سنندج – جمعی از فیلم سازان جوان و پیشکسوت کردستانی با حمایت حوزه هنری این استان، ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای با محوریت آسیب های اجتماعی در استان تولید کردند. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، شامگاه چهارشنبه و طی مراسمی با حضور جمع زیادی از مردم، مراسم نمایش ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه […]
سنندج – جمعی از فیلم سازان جوان و پیشکسوت کردستانی با حمایت حوزه هنری این استان، ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای با محوریت آسیب های اجتماعی در استان تولید کردند.
به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، شامگاه چهارشنبه و طی مراسمی با حضور جمع زیادی از مردم، مراسم نمایش ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای با محوریت و موضوع آسیب های اجتماعی در استان کردستان برگزار شد.
در جریان نمایش این آثار که عوامل فیلم ها و همچنین شماری از مدیران و مسئولان مرتبط با امر نیز حضور داشتند، پنل تخصصی برای بررسی آثار نیز برگزار شد.
در این مراسم ۱۴ فیلم کوتاه تولیدی به تهیه کنندگی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان با محوریت و موضوع آسیب های اجتماعی در این استان روی پرده به نمایش گذاشته شدند.
۱۴ فیلم کوتاه تولیدی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در ۱۴ موضوع مختلف و مرتبط با آسیب های اجتماعی این استان در مباحث مربوط به آسیب های خانواده، طلاق، اعتیاد، بیکاری و حاشیه نشینی تهیه و تولید شده بودند.
کردستان قطب فیلم کوتاه کشور است
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در این مراسم اظهار داشت: به واقع باید کردستان را قطب اصلی فیلم سازی کشورنام گذاشت، چرا که امروز در تمامی رویدادها و جشنواره های حوزه فیلم کوتاه حتما هنرمندانی از این استان حضور دارند.
امین مرادی با اشاره به حضور و استقبال پرشور برای تماشایی این آثار از سوی مردم و علاقمندان به فیلم کوتاه، بیان کرد: این حضور برای تماشای آثار ۱۰۰ ثانیه ای نشان دهنده عشق و علاقه وافر مردم به سینما است.
وی با اشاره به ظرفیت های ایجاد شده در راستای توجه به سینما در استان کردستان، گفت: حوزه هنری در حد توانمندی های خود هم در بخش سخت افزاری و هم نرم افزاری اقدامات خوبی را در راستای کمک به توسعه و تقویت هنر سینما به ویژه فیلم کوتاه انجام داده است و انتظار می رود که در سایه همکاری و مشارکت سایر نهادهای مسئول این روند با جدیت دنبال شود.
در ادامه این مراسم ضمن اجرای تک نوازی موسیقی سه تار از سوی یکی از هنرمندان، ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای تولید حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان به نمایش گذاشته شدند.
یاد و خاطره مرحوم رحیم ذبیحی گرامی داشته شد
همچنین در ادامه یکی از آثار ۱۰۰ ثانیه ای مرحوم رحیم ذبیحی هنرمند فقید کردستانی که سال گذشته و آذر ماه درگذشته بود هم به نمایش گذاشته شد تا یاد و خاطره وی گرامی داشته شود.
محمود گودرزی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج و متخصص روانشناسی خانواده در بخش پنل تخصصی این نشست، اظهار داشت: رسانه در انواع مختلف بهترین فرصت و امکان در راستای ایجاد علامت های سوال در ذهن مخاطب در تمامی حوزه ها به ویژه آسیب های اجتماعی است.
وی ادامه داد: واقعا باید این اقدام حوزه هنری کردستان که در این سطح و با این همه آثار تولیدی به حوزه آسیب های اجتماعی ورود پیدا کرده است، مورد تقدیر قرار داد که خوشبختانه با تماشایی این آثار می توان به یک خروجی از واقعیت های پیرامون آسیب های اجتماعی در کردستان دست پیدا کرد.
ایجاد علامت سوال های جدی در ذهن مخاطب با دیدن آثار کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: خانواده و مسائل پیرامون آن مهمترین مباحث مطرح شده در این آثار بود و خوشبختانه به بهترین شکل ممکن و در یک قالب مشخص کارشناسی شماری از آسیب های این نهاد بسیار مهم در حوزه اجتماع به تصویر درآمده بود.
وی با اشاره به اهمیت تولید آثار کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای، یادآور شد: با یک کار کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای می توان به بهترین شلک ممکن در ذهن مخاطب، مدیر، مسئول و حتی تک تک افراد جامعه علامت سوال های جدی مطرح کرد و به همین دلیل تولید ادامه دار این آثار می تواند به کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه کمک کند.
هیوا امین نژاد فیلمساز توانمند کردستانی دیگر کارشناس پنل تخصصی بررسی آثار بود که در سخنانی ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه فیلم های کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای، اظهار داشت: امروز نه تنها در کشور ما که حتی در کشورهای پیشرفته جهان در تمامی بخش های هنری و ادبی کارهای کوتاه در اولویت توجه قرار دارد.
وی گفت: خوشبختانه کردستان از دو دهه قبل تاکنون به یکی از قطب های اصلی تولید فیلم های کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای تبدیل شده است و امروز نیز آثار بسیار خوبی از فیلمسازان استان در این نشست شاهد بودیم.
رشد قابل توجه تکنیک در آثار تولیدی کوتاه کردستان
هنرمند فیلمساز کردستانی بیان کرد: هر چند که جسارت در پرداختن به سوژه های متعد در این آثار کم بود، ولی در حوزه تکنیک و بهره گرفتن از ظرفیت های سینمایی اقدامات بسیار خوبی را شاهد بودیم که این مهم نشان دهنده رشد و تعالی سینما در استان کردستان است.
وی به مشکلات پیش روی فیلمسازان کردستان در دهه های ۶۰ و ۷۰ اشاره کرد و افزود: در آن دوران میزان دسترسی به امکانات سخت افزاری برای تولید فیلم کوتاه بسیار کم بود ولی خوشبختانه امروز در سایه تلاش های صورت گرفته از سوی نهادهایی همچون حوزه هنری استان کردستان امکانات خوبی در دسترس قرار گرفته است.
امین نژاد یادآور شد: انتظار می رود که در سایه اقدامات و فعالیت های خوب حوزه هنری استان کردستان و با تلاش و جدیت هر چه بیشتر هنرمندان فیلمساز شاهد ارتقاء جایگاه استان در عرصه فیلمسازی باشیم.
در ادامه این مراسم و با حضور جمعی از مسئولان و مدیران حاضر، از ۱۴ کارگردان فیلم های کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در راستای عمل به یکی از بندهای تفاهم نامه همکاری با وزارت کشور، از نیمه دوم سال گذشته کار تولید ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای را آغاز کرد و روز گذشته ۲۰ آذرماه این ۱۴ اثر به نمایش عمومی گذاشته شد.
Δ