حسن قائدی دبیر بخش عکس ششمین جشنواره «هنر مقاومت» معتقد است در این بخش سعی شده موضوعاتی لحاظ شود که مبتنی بر نیازهای روز جامعه باشد، جشنواره هنر مقاومت تکرار قبلیها یا کپیکاری نیست. حسن قائدی هنرمند عکاس و دبیر بخش عکس ششمین جشنواره «هنر مقاومت» درباره رویکردهایی که در بخش عکس این جشنواره با […]
حسن قائدی دبیر بخش عکس ششمین جشنواره «هنر مقاومت» معتقد است در این بخش سعی شده موضوعاتی لحاظ شود که مبتنی بر نیازهای روز جامعه باشد، جشنواره هنر مقاومت تکرار قبلیها یا کپیکاری نیست.
حسن قائدی هنرمند عکاس و دبیر بخش عکس ششمین جشنواره «هنر مقاومت» درباره رویکردهایی که در بخش عکس این جشنواره با توجه اتفاقات سال گذشته از جمله کرونا و ترور سردار سلیمانی و شهید فخریزاده مدنظر قرار گرفته است، به سینما خراسان گفت: از بین حوادثی که سال گذشته تاکنون اتفاق افتاد، همهگیری کرونا را انتخاب کردیم. چون هم از پتانسیل تصویری بیشتری برخوردار بود و هم ضرورت داشت که اتفاقات دوران کرونا ثبت و ابقاء شود و چه ابزاری توانمندتر از عکس؟ برای بخش عکس هم دو واژه را به عنوان دو موضوع مجزای مسابقه پیشنهاد دادم که مورد موافقت مسئولان برگزارکننده قرار گرفت. این دو واژه اولین بار توسط مقام معظم رهبری استفاده شده بودند: مدافعان سلامت و کمک مومنانه.
وی تصریح کرد: موضوع ترور شهیدان سلیمانی و فخریزاده که به درستی اشاره کردید از جمله رویدادها و موضوعات مهم جامعه بود اما طبیعتاً پوشش دادن همه این موضوعات در توان بخش عکس نیست و قادر نیست همه را در خود جای دهد. لذا از سوی دبیران کل جشنواره تمهیداتی اندیشیده شد که در دیگر رشتههای جشنواره به این اتفاقات پرداخته شود.
حسن قائدی درباره عکسهای واجد شرایط این جشنواره توضیح داد: عکسها الزاماً میبایست ذیل موضوعات اعلام شده و در بازه زمانی اعلامشده ثبت شده باشند و همچنین مثل هر رقابت هنری، نحوه برخورد هنرمند با سوژه و نوع ارتباط و نگاهش به سوژه، به علاوه نکات فنی که در هنگام عکاسی باید لحاظ شود، مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا جشنوارهای مثل «هنر مقاومت» تأثیری در روند جریان عکاسی کشور خواهد داشت یا خیر، گفت: تردید نکنید که تأثیرگذار است. چون این جشنواره کاملاً بومی است برخی از کمتوجهیها را جبران میکند و حجم زیادی از تولیدات عکاسی که جایی برای عرضه ندارند یا مورد توجه جامعه هنری امروز قرار نمیگیرند را در معرض دید قرار میدهد. در بخش عکس هم طی دورههای مختلف سعی شده موضوعاتی لحاظ شود که مبتنی بر نیازهای روز جامعه است. جشنواره هنر مقاومت تکرار قبلیها یا کپیکاری نیست.
قائدی در پایان تاکید کرد: معتقدم که موضوعات رشتههای مختلف جشنواره هنر مقاومت با توجه به نیازهای جامعه و دغدغههای روز جامعه شکل میگیرد و در نتیجه، آثار تولیدیاش نیز در همان جامعه قابل مصرف است.
ششمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» به دبیری مسعود نجابتی و در هشت بخش «نقاشی»، «کارتون»، «حجم»، «عکس»، «پرچم و کتیبه»، «تایپوگرافی»، «تصویرسازی» و «پوستر» توسط انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدسِ بنیاد فرهنگی روایت فتح، بهمنماه برگزار خواهد شد.
Δ