جای خالی موزه تخصصی «هنرهای آیینی» بسیار محسوس است

رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در مراسم رونمایی از پوستر محفل هنرهای آیینی «زخم عتیق» اظهار کرد جای خالی موزه تخصصی هنرهای آیینی در کشور بسیار محسوس است. به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، سیدمحمد یاشار نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در مراسم رونمایی از پوستر محفل […]


رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در مراسم رونمایی از پوستر محفل هنرهای آیینی «زخم عتیق» اظهار کرد جای خالی موزه تخصصی هنرهای آیینی در کشور بسیار محسوس است.

به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، سیدمحمد یاشار نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در مراسم رونمایی از پوستر محفل هنرهای آیینی «زخم عتیق» که با حضور حمید نیلی مدیر انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، محمد محمدی مدیر روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، امیرحسین شفیعی مدیر تماشاخانه سرو و جواد تمدنی مدیر روابط عمومی انجمن تئاتر انقلاب برگزار شد ضمن قدردانی از این حرکت به‌موقع تماشاخانه سرو، خلأ وجود چنین موزه تخصصی هنرهای آیینی در کشور را بسیار محسوس خواند.

در این مراسم رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح با اشاره به پیوند ناگسستنی نقالی و پرده‌خوانی با اعتقادات قاطبه مردم گفت: پرده‌خوانی، واقعه کربلا و مصائب وارده بر اهل‌بیت امام حسین (ع) را به زبان هنر به تصویر می‌کشد و از همین روست که نه‌تنها پیوند ناگسستنی بلکه ریشه عمیق در اعتقادات اصیل و اساسی مردم دارد.

سیدمحمد یاشار نادری همچنین با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در چند ماه اخیر در تماشاخانه سروِ انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، افزود: در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم که در تماشاخانه سرو دوستان پای‌کار آمدند و اقدام ارزنده و به‌موقع را در برپایی کارگاه تولید ماسک با مشارکت جمعی از هنرمندان تئاتر و سینما انجام دادند. همچنین در سالروز بازگشت آزادگان به وطن نیز با به راه انداختن کاروان‌های نمادین در شهر خاطره بازگشت آزادگان را در مقابل دیدگان مردم رهگذر دوباره زنده کردند که جمیع این اقدامات و بسیاری دیگر نشان از فعال و پویا شدن این مجموعه تئاتری دارد. همچنین برپایی محفل هنرهای آیینی «زخم عتیق» در این تماشاخانه نشان از اهتمام به هنرهای آیینی ست که این روزها خلأ وجود چنین موزه تخصصی در حوزه هنرهای نمایشی کشور بسیار احساس می‌شود و امیدوارم این محفل گام نخستی در برپایی موزه دائمی و تخصصی هنرهای آیینی در کشور شود.

در محفل آیینی «زخم عتیق» برای نخستین بار موزه تخصصی نسخ و ادوات تعزیه از دوره صفویه تا انقلاب اسلامی در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. همچنین آیین‌های عاشورایی اقوام ایران‌زمین، نقالی و پرده‌خوانی، نشست‌های پژوهشی تئاتر دینی، تئاتر صحنه‌ای و اجرای تعزیه و شبیه‌خوانی از دیگر برنامه‌های این محفل عاشورایی است.

طراحی پوستر این محفل آیینی بر عهده مسعود نجابتی از هنرمندان مطرح تجسمی صورت گرفته است.

محفل هنرهای آیینی «زخم عتیق» از روز چهارشنبه ۱۲ تا ۲۹ شهریور (۱۳ محرم تا اول صفر) در تماشاخانه سرو میزبان علاقه‌مندان و سوگواران حضرت سیدالشهدا (علیه‌السلام) خواهد بود.