«حمله به اچ۳» پیچیدهترین عملیات هوایی دنیا و آنقدر باورناپذیر بود که منصور ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش شخصاً از شهریار بحرانی دعوت کرد تا دلاوریهای خلبانان ایرانی را در قاب سینما ماندگار کند.۰ ۴ سال پیش در چنین روزی (۱۵ فروردین ۱۳۶۰) عملیات حمله به اچ۳ (بمباران پایگاه هوایی الولید در غربیترین نقطه عراق) […]
«حمله به اچ۳» پیچیدهترین عملیات هوایی دنیا و آنقدر باورناپذیر بود که منصور ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش شخصاً از شهریار بحرانی دعوت کرد تا دلاوریهای خلبانان ایرانی را در قاب سینما ماندگار کند.۰ ۴ سال پیش در چنین روزی (۱۵ فروردین ۱۳۶۰) عملیات حمله به اچ۳ (بمباران پایگاه هوایی الولید در غربیترین نقطه عراق) توسط خلبانان غیور نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت؛ عملیاتی پیچیده و باورناپذیر که هنوز هم مراحل طراحی و اجرای آن در برخی دانشکدههای نظامی دنیا تدریس میشود.پس از پایان جنگ تحمیلی و ۱۳ سال پس از اجرای این عملیان بیباکانه و غیرقابل باور، منصور ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش که پیشتر فیلم سینمایی «گذرگاه» از شهریار بحرانی دیده بود، از این کارگردان ـ که آن زمان ۴۳ سال داشت ـ دعوت کرد تا عملیات «حمله به اچ۳» را در قاب سینما ماندگار کند.
ستاری از بحرانی خواسته بود برای نمایش این عملیات درخشان، از ورود به فضای عاشقانه و خانوادگی در فیلم پرهیز کند. همین هم شد و بحرانی فیلمی تماماً عملیاتی ساخت. آن زمان جلوههای ویژه بصری وجود نداشت و این موضوع ساخت فیلم را دشوار میکرد؛ تا جایی که گاهی اوقات ۱۱ فروند هواپیما همزمان در آسمان پرواز میکردند تا فیلمبرداری نماهای مدنظر میسر شود. پرواز در ارتفاع کم و نمایش سوختگیری در آسمان، از دیگر چالشهای فیلمبرداری «حمله به اچ۳» بود. از سوی دیگر، تصویربرداری دیجیتال هم وجود نداشت و همه تصاویر به صورت ۳۵ میلیمتری ضبط میشد و این موضوع هم کار را دشوار میکرد. با این وجود، بحرانی از پس ساخت «حمله به اچ۳» برآمد و فیلمی باورپذیر را روی پرده نقرهای سینما به نمایش درآورد. فیلمی که جلوههای ویژه میدانی (انفجار ماکتهای ساختهشده هواپیماها و آشیانهها) استانداردی داشت.
Δ