در چهارمین روز از برگزاری سی و هفتمین جشنواره بینالمللیتئاتر فجر میخاییل گورباچف در قالب یک اثر نمایشی مهمان تماشاخانه ایرانشهر شد. به گزارش سینما خراسان، پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه چهارمین روز از برگزاری جشنواره تئاتر فجر نمایشهای مختلفی در سالنهای تئاتری میزبان علاقه مندان به هنرهای نمایشی بودند. تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر به […]
در چهارمین روز از برگزاری سی و هفتمین جشنواره بینالمللیتئاتر فجر میخاییل گورباچف در قالب یک اثر نمایشی مهمان تماشاخانه ایرانشهر شد.
به گزارش سینما خراسان، پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه چهارمین روز از برگزاری جشنواره تئاتر فجر نمایشهای مختلفی در سالنهای تئاتری میزبان علاقه مندان به هنرهای نمایشی بودند.
تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر به دومین اجرای نمایش «خورشید از حلب طلوع میکند» کار مشترک ایران و سوریه به کارگردانی کورش زارعی اختصاص داشت.
این نمایش در ساعت ۲۰ با مدت زمان ۷۰ دقیقه روی صحنه رفت که همچون اجرای اول تماشاگران زیادی به دیدن کار نشستند اما اکثر آنها مخاطبانی بودند که با بلیتهای مهمان به تماشای این اثر نمایشی دعوت شده بودند.
در سانس دوم اجرای این نمایش تعداد زیادی از تماشاگران نمایش که دیر به محل اجرا رسیده بودند، جلو در اداری مجموعه تئاترشهر ازدحام کرده و میخواستند وارد سالن اصلی تئاتر شهر شوند و گویی اطلاع نداشتند بعد از شروع اجرا ورود به سالن نمایش امکانپذیر نیست.
تالار چهارسو نیز در این روز میزبان نمایش «گزارشی مرگبار از فصل سیاه خواب زنی که بر کالبد جسد مردهاش ایستاده متولد میشود» به کارگردانی جواد صداقت و الهام ابنی بود که در ۲ نوبت ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ روی صحنه رفت.
این نمایش از شهر بوشهر به جشنواره آمده بود و مضمونی درباره جنگ نفت در جنوب ایران داشت.
این اثر نمایشی با فضایی نمادین و استعاری، با تکیهبر انگارههای بومی و سنتی مردم جنوب و بیانی که گاه بومی و در بیشتر مواقع نامفهوم و به زبانی من درآوردی میمانست، قصد داشت روایتی چندوجهی از رابطه جزیره/ زن با مرد/ دشمن/ معشوق بر سر نفت را به تصویر بکشد اما مشخص نبودن ساختار روایی اثر و استفادههای نابجا از برخی از ابزارها و ایدههای پرورش نیافته باعث شده بود که در مواقعی ارتباط اثر با مخاطبان از بین برود البته استفاده از موسیقی بومی و رقصهای محلی از جذابیتهای این نمایش محسوب میشد.
ملاقات «نامبرده» با گورباچف
«نامبرده» نمایش دیگری بود که روز گذشته در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رفت. آتیلا پسیانی، نگار جواهریان، پانتهآ پناهیها، علی باقری، اصغر پیران، رامین سیار دشتی، ایلناز شعبانی، حمید حبیبیفر بازیگران این اثر نمایشی بودند که البته حبیبی فر به دلیل بیماری در اجرا حضور نداشت و صدای ضبط شده او پخش شد.
این نمایش که در بخش مسابقه تئاتر بینالملل حضور دارد از معدود آثاری بود که در طول این چند روز با بالانویس به صحنه رفت و مورد استقبال زیادی از جانب مخاطبان نیز قرار گرفت.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: اجرایی نامتعارف از علیاصغر دشتی است که با روایتی غیرخطی و غیرداستانی به اتفاقی مستند میپردازد.
«نامبرده» که میتوان آن را کلاژی از آثار قبلی کارگردان و مضامین مورد علاقه اش دانست درباره تجربه شخصی علی اصغر دشتی به عنوان کارگردان یک اثر نمایشی در ناکام ماندن اجرای آن پروژه در جشنوارهای در سن پترزبورگ روسیه است.
وی که قرار بوده طبق توافق با مدیر فستیوال نمایشش را که اثری براساس «شبهای روشن» داستایوفسکی است در خیابانهای سن پترزبورگ اجرا کند، مجبور می شود به دلیل مشکلات مالی جشنواره اجرایش را کنسل کند. کارگردان در مدت زمان حضورش در روسیه با میخاییل گورباچف آخرین رییس جمهور اتحاد جماهیر شوروی با بازی آتیلا پسیانی گفتگو میکند.
یکی از ویژگیهای جذاب این اثر نمایشی رویارویی موتزارت و سالی یری به زبان تعزیه بود که دشتی این شیوه را پیش از این در آثار دیگرش نیز تجربه کرده بود.
شب گذشته سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تماشای نمایش «پدران» در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر نشست که نمایشی است درباره روابط دختران و پدران و برای گروه سنی کودک و نوجوان تولید شده است.
در این نمایش که در بخش مهمان جشنواره حضور دارد و پیش از این در جشنواره کودک و نوجوان همدان نیز حضور داشته است ۳۰ بازیگر از سنین ۴ تا ۴۷ سال نقشآفرینی میکردند و شیوه اجرای آن به تعزیه نزدیک بود.
Δ