به گزارش روز دوشنبه سینما خراسان به نقل از ایرنا، بخشهای گنجینههای سینمای ایران و همایشهای علمی سینمای ایران بخشهای جدیدی است که امسال حضور آن در چهلمین جشنواره فیلم فجر پیش بینی شده است. بخشهایی که پیش از این در جشنواره فیلم فجر وجود نداشت و به ویژه پس از اعلام ادغام دو بخش جدا شده جهانی و ملی از جشنواره فیلم فجر، امسال قرار است رونق بیشتری به جشنواره بدهد.
نمایش فیلمهای مرمت شده و باکیفیت تاریخ سینمای ایران فرصت نابی برای بازبینی کلاسیکهای سینمای ایران به مخاطبانی میدهد که این فیلمها را بر پرده ندیدهاند و همایشهای علمی فرصتی مناسب برای علاقهمندان به مباحث عملی سینما و شنیدن آنها از دهان کارشناسانی است که تجربه عملی خوبی در سینما دارند.
بیشک رجعت جشنواره فیلم فجر به ریشهها و هویت خود با دو بال معنا مییافت و نبود هر کدام از این دو بال، میتوانست مدیران جشنواره چهلم را در نیل به اهداف از پیش تعیینشده ناموفق جلوه دهد اما در طراحی مسعود نقاشزاده دبیر این دوره از جشنواره که خود یک فرد دانشگاهی است، نمایش آثار کلاسیک جشنواره در کنار برپایی نشستهای علمی پژوهشی میتواند خلاهای موجود در مخاطبان و اهالی سینما و نیز کارشناسان را تا حد زیادی برطرف سازد.
به گزارش ایرنا، جشنواره فیلم فجر از سال ۱۳۶۱ و همزمان با ایام جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد. این جشنواره که معمولا ۱۲ تا ۲۲ بهمن میزبان علاقهمندان است، تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران میپرداخت و از این سال به بعد به صورت بینالمللی برگزار میشود. این جشنواره شامل سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)، نگاه نو (فیلمهای اول)، سینما حقیقت (آثار مستند سینمایی)، هنر و تجربه (تجربه اول) و انیمیشن است.
بخش بینالملل جشنواره از سال ۱۳۹۳ از بخش ملی جدا شد و در اردیبهشت ۱۳۹۴ به صورت جداگانه برای اولین دوره به دبیری رضا داد برگزار شد. رضا میرکریمی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ دبیری این رویداد را برعهده داشت. همهگیری کرونا برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر را در سال ۱۳۹۹ لغو کرد و امسال نیز این جشنواره به دبیری محمدرضا عسگرپور برگزار شد. بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر نیز بخشهای متنوعی شامل جام جهان نما، سینما سعادت، جشنواره جشنوارهها، نمایشهای ویژه و جلوه گاه شرق است. تاکنون سیونه دوره از جشنواره فیلم فجر برگزار شده است. قرار است این بخش از این جشنواره از سال آینده، همزمان با بخش ملی برگزار شود.
چهل دوره جشنواره فیلم فجر گام بلندی در راستای تحول ساختاری این جشنواره در سینمای ایران است.
نهال
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