معرفی داوران فیلم‌های کوتاه، بلند و نیمه‌بلند «بین‌الملل» سینماحقیقت

داوران فیلم‌های کوتاه و نیمه‌بلند بخش مسابقه «بین‌الملل» جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» معرفی شدند.

به گزارش روز سه شنبه سینما خراسان به نقل از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، هانا پولاک از لهستان، میگوئل ریبرو از کشور پرتغال و محمدرضا عباسیان از ایران مستندهای کوتاه و نیمه بلند بین‌الملل پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت را داوری می‌کنند.

هانا پولاک، کارگردان، فیلمبردار و تهیه‌کننده لهستانی است. او برای فیلم مستند خود بچه‌های لنینگرادسکی نامزد اسکار و جایزه امی شده است. این فیلم در مورد جامعه‌ای از کودکان بی خانمان است که در ایستگاه راه‌آهن لنینگراد در مسکو زندگی می‌کنند. وی در سال ۲۰۰۳ به عنوان بهترین تهیه‌کننده فیلم‌های مستند در جشنواره فیلم کراکو برای فیلم تصنیف ایستگاه راه‌آهن موفق به دریافت جایزه شد.

میگوئل ریبرو متولد لیسبون پرتغال و فارغ‌التحصیل رشته علوم ارتباطات از دانشگاه نیو لیسبون است. ریبرو از سال ۲۰۱۲ میلادی به عنوان برنامه‌ریز و مشاور با جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «لیسبون» پرتغال همکاری می‌کند. وی از سال ۲۰۲۰ میلادی به عنوان مدیر و عضو هیئت مدیره جشنواره مشغول به کار شد و در حال حاضر مدیر اجرایی انجمن مستندسازان پرتغال است.

محمدرضا عباسیان، مستندساز و تهیه‌کننده و برنده تندیس بهترین فیلم مستند برای فیلم قانا از دهمین جشن سینمای ایران است. وی همچنین برای ساخت فیلم مستند مدرسه برنده شمشیر نقره‌ای جشنواره فیلم‌های تاریخی لهستان شد. عباسیان دبیری سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر را نیز بر عهده داشت.

وی ساخت مستندهای متعدد در کانون‌های بحرانی جهان در مناطقی از جمله قره‌باغ، بوسنی، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، عراق، لبنان، سوریه، بوسنی و کوزوو را در کارنامه خود دارد.

از جمله آثار او می توان به مستندهای قانا، افسانه مجاهدین افغان، سکوت در تاریکی، سایه های پریشان جنگ، مدرسه، دختران، خانه های رها شده و … اشاره کرد.

همچنین محمد شهبا از ایران، ماریا جیووانا واگناس از یونان و آندره هورمن از آلمان داوران فیلم‌های بلند بخش مسابقه بین‌الملل پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» هستند. این داوران ۱۵ فیلم بلند حاضر در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره را داوری خواهند کرد.

دکتر محمد شهبا متولد سیرجان و دانش‌آموخته سینما (روایت‌شناسی فیلم) از انگلستان است.

از وی ده‌ها مقاله ترجمه و تألیف و بیش از پنجاه کتاب ترجمه و به چاپ رسیده است.

الگوهای بسط فیلمنامه سینمایی به مجموعه تلویزیونی، تاریخ اجتماعی سینمای ایران (حمید نفیسی) کتاب سال سینمای ایران ۱۳۹۴، فیلمنامه‌نویسی متفاوت (کن دنسیگر و جف راش) و … از کتاب‌های شهباست.

او عضو هیات علمی دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر و استاد مدعو چند دانشگاه خارجی است و در زمینه تدریس سینما، فیلمنامه‌نویسی، ساخت فیلم و برنامه تلویزیونی فعالیت دارد.

ماریا جیووانا واگناس از یونان، منتقد فیلم و برگزار کننده رویدادهای سینمایی، یونانی-ایتالیایی است.

او تحصیلات خود را با مدرک دکترا در رشته مطالعات سینمایی از دانشگاه سوربن پاریس به پایان رسانده و به عنوان مشاور با جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، جشنواره بین المللی روتردام و به عنوان برگزار کننده رویدادهای سینمایی با موسسه فیلم دوحه همکاری می‌کند.

او به عنوان برنامه ریز و مشاور در جشنواره‌ بین‌المللی وین و لوکارنو اشاره کرد.

آندره هورمن از آلمان، علوم سیاسی را در دانشگاه هومبولت برلین، کارگردانی سینما را در پوستدام و برنامه ریزی حرفه‌ای در فیلمنامه نویسی را در دانشگاه یو سی ال ای لس آنجلس آموخته است.

فیلم‌های او در مهم ترین جشنواره‌های دنیا مانند ساندنس، ایدفا، لایپزیگ، جشنواره انیمیشن هیروشیما، جشنواره مستند نیویورک، جشنواره بین‌المللی فیلم شیگاگو، جشنواره بین المللی فیلم کوتاه پالم اسپرینگز، جشنواره بین المللی فیلم تورنتو و جشنواره کراکو حضور داشته و موفق به کسب جوایز متعددی شده است.

او در دانشگاه‌های مختلف تدریش کرده و به عنوان کارگردان، تهیه کننده و فیلمنامه نویس در لس آنجلس، مونیخ و برلین مشغول به کار است.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم از ۱۸ آذرماه تا ۲۵ آذرماه ادامه دارد.

نهال