کانون کارگردانان و انجمن تهیهکننده-کارگردانان به طرح مالیاتی مجلس در مورد اهالی سینما واکنش نشان دادند. به گزارش سینما خراسان، دو صنف کانون کارگردانان و انجمن تهیهکننده-کارگردانان سینمای ایران در بیانیهای نسبت به طرح مالیاتی اخیر مجلس شورای اسلامی واکنش نشان دادند. در این متن آمده است: نمایندگان محترم مجلس، آنچه در روز پنجم اسفندماه […]
کانون کارگردانان و انجمن تهیهکننده-کارگردانان به طرح مالیاتی مجلس در مورد اهالی سینما واکنش نشان دادند.
به گزارش سینما خراسان، دو صنف کانون کارگردانان و انجمن تهیهکننده-کارگردانان سینمای ایران در بیانیهای نسبت به طرح مالیاتی اخیر مجلس شورای اسلامی واکنش نشان دادند.
در این متن آمده است: نمایندگان محترم مجلس، آنچه در روز پنجم اسفندماه در صحن علنی مجلس و در قالب اصلاح موضوع معافیت مالیاتی هنرمندان اتفاق افتاد، در شکل اجراییاش و در تقابل با تمامی جامعه سینمایی متأسفانه میتواند مصداق «لااله» بدون «الاالله» باشد!
بند «ل» ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم حاصل سالیان دراز مشاوره و همراهی و همکاری مسئولان امور مالیاتی و نمایندگان مطلع صنوف مختلف و متفاوت هنرمندان است. بیش از ۲ دهه است که کارگروههای خبره صنفی در امور مالیاتی و هیاتهای حل اختلاف ۲ جانبه، به اصلاح و پالوده کردن اجزاء این رابطه و وظیفه ملی همت گماردهاند.
قانون مصوب نمایندگان محترم مجلس بر خلاف آنچه که در هیاهوی خبری گفته شد، متاسفانه تصمیمی نیست که تنها یک گروه خاص با تعریفی مبهم و بدون هویت مشخص تحت عنوان «سلبریتی» را در برگیرد؛ بلکه شامل همه خانواده بزرگ هنرمندان سینما، تئاتر، موسیقی، نویسندگان و مترجمان و دیگر هنرها میشود که اکثریت شان تلاشگران گمنامی هستند که تحت فشار اقتصادی ناشی از نبود عرصه شغلی مناسب و یا بیکاری درازمدت که گاه به چند سال میرسد، در مجموع و به طور میانگین به درآمدی ناچیز جهت اداره زندگی خود و خانواده شان بسنده میکنند.
طبعاً اگر کارگردان، تهیه کننده، فیلمنامه نویس، بازیگر و یا هر کدام از عوامل مشغول در این عرصه بعد از چندسال بیکاری و درآمد صفر، بخت این را داشته باشد که به پیشنهاد کاری جدیدی فراخوانده شود، با تغییراتی که در این قانون صورت پذیرفته، بدون توجه به سرشکن شدن مبلغی که دریافت میکند به سالهای بیکاری قبلی، موردی را به ناگاه مشمول مالیاتی غیر عادلانه خواهد کرد. مضاف بر آنکه بر خلاف شایعه کذبی که گروهی فراگیر کردهاند، تاکنون نیز تمامی دستاندرکاران هنر و فرهنگ فراتر از یک رقم مشخص سالانه الزام به پرداخت مالیات داشته و دارند.
نادیده انگاری یک باره این مناسبات قوام یافته بین تمامی اهل هنر و طبعاً اجرای آن میتواند این باقیمانده الفت اهل هنر و فرهنگ را در همراهی با دولت، و نیز نظام قانون گذاری کشور، در خطر جدی قرار دهد؛ آن هم در این شرایط ناگوار که فشارهای همه جانبه اقتصادی روزگار تلخی را برای مردمان ما رقم زده است و علاوه برآن ما اهالی هنر همچنان با عوارض تعطیلی و بیکاری دوران کرونا دست و پنجه نرم میکنیم.
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به حتم اذعان خواهند فرمود که افزایش امید، شادی و تزریق شوق به زندگی در آحاد مردم وظیفه بزرگی است که بر دوش همه جامعه هنری است و این گونه اقدامات شتابزده بی شک میتواند این مسئولیت و حس همراهی بزرگ را دچار خدشه و آسیب جدی گرداند.
ما خواستار بازنگری، بررسی مجدد و واکاوی دقیق و درست مسئله مالیات اهالی هنر هستیم.
Δ