اصحاب «هنر» در برابر توطئه صهیونیستی «توهین به رسول(ص)» متحد شوند

محمود فرهنگ مدیر کانون تئاتر دینی اهانت به پیامبر اسلام(ص) را توطئه صهیونیست‌ها در جهت تفرقه‌افکنی بین ادیان الهی دانست و بر اتحاد هنرمندان جهان در پاسخ به این توطئه تاکید کرد. محمود فرهنگ مدیر کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی در موضع‌گیری نسبت به اهانت صورت گرفته از سوی نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» […]


محمود فرهنگ مدیر کانون تئاتر دینی اهانت به پیامبر اسلام(ص) را توطئه صهیونیست‌ها در جهت تفرقه‌افکنی بین ادیان الهی دانست و بر اتحاد هنرمندان جهان در پاسخ به این توطئه تاکید کرد.

محمود فرهنگ مدیر کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی در موضع‌گیری نسبت به اهانت صورت گرفته از سوی نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) و حمایت امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از این اقدام، به سینما خراسان گفت: مساله اهانت به پیامبر اسلام (ص) ریشه‌ای قدیمی و جدی دارد و تنها مربوط به اتفاق اخیر نیست. از همین رو نمی‌توان ساده از کنار اهانت به پیامبری آسمانی که دست محبتش به سوی همگان دراز بوده، گذشت. شاهد بودیم در سال‌های گذشته نیز کشورهای اروپایی برای جدایی مسلمانان و دیگر ادیان الهی این نقشه را به شیوه‌های مختلف از برگزاری نمایشگاه‌ها تا کشیدن کاریکاتورهای اهانت‌آمیز عملی کرده بودند.

وی ادامه داد: در آستانه ولادت فرخنده پیامبر اسلام (ص) این اهانت در جهت تشتت افکار و ایجاد تفرقه بین مسلمانان با دیگر ادیان الهی صورت گرفته و وظیفه هنرمندان مختلف است که در آثار خود و به هر طریقی که در تخصصشان است به بیان و معرفی سجایای ارزنده و اخلاقی پیامبر اسلام (ص) بپردازند. چنین رفتارهای ناشایستی خون هر انسان آزاده‌ای را به جوش می‌آورد و باعث می‌شود که موضع جدی نسبت به این اهانت‌ها بگیرد.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: تلاش ما نیز باید در جهت ایجاد اتحاد بین هنرمندان مسلمان ایرانی با هنرمندان سراسر دنیا باشد. معتقدم که این اتفاقات ریشه صهیونیستی دارد و آن‌ها تلاش دارند تا بین مسلمانان و دیگر مردم جهان تفرقه انداخته و پیامبر اسلام (ص) را در مقابل دیگر ادیان قرار دهند.

فرهنگ با اشاره به مضامین مطرح شده در نمایش «خورشید کاروان» که در جهت آشتی بین ادیان نوشته شده است، گفت: امسال سی امین سال اجرای نمایش «خورشید کاروان» بود که به دلیل بحران کرونا در تالار وحدت به صورت نمایشنامه‌خوانی اجرا شد. در این نمایش پیرمردی نصرانی زمانی که با محمد بن عبدالله (ص) و بزرگواری ایشان روبرو می‌شود شیفته آن حضرت شده و دل به او می‌سپارد. امام حسین (ع) نوه پیامبر اسلام (ص) و نماینده کسی است که نمونه‌ای عظیم از محبت و صلح و خیرخواهی برای مردم جهان بوده است. این نمایش یک نمونه از نگاهی است که هنرمندان مسلمان نسبت به ادیان دیگر دارند. همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند اگر پیامبران ادیان الهی همگی در کنار یکدیگر قرار گیرند هیچ نفاقی بینشان نخواهد بود چون همه به دنبال یک پیام برای بشریت هستند.

وی در پایان صحبت‌هایش متذکر شد: در طول یک دهه‌ای که من در کانون تئاتر دینی هستم در کنار پرداختن به مسایل مختلف، توجه به زندگی پیامبر اکرم (ص) و موضوعات نبوی و علوی در دستور کار کانون قرار گرفته است و تلاش کردیم آثار مختلفی درباره زندگی پیامبر (ص) و مخصوصاً دوران کودکی ایشان به شیوه‌های مختلفی تولید کنیم. یکی از کارهای مهمی که در زمینه مباحث دینی و مضامینی چون ایمان‌گرایی در ادبیات نمایشی صورت گرفته، نگارش کتابی چهار جلدی با موضوع «نمایش‌های ایمان گرای جهان» که حاصل سال‌ها پژوهش و تلاش دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی در جهت پرداختن به زندگی پیامبران الهی مختلف از دیدگاه ادبیات نمایشی است. این کتاب در مرحله ویراستاری نهایی قرار دارد و امیدوارم امسال بتوانیم از این اثر ارزشمند در انتشارات نمایش رونمایی کنیم.