آموزه‌های رضوی در قالب آثار هنری ارائه می‌شود

کارگاه ملی گرافیک «همدلی» با موضوع «مردم‌داری و کرامت انسانی در سیره رضوی» با حضور ۵۰ هنرمند طراح و گرافیست زیر نظر مسعود نجابتی و محمدرضا دوست محمدی در سه روز برگزار می‌شود. به گزارش سینما خراسان، کارگاه ملی گرافیک «همدلی» با موضوع «مردم‌داری و کرامت انسانی در سیره رضوی» با حضور ۵۰ هنرمند طراح […]


کارگاه ملی گرافیک «همدلی» با موضوع «مردم‌داری و کرامت انسانی در سیره رضوی» با حضور ۵۰ هنرمند طراح و گرافیست زیر نظر مسعود نجابتی و محمدرضا دوست محمدی در سه روز برگزار می‌شود.

به گزارش سینما خراسان، کارگاه ملی گرافیک «همدلی» با موضوع «مردم‌داری و کرامت انسانی در سیره رضوی» با حضور ۵۰ هنرمند طراح و گرافیست از ۱۴ استان کشور در جوار بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع) طی سه روز برگزار می‌شود.

قرار است این هنرمندان طی سه روز احادیث رضوی را با موضوعاتی همچون رفع نیازها و حل مشکلات مردم، صله‌رحم، مردم‌داری، نیکی ورزی، خوش‌رویی، عزت‌نفس و… در قالب آثار گرافیکی به تصویر بکشند تا این آثار که هر کدام حاوی مضمونی از کلمات نورانی امام رضا (ع) است در ایام دهه کرامت هم در فضای مجازی منتشر شود و هم در فضاهای عمومی شهرهای کشور اکران شود.

این کارگاه به میزبانی بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) و با همکاری نهضت مردمی پوستر انقلاب و کانون هنری شیعی زیر نظر اساتیدی چون مسعود نجابتی و محمدرضا دوست محمدی برگزار می‌شود. هنرمندانی از تشکل‌های مختلف شبکه کشوری طراحان گرافیک انقلاب اسلامی مانند آیه (اصفهان)، حرا (مازندران)، طلوع (آذربایجان شرقی)، خاک نگار (خوزستان)، ترنج (یزد)، خانه هنر و رسانه (سیستان و بلوچستان)، شهید تاج احمدی (قزوین) و سایر هنرمندان مرتبط با این شبکه در سایر استان‌ها در آن حضور دارند.

قرار است با توافق شرکت کنندگان، عوائد حاصل از این کارگاه هنری به تأمین هزینه بخشی از تأسیسات آب‌شیرین‌کن در روستاهای محروم سیستان و بلوچستان اهدا شود.

سیدجلال فیاضی مشاور عالی بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) در مراسم افتتاحیه این کارگاه که در سرای قلم مشهد مقدس برگزار شد بر لزوم تبلور سیره اهل‌بیت در اخلاق و رفتار مردم تأکید کرد و گفت: باید فکر و اندیشه را در قالب هنر به جامعه عرضه کرد تا اثرگذار باشد.

وی دغدغه‌های مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی را مورد تأکید قرار داد و خواستار استفاده از فضای مجازی به عنوان یک فرصت برای اثرگذاری آموزه‌های اهل‌بیت در جامعه با استفاده از تولیدات هنری متناسب با این فضا شد.

فیاضی، فضاهای شهری را نیز یکی از مهم‌ترین رسانه‌های تأثیرگذار در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: بر همین اساس تأکید کارگاه گرافیک «همدلی» بر روی فضای مجازی و فضای شهری است تا بتوانیم آموزه‌های معنوی را با فرصت بیشتری به جامعه منتقل کنیم. یکی از مهم‌ترین رسالت‌های ما توسعه بعد فضا و مکان زیارت و معنویت است و باید فعالیت‌هایی را شکل دهیم که معنویت و حس زیارت، زندگی اجتماعی مردم را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

مسعود نجابتی طراح گرافیک، مدرس دانشگاه و مدیرعامل کانون هنری شیعی از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه کارگاه همدلی بود که حضور هنرمندان را در این کارگاه با انگیزه‌های جهادی دانست و ابراز امیدواری کرد ثمره این تلاش مجاهدانه آثاری باشد که در جان مخاطب و خالق اثر تأثیرگذار باشد. این رویداد هنری به ورود فرهنگ و سیره رضوی به زندگی همه ما کمک شایانی می‌کند.

