برنامههای فرهنگی هنری بنیاد فرهنگی امام رضا(ع) در نشستی خبری تشریح شد. به گزارش سینما خراسان، نشست خبری تشریح برنامههای بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) صبح امروز با حضور مدیرعامل این بنیاد و نیز علی ثابتنیا معاون هنری بنیاد امام رضا (ع) برگزار شد. در این نشست خبری علیرضا برازش مدیرعامل این بنیاد […]
برنامههای فرهنگی هنری بنیاد فرهنگی امام رضا(ع) در نشستی خبری تشریح شد.
به گزارش سینما خراسان، نشست خبری تشریح برنامههای بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) صبح امروز با حضور مدیرعامل این بنیاد و نیز علی ثابتنیا معاون هنری بنیاد امام رضا (ع) برگزار شد.
در این نشست خبری علیرضا برازش مدیرعامل این بنیاد در سخنانی عنوان کرد: بنیاد امام رضا در سال ۹۲ و با مصوبه هیئت دولت ایجاد شد و مهمترین فعالیت آن در سالهای اخیر برگزاری جشناره فرهنگی هنری امام رضا (ع) در استانهای مختلف و برخی از کشورها بوده است و سعی کرده تولیدات فرهنگی و هنری در این زمینه را به تمامی دنیا معرفی کند.
وی با اشاره به تدارک این بنیاد برای تولید برنامههایی فاخر در حوزه فرهنگ و هنر برای سال آینده با نکاه به فرهنگ رضوی، گفت: ما در زمینه تئاتر، هنرهای تجسمی، موسیقی به ویژه موسیقی نواحی، انیمیشن و فیلم برنامههای متنوعی تدارک دیدهایم و البته در این میان نگاه ویژه نیز به کاهش هزینهها داشتهایم. در همین زمینه بخشی از برنامهها به خاطر حذف موازیکاری در هم ادغام شد و برخی نیز به صورت دو سالانه در دست برگزاری قرار گرفت به طوری که در مجموع جشنوارههای رضوی در سال آنی به ۱۵ جشنواره کاهش پیدا کرده است.
برازش در این زمینه به ادغام هشت جشنواره شعر در یک جشنواره اشاره کرد که سال آینده به میزبانی شیراز برگزار میشود و نیز جشنواره فیلم و تئاتر رضوی که قرار شد به صورت دوسالانه برگزار شود. البته در زمینه شعر دو جشنواره بینالمللی شعر رضوی به زبان ترکی در ارومیه و به زبان عربی در اهواز را نیز برنامهریزی کردهایم.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی امام رضا همچنین از برگزاری نخستین جشنواره میزاث مکتوب رضوی به میزبانی شهر یزد و با همکاری خانه کتاب در ایام هفته کتاب سال آینده خبر داد و تاکید کرد: تمامی استانهای کشور در برنامههای جشنواره سهیم خواهند بود و البته ما نگاهی ویژه به مناطق محروم نیز خواهیم انداخت.
در ادامه علی ثابتنیا معاون هنری بنیاد امام رضا نیز در سخنانی بیان داشت: تولیدات هنری بنیاد در دو شاخه اصلی تدارک دیده شده است که یکی از آنها جشنوارههای رضوی و دیگری برنامههای عمومی فرهنگی هنری است.
وی با اشاره به اینکه نبود محتوای فاخر در سالهای اخیر منجر به حرکت بنیاد به سمت تولید محتوای فرهنگی به ویژه در زمینه تئاتر شده است، گفت: مجموعهای را به سرپرستی حسینفدایی حسین ایجاد کردهایم که خروجی آن هشت نمایشنامه با موضوعات کمتر پرداخته شده درباره امام رضا (ع) و به قلم ایوب آقاخانی، سیدعلی موسویان، نادر برهانی، حسین فدایی حسین، رضا صابری، مرتضی هاشمپور و علی حلتمی نژاد تألیف خواهد شد
ثابت نیا همچنین به مجموعه فاخر آواهای ایران زمین اشاره کرد و گفت: ۱۰ لوح فشرده شامل بیش از ۵۰۰ دقیقه موسیقی نواحی با محوریت امام رضا (ع) شامل چاووشی خانی، منقبت و مرثیهخوانی به صورت آوازی و نیز ساز و آواز در دست تولید قرار گرفته است که در آن هشتاد هنرمند ایرانی حضور دارند. همچنین آلبومی موسیقایی شامل هشت قطعه با آهنگسازی امیرحسین اسکندری در دست تهیه استکه در آن علیرضا افتخاری، امیرحسین مدرس، وپریا اخواص و حسین علیشاهپور به اجرا خواهند پرداخت و در حال مذاکره با خوانندگان دیگری نیز برای اجرای قطعات این آلبوم هستیم و ترانههای آنها نیز توسط شعرایی چون سعید بیابانکی، محمود حبیبی کسبی، حافظ ایمانی، سید حسین سیدی، عالیه رجبی سروده شده است
وی در ادامه همچنین به تولید پنج تابلو بر مبنای زندگی و سیره امام رضا (ع) اشاره کرد که توسط حسینروحالامین در دست تولید قرار گرفته است و در سراسر کشور به نمایش در خواهد آمد.
روحالامین درباره این تابلوها در این نشست خبری گفت: این پنج اثر بر مبنای یکی از احتجاجات امام رضا در مجلس مامون، مجلس مناظره امام رضا با بزرگان سایر ادیان، نماز باران امام، روایت حدیث سلسلهالذهب و وداع با جواد الائمه (ع) در مدینه کشیده خواهد شد.
ثابتنیا همچنین ابراز امیدواری کرد که این تابلوها در ادامه در یکی از مراکز نگاهداری آثار هنری آستان قدس و یا در صورت امکان پس از تأسیس موزه هنرهای معاصر رضوی به این مکان منتقل شود.
وی همچنین درباره بودجه مورد نیاز برای تولید این آثار نیز گفت: ما با آقای روحالامین در مورد قیمت صحبت نکردهایم و پس از اتمام هر تابلو درباره قیمت آن با وی وارد مذاکره میشویم.
ثابتنیا در عینحال تاکید کرد ما برای تولید آثار هنری صرفهجویی نداریم اما برای برگزاری جشنوارهها صرفهجویی خواهیم داشت.
Δ