روایت«ضیافت» از جوانی که در سوریه مدرسه ساخت

تهیه‌کننده فیلم مستند «ضیافت» بیان کرد این مستند داستان مرد جوانی است که در سوریه مدرسه می‌سازد. رحیم هاشمی تهیه کننده مستند «ضیافت»  با اشاره به این که قرار بود این مستند در نوروز از صدا و سیما پخش شود، گفت: بنا به دلایلی «ضیافت» از تلویزیون پخش نشد اما قرار است به زودی زمان […]


تهیه‌کننده فیلم مستند «ضیافت» بیان کرد این مستند داستان مرد جوانی است که در سوریه مدرسه می‌سازد.

رحیم هاشمی تهیه کننده مستند «ضیافت»  با اشاره به این که قرار بود این مستند در نوروز از صدا و سیما پخش شود، گفت: بنا به دلایلی «ضیافت» از تلویزیون پخش نشد اما قرار است به زودی زمان دقیق پخش آن مشخص شود.وی بیان کرد: «ضیافت» داستان جوانی به نام حاج اکبر است که در سوریه دست به ساخت یک مدرسه می‌زند. با این سوژه زمانی آشنا شدم که به سوریه سفر کرده بودم و شنیدم که در حلب مدرسه‌ای ساخته شده است که تعداد بسیاری از دانش آموزان آن منطقه به این مدرسه می‌روند.

این تهیه کننده مستند ادامه داد: البته این را هم باید بگویم که حاج اکبر از ابتدا دوست داشت که برای جنگ به سوریه برود که موفق به این کار نشده بود اما بعد از آزاد سازی شهرک‌های نوبل و الزهرا، به سوریه می‌رود و برای بازسازی شهر تلاش می‌کند، وی ابتدا با بازسازی خیابان‌ها و بهشت زهرا و کارگاه‌های کوچک شروع می‌کند و کم‌کم یک تیم ۶۰ نفری برای بازسازی شهر تشکیل می‌دهد.وی ادامه داد: حاج اکبر در ادامه به شهر حلب سفر می‌کند و به فعالیت‌های خود در آنجا ادامه داده و از ادیان و مذاهب مختلف برای همکاری استفاده می‌کند. البته در مستند «ضیافت» علاوه بر دنبال کردن حاج اکبر، با جوانان سوری صحبت می‌شود که ایران را ندیده‌اند اما تفکراتشان نسبت به ایرانی‌ها جالب است. در واقع حاج اکبر به گونه‌ای در سوریه کار کرده است که در کنار بازسازی شهرها، انتقال فرهنگی دوسویه را نیز انجام داده است.

هاشمی گفت: البته این را هم باید بگویم که حاج اکبر به ایران که باز می‌گردد نیز، دست به اشتغال‌زایی در کشور می‌زند و در حال حاضر برای بیش از ۲۵ جوان اشتغال‌زایی کرده است.وی ادامه داد: این را باید بگویم زمانی که با شخصیت حاج اکبر در سوریه آشنا شدم، وی در این کشور حضور نداشت، بلکه من از تعاریف سوری‌ها با شخصیت وی آشنا شدم ابتدا فکر می‌کردم که با یک مرد ۵۰ یا ۶۰ ساله مواجه هستم اما بعد متوجه شدم که حاج اکبر یک جوان سی و چند ساله است، همین مساله سبب شد تا تصمیم بگیریم تا به تهران آمده و او را پیدا کرده و درباره پروژه‌هایی که در سوریه کار کرده فیلم بسازم.این تهیه کننده مستند توضیح داد: بعد از آشنایی با حاج اکبر دوباره به سوریه بازگشتیم تا از خاطرات و فعالیت‌هایی که در سوریه انجام داده است، فیلم بسازیم. کارگردانی این مستند را امیر داسارگر کارگردان فیلم «منطقه پرواز ممنوع» برعهده داشته است.