وی یادآور شد: شرکت‌کنندگان در این کارگاه‌ها همچون اردوهای جهادی به موضوعات جدی و موردنیاز جامعه وارد خواهد شد و در ساخت زندگی مطلوب و پرداختن به دغدغه‌های اصلی و زیربنایی تمدنی جامعه مشارکت می‌کنند.

این هنرمند طراح گرافیک از تمام هنرمندان و حتی آنان که در این کارگاه حضور ندارند دعوت کرد تا با مطالعه موضوعات کارگاه همدلی، با برگزاری کنندگان همفکری و همدلی کنند آثار فاخری تهیه و برای دبیرخانه ارسال کنند تا مورد استفاده قرار گیرد.

محمدرضا میری مسئول کارگاه ملی گرافیک همدلی نیز در ادامه به ارائه گزارشی از نحوه دعوت هنرمندان به این کارگاه پرداخت و با بیان اینکه تأکید موضوع این کارگاه بر روی سیره رضوی را مورد توجه قرار داد و گفت: ما احساس می‌کنیم هر چند دل‌هایمان به امام رضا (ع) نزدیک است اما افکارمان از آن حضرت دور است؛ در این راستا قرار است در این کارگاه احادیث آن حضرت را به زبان تصویر به مخاطبان ارائه کنیم.

محمدصابر شیخ رضایی طراح گرافیک جوان کشور به عنوان آخرین سخنران آئین افتتاحیه کارگاه «همدلی» بود که با موضوع «حضور گرافیک در رسانه‌های جدید» به ایراد سخن پرداخت و انواع بروزهای گرافیکی را در سطح دنیا تشریح کرد.

وی با اشاره به عرضه طرح‌های گرافیکی در قالب هنرهای دیجیتال گفت: امروزه گرافیک متحرک با قابلیت تصویر، حرکت، نو و صدا با جذابیت‌های بیشتری ارائه می‌شود. امروزه گرافیک متحرک با قابلیت‌های تصویر، حرکت، صدا و نور جذابیت‌های بیشتری دارد که باید از آن در تبلیغات فرهنگی استفاده شود.

شیخ رضایی به تأثیرگذاری فضای مجازی در ارائه آثار هنری اشاره کرد و یادآور شد: در گذشته نهایت آرزوی یک هنرمند چاپ آثارش و نصب آن در شهر بود اما امروز با وجود فضای مجازی آثار هنری به سرعت می‌تواند منتشر شود و میلیون‌ها بیننده داشته باشد.

پس از آئین افتتاحیه هنرمندان حاضر در کارگاه گرافیک همدلی در جلسه ایده پردازی که با حضور امیرمهدی حکیمی و علی حیاتی از هنرمندان برجسته طراح برگزار شد حاضر شدند و پس از آن نسبت به انتخاب یکی از موضوعات این جشنواره برای ارائه اثر خود پرداختند.

هنرمندان پس از تأیید طراحی مقدماتی توسط اساتید از صبح پنج‌شنبه ۲۲ خردادماه اجرای آثار خود را شروع می‌کنند و باید تا عصر جمعه که آئین اختتامیه برگزار می‌شود آثار نهایی خود را تحویل دبیرخانه بدهند.

به گزارش مهر، آئین اختتامیه این کارگاه سه روزه، جمعه ۲۳ خرداد از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در کتابخانه سرای قلم مشهد مقدس برگزار شود و ویژه برنامه همدلی نیز که اختصاص به مردم عزیز سیستان و بلوچستان دارد در این آئین، اجرا شود.