فراخوان نهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک، مازندران (جنگل های هیرکانی) که از ۷ تا ۱۶ آبان ماه در جنگلهای هیرکانی زیست بوم درزیکلا برگزار می شود، منتشر شد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از روابط عمومی سالانه هنر پرسبوک، نهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک، مازندران (جنگلهای هیرکانی) از ۷ تا ۱۶ آبان […]
فراخوان نهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک، مازندران (جنگل های هیرکانی) که از ۷ تا ۱۶ آبان ماه در جنگلهای هیرکانی زیست بوم درزیکلا برگزار می شود، منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از روابط عمومی سالانه هنر پرسبوک، نهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک، مازندران (جنگلهای هیرکانی) از ۷ تا ۱۶ آبان ماه در جنگلهای هیرکانی زیست بوم درزیکلا با همکاری انجمن هنرهای تجسمی مازندران و موسسه فرهنگی هنری هفت آینه و حمایت یونسکو و اداره کل هنرهای تجسمی با کیوریتوری ندا درزی در منطقه درزیکُلا و بخشی از جنگلهای هیرکانی و دودانگه ساری برگزار میشود.
این رویداد هنری در نهمین دوره خود با ارجاعی به جنگلهای هیرکانی و بوم شناسی آن؛ همچون دورههای پیشین اهداف بلند مدتی را جهت حفظ محیط زیست، میراث کهن سرزمین ایران – جهان را آغاز و هنرمندان خلاق و نوگرا را دعوت به همکاری در پروژه ای فضا محور کرده است.
طی سه دوره اخیر پرسبوک با تمرکز بر جغرافیایی خاص سعی بر آن کرده تا با طرح مسائلی فاصله بین هنرمندان با زیست بوم جامعه را کمتر کند؛ انتخاب این مسائل بیشتر بر پایه دغدغههای مهم اجتماعی و محیط زیستی بوده است که مفهوم نقادی بومگرا را در آن میتوان به سادگی مشاهده کرد.
در این دوره نیز با توجه به همزمانی ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی، این پرسشها مطرح شده است:
چگونه میتوان با فرهنگسازی پایدار مانع تخریب بیش از حد جنگل شد؟
هنرمند پیشرو و منتقد به عنوان یک فعال محیط زیستی با چه شگردی میتواند در سطحی گسترده، عامل بازدارنده تخریبها یا اهمیت باز آفرینی یک موقعیت شود؟
وظیفه هنرمند در قبال تغییرات زیست محیطی با نگاه به مفهوم نقد بوم گرا چگونه باید باشد؟
سالانه امسال پرسبوک محل عرضه دیدگاههای گسترده و متنوع به این پرسشها خواهد بود.
اهداف
* توجه ویژه هنرمندان به عنوان فعالان اجتماعی به جنگلهای هیرکانی و ره آورد قابلیتهای زیباشناختی- پژوهشی قابل تأمل در آن
* آشنایی هنرمندان با زیست بوم طبیعی جنگلهای هیرکانی و پرداختن به این مهم که ازدریچه نگاه یک «بوم نگار» چگونه به ثبت هیرکانی بپردازند.
* ترویج هنر مشارکتی و کار گروهی
* تشویق هنرمندان جوان ایران به پیشبرد هنر زیست محیطی و اهمیت توجه به دغدغههای محیط زیست
* تاکید بر اهمیت حوزههای فرهنگی متفاوت در ایران
* جلب توجه افکار عمومی به این واقعیت که جنگلهای هیرکانی صرفا شرایطی توریستی ندارد بلکه رخدادهای این چنین میتواند برای اولین بار به بخشی از هویت فرهنگی و بقای خطه شمال ایران تبدیل شود.
* توجه به این مهم که جنگلهای هیرکانی میراثی ایرانی-جهانی برای نسلهای آتی نیز است و ترویج این فرهنگ به سایر نقاط ایران و جهان تضمینی بر اهمیت وجود آن در آینده است.
مهدیه ابوالحسن، گروه برجاس، فریبا بروفر، زیبا پشنگ، فریده شاهسوارانی، سعیدخالقی، مجید ضیایی، حمید فاتح، نگار فرجیانی، اسماعیل قنبری، بهنام کامرانی، مهسا کریمی زاده، الهه مقدمی، محمود مکتبی، تهمینه میرمطهری، تکتم همتی به عنوان هنرمند مدعو در این رویداد حضور خواهند داشت و کارگاهها و اجراهای محیطی مبتنی بر زیست بوم جنگل برگزار خواهند کرد.
دستاوردهای نهمین سالانه هنر پرسبوک در قالب عکس، فیلم و کتاب ثبت میشوند.
آثار منتخب در مجموعه دنیای آرزو واقع در شهر ساری نمایش داده خواهند شد که زمان و محل آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
Δ