برگزیدگان جشنواره موسیقی صبا معرفی شدند/ خاطره بازی در تالار وحدت

مراسم اختتامیه دومین جشنواره موسیقی دانشجویی صبا شامگاه شنبه نهم آذر با حضور تعدادی از هنرمندان صاحب نام موسیقی و یادبود استاد پرویز مشکاتیان در تالار وحدت تهران برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، مراسم اختتامیه دومین جشنواره موسیقی دانشجویی صبا شامگاه شنبه نهم آذر با حضور تعدادی از هنرمندان در تالار وحدت […]


مراسم اختتامیه دومین جشنواره موسیقی دانشجویی صبا شامگاه شنبه نهم آذر با حضور تعدادی از هنرمندان صاحب نام موسیقی و یادبود استاد پرویز مشکاتیان در تالار وحدت تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، مراسم اختتامیه دومین جشنواره موسیقی دانشجویی صبا شامگاه شنبه نهم آذر با حضور تعدادی از هنرمندان در تالار وحدت تهران برگزار شد. در ادامه این برنامه آیین نکوداشتی برای استاد پرویز مشکاتیان آهنگساز و نوازنده فقید موسیقی ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

بابک خضرایی پژوهشگر موسیقی ایرانی در این برنامه قرائت متنی از مقام هنری استاد پرویز مشکاتیان قدردانی کرده و پس از او نیز بیژن کامکار از نوازندگان و هنرمندان شناخته شده موسیقی کشورمان به ارائه صحبتهایش درباره این نوازنده فقید موسیقی ایرانی پرداخت.

پروِیز به مسافرت رفته است!

وی گفت: پرویز خیلی خوش‌تیپ بود. شیک زندگی می‌کرد و قطعات شیکی هم می‌ساخت. من در جشن هنر بیشتر با پرویز مشکاتیان آشنا شدم و فکر می کنم در آهنگ «آمدهای پر آتش» با صدای شهرام ناظری با پرویز همکاری کردم. برای این قطعه پرویز به من گفت: «دف‌خور این آهنگ خوب است و در زمان ساخت اثر همیشه صدای دفِ تو توی گوشم بوده است». به پرویز گفتم: «چگونه این آثار را خلق می‌کنی؟»به من ‌گفت: «این آهنگ‌ها از بچگی درون من بود؛ نمی‌دانستم چگونه این آثار را خلق کنم اما حالا این علم را پیدا کرده‌ام» به هر حال یکی از نقاط قوت پرویز تسلطش به ادبیات ایران بود. من هنوز مرگ پرویز را باور نکردم. فکر می‌کنم او به مسافرت رفته است. کاش در مسافرت بود و می‌آمد که او را ببینیم.

حمید عسکری رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر هم در این مراسم بیان کرد: جشنواره موسیقی صبا در بخش رقابتی تمرکزی آگاهانه در گروه‌نوازی دارد، این جشنواره به تجربه ثمربخش ارکان هنر کشور بدل شده و در برگزاری این رویداد نقش مهمی دارد. من از دفتر موسیقی، معاونت هنری، انجمن موسیقی ایران، و بنیاد رودکی تشکر می‌کنم. این جشنواره تجلی‌بخش هنرمندان موسیقی کشور است که با راهنمایی این هنرمندان باعث پیشرفت جشنواره شده است.

جشنواره ای که با ۲۵ میلیون تومان برگزار شد

پوریا رمضانیان دبیر جشنواره موسیقی دانشجویی صبا نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره توضیح داد: انتقادهایی در دوره نخست جشنواره انجام گرفت که در این دوره تلاش برای رفع آن اقدام کنیم. ابتدا از سالن برگزاری مورد نقد قرار گرفته بود که امسال طی رایزنی‌ها و کمک مدیرعامل بنیاد رودکی و مدیرعامل انجمن موسیقی توانستیم از تالار رودکی استفاده کنیم. یکی دیگر از نقدها در دوره‌ نخست جشنواره موسیقی صبا به پراکندگی استانی بود. حضور شرکت‌کنندگان از تنها شهر پایتخت بود که امسال شاهد حضور شرکت‌کنندگان از شهرهای دیگر ایران نیز بودیم.

