون آن را به عنوان یک فعالیت فوقبرنامه برگزار میکند. این عاملی است که منجر به مشکل جدی مالی جشنواره در سالهای اخیر شده بود و امسال که وضعیت اقتصادی کشور و دولت نسبت به سالهای گذشته سختتر است، تاثیر این مورد نیز روی جشنواره مشهود است. البته باید بگویم که بخشی از مطالبات دوره بیست و یکم هم در اسفندماه و همزمان با مراحل بازبینی دوم جشنواره ما و حتی بخشی دیگر را بعد از برگزاری جشنواره بیست و دوم دریافت کردند اما نظر من این است که دولت و وزارت علوم باید این مشکل بودجهای را به گونهای مدیریت میکردند که فشار مشکلات اقتصادی در بخشهای مختلف و پرقدرت تقسیم و تعدیل بشود نه اینکه همه بر سر دانشجویان که از سایر اقشار به مراقبت بیشتری نیاز دارند، پیاده شود.
از روزهای آخر شهریور ماه وزارت علوم اطلاعات حساب گروهها را جهت پرداخت کمکهزینهها از ما دریافت کرد و با توجه به فرآیند مالی اداره کل فرهنگی وزارت علوم، فکر میکنم که کمکهزینهها تا پایان همین ماه به حساب دانشجویان واریز شودمختاری ادامه داد: اما دبیرخانه جشنواره بیست و دوم خارج از بحث پیگیری مطالبات این دوره از طریق مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی اقدام به ایجاد ردیف بودجه جشنواره تئاتر دانشگاهی ذیل وزارت علوم کرد که از نظر من اگر این اقدام که برای دورههای بعدی جشنواره انجام میشود با همکاری خود وزارت علوم به نتیجه برسد، بسیار اتفاق مهمی در تاریخ این جشنواره خواهد بود. در این راستا جلساتی با کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار شده و با استقبال نمایندگان محترم مجلس از این موضوع، اگر وزارت علوم همکاری لازم را داشته باشد مسائل مالی جشنواره در ادوار آینده تا حد زیادی حل خواهد شد و پیگیریهای دبیرخانه تا تحقق این امر نیز ادامه خواهد داشت.
مختاری در رابطه با وضعیت کمکهزینهها و زمان پرداخت مطالبات تصریح کرد: از روزهای آخر شهریور ماه وزارت علوم اطلاعات حساب گروهها را جهت پرداخت کمکهزینهها از ما دریافت کرد و با توجه به فرآیند مالی اداره کل فرهنگی وزارت علوم، فکر میکنم که کمکهزینهها تا پایان همین ماه به حساب دانشجویان واریز شود. البته میزان کمک هزینه از آن چیزی که پیشنهاد دبیرخانه بوده قدری کمتر است و با توجه به رایزنیهایی که داشتیم موفق به افزایش بیشتر آن نشدیم. مسئله اصلی همچنان وضعیت پرداخت جوایز، حقالزحمه داوران و ستاد اجرایی جشنواره است که همچنان نامشخص است و با توجه به گذشت ماهها از پایان جشنواره اتفاق بسیار ناخوشایندی برای وجهه جشنواره به حساب میآید، بهخصوص در رابطه با ستاد اجرایی ۱۱۰ نفره جشنواره که با اعداد و رقمهایی بیشتر شبیه به هدیه تا حقالزحمه از جان و دل مایه گذاشتند و شبانهروزی کار کردند اما وضعیت همین اندک مقدار هم نامشخص است و بر اساس اولویتهای دبیرخانه بعد از تمامی مطالبات دانشجویان نوبت به آنها خواهد رسید. وزارت علوم باید بداند اگر این بدعهدی و بیتعهدیها ادامه پیدا کند، برای دورههای آتی نه دانشجویی برای کمکهای اجرایی به جشنواره باقی میماند و نه هنرمندی برای انتخاب و داوری.
