برای نظارت بر فضای مجازی تابع تصمیم مراجع بالادستی هستیم

حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در اولین نشست رسانه‌ای خود در سال ۹۹ درباره انتقال وظیفه نظارت بر فضای مجازی به سازمان صداوسیما تأکید کرد در این زمینه منتظر تصمیم مراجع بالادستی هستند. به گزارش سینما خراسان، دقایقی پیش اولین نشست رسانه‌ای حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در سال ۹۹ در حالی با همراهی مسعود […]


حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در اولین نشست رسانه‌ای خود در سال ۹۹ درباره انتقال وظیفه نظارت بر فضای مجازی به سازمان صداوسیما تأکید کرد در این زمینه منتظر تصمیم مراجع بالادستی هستند.

به گزارش سینما خراسان، دقایقی پیش اولین نشست رسانه‌ای حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در سال ۹۹ در حالی با همراهی مسعود نجفی مدیر روابط عمومی این سازمان آغاز شد که این نشست بدون حضور خبرنگاران و از طریق طرح سوالات به‌صورت مکتوب و تلفنی برگزار می‌شود.

این اولین نشست رسانه‌ای حسین انتظامی بعد از همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ است که به شکل مجازی از طریق سایت رسمی سازمان سینمایی و صفحه اینستاگرام این سازمان به‌صورت زنده پخش می‌شود.

آخرین نشست رسانه‌ای حسین انتظامی با اصحاب رسانه بیش از یک سال پیش و در تاریخ ۳۰ اردیبهشت سال گذشته برگزار شده بود.

مسعود نجفی در ابتدای این نشست مجازی ضمن اشاره به مناسبت «روز خبرنگار» برای برگزاری این نشست رسانه‌ای درباره فرآیند برگزاری این نشست رسانه‌ای و ترتیب طرح سوالات شفافی و مکتوب اصحاب رسانه توضیحاتی ارائه کرد.

حسین انتظامی هم در آغاز ضمن تبریک عید سعید غدیر و روز خبرنگار، اشاره کرد که ترجیح می‌دهد بدون ارائه گزارش‌های مرسوم، این نشست با طرح سوالات از سوی اصحاب رسانه آغاز شود.

تصمیم‌گیری درباره جشنواره‌های سینمایی

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به اولین سوال درباره برگزاری جشنواره‌های سینمایی در طول سال ۹۹ با توجه به استمرار شیوع کرونا توضیح داد: ما با پنج دبیر جشنواره‌های سینمایی جلساتی داشته‌ایم و سناریوهای مختلفی را برای برگزاری جشنواره‌ها بررسی کرده‌ایم. یکی از این بخش‌ها هم برگزاری آنلاین است. بخش اصلی جشنواره‌ها جنبه رقابت، بازار، آموزش و… است بنابراین دوستان ما در دبیرخانه‌ها روی مدل‌های مختلف بررسی می‌کنند که یا توجه به وضعیت کرونا ببینیم چقدر از جشنواره را به صورت معمول و چقدر را به صورت مکمل و آنلاین برگزار کنیم.

وی افزود: حتی در بخش بازار دوستان ما در فارابی تجربیاتی داشته‌اند. جشنواره‌هایی مثل فیلم کوتاه و مستند که فیلمسازان تلاش می‌کنند کارهای‌شان دیده شود شاید بشود مسیری برای دیدن شدنشان اندیشید ولی برای جشنواره‌های تجاری که امکان دزدیده شدن آثار وجود دارد، شاید باید به‌دنبال راهکارهای دیگری باشیم.

منتظر تعیین تکلیف مراجع بالادستی در نظارت بر فضای مجازی هستیم

انتظامی در پاسخ به سوالی درباره واگذاری صدور مجوز محتوای فضای مجازی از ارشاد به صداوسیما توضیح داد: ما در فناوری‌های نوپدید از جمله وی او دی‌ها نیازمند تعریف جدیدی در حکمرانی فرهنگی در فضای مجازی هستیم که برداشت‌های متفاوت دستگاه‌ها اصلاح شود. مراجع قانونگذاری در این زمینه تصمیم‌گیر هستند و جمع بندی توسط آن‌ها مبنای عمل همه دستگاه‌ها خواهد بود.