وی افزود: نوع داوری‌ها نیز نسبت به سال گذشته تغییر و بهبود زیادی داشته است. ژوری امسال در اکثر بخش‌ها هفت‌نفره بود. جدول امتیازدهی به شرکت‌کنندگان هم به‌صورت رسمی منتشر خواهد شد. این جشنواره به‌علاوه اختتامیه امشب، تنها با ٢۵ میلیون تومان در حال برگزاری است، هرچند جا دارد از زحمات انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی تشکر ویژه داشته باشم. به هر حال بنده معتقدم برگزاری این جشنواره به بودجه ٣٠٠ میلیونی نیاز دارد تا دانشجوها بتوانند با خیال آسوده به اجرا و تماشا بپردازند. هدف ما توسعه این جشنواره و اجرای بی‌دغدغه دانشجویان است که طبیعتاً با این بودجه نمی‌شود جشنواره بزرگی را به راه انداخت.

دبیر جشنواره موسیقی دانشجویی صبا در پایان از مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی، علی ثابت‌نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و احمد صدری تشکر ویژه به عمل آورد.

معرفی برگزیدگان دوره دوم جشنواره موسیقی دانشجویی صبا

بعد از پایان صحبت‌های دبیر هنری جشنواره، محمدرضا تفضلی، آهنگساز و یکی از اعضای هیات داوران جشنواره بیانیه هیات داوران بخش رقابتی را قرائت و پس از آن نفرات برگزیده هر بخش به ترتیب زیر انتخاب شدند.

بخش گروه نوازی موسیقی کلاسیک:

رتبه اول: کوارتت زهی «نوسکا» به سرپرستی پگاه فاضلی و تریوی «دیاکو» به سرپرستی محمد عبدِ نیک‌فرجام / رتبه دوم: کوارتت زهی «سیرِن» به سرپرستی فرامرز عباسی

بخش رقابتی گروه‌نوازی موسیقی ایرانی:

رتبه اول: گروه «هم‌نوازان فروغ»/ رتبه دوم: گروه «هم نوازان سریر»/ رتبه سوم: آنسامبل «هیرمان»/ شایسته قدردانی: امیرمحمد احمدی (بابت آهنگسازی خلاق و منسجم)

‌بخش رقابتی آهنگسازی:

رتبه اول: مهران بدخشان/ رتبه دوم: علی حسینی/ رتبه سوم: حامد چنگایی/ شایسته‌ تقدیر: سبحان افسریان

‌بخش رقابتی پژوهش موسیقی:

سیاوش عسکری/ سیاوش محبی/ سعید ابراهیمی/ تقدیر از سروش نظیری و کامیار صلواتی

یکی قدردانی موسیقایی از استاد بزرگ

بعد از اهدای جوایز برگزیدگان، ارکستر ملی ایران به رهبری مهدی قاسمی و خوانندگی وحید تاج چهار قطعه از ساخته‌های پرویز مشکاتیان را برای حاضران برنامه اجرا کردند.

آوا مشکاتیان فرزند زنده یاد پرویز مشکاتیان هم پس از اجرای این برنامه ضمن تشکر از عوامل این جشنواره گفت: باعث افتخارم است که امشب اینجا هستم، از ماه‌ها پیش شاهد تلاش‌های بی‌دریغ دانشجویان و هنرمندان برای برگزاری این جشنواره و این اختتامیه بودم. و می دیدم که با چه سخاوت و ظرافتی در تدارک این مراسم بودند. به هر حال موسیقی پرویز مشکاتیان جدای از زیبایی‌ها درد میهنش را آیینه‌داری می‌کند. گمان می‌کنم در این شب خاطره‌انگیز و بزرگداشت او همه ما از نبود او غمگین هستیم.

در انتها تندیسی از طرف دبیرخانه جشنواره موسیقی «صبا» به آوا مشکاتیان شد و حاضران در مراسم قطعه «همراه‌ شو عزیز» را زمزمه کردند.

منبع مهر