مختاری در رابطه با موسسه فرهنگی هنری «مهرسان» که در مراسم اختتامیه قول پرداخت ۱ میلیون تومان به هر تندیس را داده بود نیز بیان کرد: انجام این مورد علیرغم پیگیریها به دلایلی به تاخیر افتاد. اما امیدواریم با توجه به رویکرد حمایتی این مجموعه نسبت به دانشجویان و مذاکراتی که در حال حاضر داریم، طی هفتههای آتی این موضوع به نتیجه برسد که در این رابطه اطلاعرسانی خواهیم کرد.
بحث واگذاری جشنواره به ارگان خاص از اساس کذب است
وی درباره انتقادات اخیر برخی از برگزیدگان جشنواره نسبت به پرداخت نشدن مطالبات دانشجویان و همچنین آغاز به کار دوره بیست و سوم جشنواره توضیح داد: انتقادها حق مسلم دانشجویان و داوران است. پرداخت نشدن تعهدات بعد از ۵ ماه آن هم اعدادی که به صورت حداقلی در نظر گرفته شده است، اعتبار جشنواره را مخدوش میکند و وزارت علوم باید متوجه این موضوع باشد. امیدوارم انتقادات اخیر اهمیت این مسئله را بهتر به این وزارتخانه منتقل کرده باشد. دبیرخانه نیز تاکنون علاوه بر پیگیریهای مربوطه، خود را موظف به پاسخگویی به دانشجویان میدانسته و میداند.
انتقادها حق مسلم دانشجویان و داوران است. پرداخت نشدن تعهدات بعد از ۵ ماه آن هم اعدادی که به صورت حداقلی در نظر گرفته شده است، اعتبار جشنواره را مخدوش میکند و وزارت علوم باید متوجه این موضوع باشدمختاری تشریح کرد: در رابطه با دوره بیست و سوم طبیعتا وزارت علوم باید پاسخگوی این سوال باشد اما تا جایی که بنده اطلاع دارم، وزارت علوم قصد برگزاری دوره بیست و سوم جشنواره را دارد. به نظر من یکی از مهمترین دلایل تاخیر در انتخاب دبیر و آغاز فعالیتهای جشنواره بعدی، مساله پرداخت نشدن مطالبات دوره بیست و دوم است اما مسئلهای نگرانکننده در صحبتهای برخی دانشجویان وجود داشت از جمله واگذاری جشنواره به ارگانی خاص که بنده اطلاع دارم چنین چیزی از اساس وجود ندارد و به هیچ وجه حتی مطرح نبوده است.
وی افزود: بیان چنین مطالبی و در این حد دور از واقعیت خطر بزرگی به همراه دارد و آن این است که ضمن پایش فضای واکنشی دانشجویان که در چنین مرحلهای و برپایه شنیدههای بیاساس و کاذب است، ممکن است ایده چنین عملی را هم به وجود آورد. کاملا مشخص است که در رابطه با این مورد بهخصوص، فرد یا افرادی در تلاش بودهاند از تعصب و احساسات دانشجویان نسبت به این مهمترین رخداد دانشجویی-هنری کشور سوءاستفاده کنند که امیدوارم دانشجویان اجازه چنین اعمالی را به کسانی ندهند که در تلاش هستند به هر وسیلهای و با پوشیدن لباس دفاع از دانشجویان خود را مطرح نگه دارند که البته به زودی نیز فراموش خواهند شد.
مختاری در پایان صحبتهایش متذکر شد: دبیرخانه جشنواره بیست و دوم همانطور که از روز اول با اولویت و محوریت دانشجو فعالیت کرده است تا پایان نیز تمامقد پشت مطالبات دانشجویان میایستد و همچنان که تاکنون پیگیر بوده، پیگیری خود را از وزارت علوم و نهادهای دیگر تا پرداخت تمامی مطالبات ادامه خواهد داد. دبیرخانه همچنین از انتقادهای دانشجویان و اساتید استقبال کرده و آنها را به نهادهای مختلف منتقل خواهد کرد. امیدوارم وزارت علوم با توجه به اهمیت جشنواره و جایگاه ویژه آن، با اهتمامی جدیتر نسبت به مطالبات دانشجویان برخورد و تعهدات خود را انجام دهد.
Δ