انتظامی در پاسخ به سوال دیگری درباره واگذاری امتیاز مجوز وی‌اودی‌ها به سازمان صداوسیما و سکوت سازمان سینمایی در این زمینه بیان کرد: باز هم تأکید می‌کنیم. ما منتظر تعیین تکلیف مراجع بالادستی هستیم تا تکلیف دستگاه از جمله وزارت ارشاد را روشن کند.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی دیگر درباره زمزمه‌های انحلال شورای پروانه ساخت هم گفت: وضعیت این است که شورای پروانه ساخت به کار خود ادامه می‌دهد نوع سیاستگذاری در این چهارچوب به سیاستگذاری‌های وقت برمی‌گردد.

تصمیم‌گیری برای اکران در ستاد کرونای سازمان سینمایی

انتظامی درباره حواشی رخ داده برای انتخابات شورای صنفی نمایش توضیح داد: اتفاقاً این شورا همان‌طور که از نامش معلوم است شورایی صنفی است که همه ذی‌نفعان در امر اکران در آن حضور دارند. پخش‌کنندگان، سینماداران، تهیه‌کنندگان و حوزه ارزشیابی. مطابق تبصره نظام‌نامه اکران در صورتی که یکی از صنوف که به صورت سنتی عضو شورا هستند جامعیت لازم را نداشته باشند و یا نتوانند و نخواهند نماینده‌ای را معرفی کنند، به دلیل متوقف نماندن کار اکران معاونت نظارت فردی را معرفی می‌کند. این مسیر طی شد. یکی از پیشنهاداتی که ما شد این بود که تا زمان رفع شرایط فوق‌العاده ناشی از کرونا، ستاد کرونا که در سازمان سینمایی تشکیل شده است، عهده‌دار تصمیم‌گیری در زمینه اکران باشد، کمااینکه در حال حاضر هم همین روند طی می‌شود.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به انتقادی درباره توجه به رسانه‌های رسمی نسبت به رانت اطلاعاتی برخی از کانال‌های مجازی، بر رویکرد سازمان سینمایی برای توجه به فضای رسمی رسانه‌ای تأکید کرد و کیفیت برگزاری این نشست رسانه‌ای را یکی از مصادیق آن عنوان کرد.

تصمیم درباره اکران آنلاین «رستاخیز» با مالکان فیلم است

انتظامی درباره امکان اکران آنلاین فیلم «رستاخیز» در مجوز عرضه این فیلم در نمایش خانگی در سال ۹۸ صادر شده و عرضه آن به‌صورت آنلاین یا وی‌اودی از نظر سازمان سینمایی منعی ندارد و تصمیم درباره آن برعهده مالکان است مانند همه فیلم‌های دیگری که مجوز نمایش دارند اما بنا به صلاحدید مالکان فیلم در این زمینه تصمیم می‌گیرند.

وی تأکید کرد: فارابی تنها یکی از مالکان فیلم رستاخیز است که در مجموع باید مالکان درباره عرضه آن تصمیم‌گیری کنند.

از نظر تعداد فیلم مشکلی برای برگزاری «فجر» نداریم

انتظامی در پاسخ به سوال دیگری درباره تأثیر شرایط تولید این روزهای سینمای ایران بر امکان برگزاری جشنواره فیلم فجر تأکید کرد: درباره جشنواره فیلم فجر فعلاً بنای ما بر برگزاری است یکی از پیش‌فرض‌های برگزاری هر جشنواره، حضور تعداد لازم و کافی فیلم برای برگزاری است.

وی تأکید کرد: طبق اطلاعاتی که از تولید داریم تولید در جریان است پیش‌بینی ما این است که فیلم به اندازه کافی برای برگزاری جشنواره داریم. یکی از مواردی که به جشنواره شکوه می‌دهد حضور مردم است و باید بررسی کنیم ولی اگر تولید به اندازه کافی نداشته باشیم باید در این مورد بررسی کنیم.

این خبر تکمیل می‌شود…