به گزارش سینما خراسان به نقل از ایرنا، بهمن گودرزی کارگردان فیلم سینمایی «هاوایی» از فیلمهای روی پرده سینماها درباره عملکرد این فیلم در اکران توضیح داد: ابتدا باید خدا را شاکر باشم که با وجود چالشهایی مانند فراگیری بحران کرونا، فرآیند طولانی تولید این فیلم بالاخره به سرانجام رسید و بعد از پروسه طولانی صدور پروانه نمایش، این روزها مخاطبان با آن ارتباط برقرار کردهاند. معمولا هم طبق تجربه، سیر صعودی فروش یک فیلم در گیشه و ادامه داشتن استقبال از آن پس از روزهای اولیه اکران، نشاندهنده رضایت مخاطب از فیلم و تبلیغ دهانبهدهان آن است. خوشبختانه درباره «هاوایی» هم شاهد این استقبال هستیم.
وی در توضیح بیشتر درباره فاصله طولانی میان تولید و اکران این فیلم هم گفت: ۹۰ درصد این فیلم در خارج از کشور و در هنگکنگ فیلمبرداری شده است. برنامهریزی برای تولید فیلم به همین دلیل، زمانبر بود. از سوی دیگر رسیدن به عوامل موردنظر هم در سال ۹۸ اندکی از ما زمان گرفت. وقتی برای تولید فیلم در اسفندماه آن سال بلیت گرفتیم هم بهدلیل بحران کرونا همه مرزها بسته و پروازها لغو شد. عملا در این شرایط دو سال در انتظار باز شدن مرزها ماندیم و ناگزیر بخشهایی از فیلم را در سال ۱۴۰۰ با دکور زدن در داخل تصویربرداری کردیم. خرداد ۱۴۰۱ توانستیم به خارج از کشور برویم و فیلمبرداری را به اتمام برسانیم.
گودرزی ادامه داد: فروردینماه امسال بود که نسخه نهایی را برای دریافت پروانه نمایش به ارشاد ارائه کردیم که این فرآیند هم کمی طولانی شد تا فیلم امکان ورود به چرخه اکران عمومی را پیدا کند. تصمیمگیری برای زمان اکران هم ارتباط مستقیم با زمان صدور پروانه نمایش دارد. کمااینکه وقتی پروانه نمایش «هاوایی» صادر شد، بلافاصله با هماهنگی وزارت ارشاد و روحالله سهرابی اقدام به اکران فیلم کردیم.
وی افزود: شخصا معتقدم فیلم خوبی که توان راضی نگه داشتن مخاطب خود را داشته باشد، هر زمانی که اکران شود، حتی اگر کولاک هم بیاید، مخاطب خودش را به سالن سینما میکشاند. اگر میخواستیم اکران فیلم را به بعد از عید نوروز موکول کنیم، فیلمهای تازهای به میدان میآمدند و امکان داشت همین فرصت را هم از دست بدهیم. مضاف بر اینکه در همین شرایط هم میتوانیم اکران فیلم را تا نوروز ادامه دهیم.
امیدوارم فروش میلیاردی «هاوایی» سه رقمی شود
کارگردان «هاوایی» با ابراز امیدواری برای سه رقمی شدن فروش میلیاردی فیلم، گفت: طبیعتا اگر فیلم ما هم مانند فیلمهای دیگر امکان اکران طولانیمدت داشته باشد، میتواند فروش بالایی را تجربه کند. شرایط اکران نزدیک به یک ساله فیلم «فسیل» البته متفاوت از فیلمهای دیگر است و این فیلم زمانی روانه پرده شد که فیلمهای دیگر، ورود به چرخه اکران را نمیپذیرفتند. به همین دلیل هم میتوان گفت اکران فیلم در آن مقطع به نوعی یک ایثار و ریسک محسوب میشد و در درازمدت جواب خوبی هم از آن گرفتند. فیلمهای دیگر هم حالا میتوانند طولانیمدت روی پرده بمانند و این شرایط برای فیلمهایی است که کیفیتشان بابت میل مخاطبان است.
گودرزی درباره خبر مربوط به ممیزی «هاوایی» در حین اکران و تاثیر مثبت آن بر فروش و تبلیغات فیلم هم گفت: طبیعتا که این اتفاق یعنی انتشار بریدههای فیلم در فضای مجازی از طرف تیم تبلیغاتی فیلم نبوده و شخصا هم معتقدم تماشاگران ایرانی دیگر دست صاحبان این مدل ایدهها را خوانده است و دیگر نمیتواند تاثیری داشته باشد. انتشار بریدههای فیلم از سوی انسانهای بیماری بود که میخواستند برای «هاوایی» حاشیهسازی کنند و شاید فکر میکردند دیده شدن و فروش این فیلم دارد جای آنها را تنگ میکند!
ارشاد نمیخواهد هیچ فیلمی پشت خط بماند
وی افزود: خوشبختانه با درایت وزیر ارشاد و زیرمجموعهشان در سازمان سینمایی، این حاشیهسازی خنثی شد و اکران فیلم با همان روال مرسوم ادامه پیدا کرد. خوشبختانه فیلم اصلا از پرده پایین نیامد و اکرانش حتی یک دقیقه هم متوقف نشد و این شعار این دولت است که برخوردی متفاوت با شرایط اکران فیلمها داشته باشد. کمااینکه خیلی از بازیگرانی که دچار حاشیههایی شده بودند، در همین یک سال، فیلمهایشان به اکران درآمد. فیلم ما هم زمانی تولید شده بود که خانم ریحانه پارسا هنوز از کشور نرفته بود. ذهنیت مدیران فعلی ارشاد این است که هیچ فیلمی پشت خط اکران نماند.
این کارگردان درباره اصلاحات مجدد اعمال شده بر این فیلم هم توضیح داد: از نظر زمانی این اصلاحات اصلا زیاد نبود و تنها چند تکدیالوگ را اصلاح کردیم. خوشبختانه مدیران فعلی سازمان سینمایی بهویژه آقایان سهرابی، ایلبیگی و خزاعی، خودشان فیلمساز بودهاند و با شرایط کاری ما آشنا هستند. به همین دلیل امکان دیالوگ و گفتوگو با آنها را داریم و اینگونه نیست که بهصورت دستوری حکم به حذف بخشی از فیلم بدهند.
گودرزی در پاسخ به این پرسش که چرا باوجود فیلمهای پرفروشی که تا به امروز کارگردانی کرده، در هیچ دورهای به سمت پرکاری نرفته است؟ توضیح داد: شاید کمی کمشانسی بوده و کمی هم تنبلی! تصمیم دارم که بعد از این کمی پرکارتر باشم. من از آن فیلمسازانی هستم که همواره مستقل کار کردهام و به هیچ جریانی هم متصل نبودهام، به همین دلیل تا به امروز خیلی نتوانستهام پرکار باشم اما تلاش میکنم با اتکا به بخش خصوصی، بعد از این پرکارتر باشم. شاید استقبال از «هاوایی» و رسیدن آن به سوددهی، باعث تمایل بیشتر تهیهکنندههای دیگر به همکاری و پیشنهادات بیشتر شود.
همکاری با امین حیایی از خوششانسی من است
این کارگردان سینما، درباره تعدد همکاریهایش با امین حیایی در سینما هم گفت: یک کارگردان باید خیلی خوششانس باشد که یک انسان بااخلاق و حرفهای مانند امین حیایی را همواره در کنار خود داشته باشد. این از خوششانسی من بوده است که در بخش عمدهای از کارهایم، فرصت این همکاری را داشتهام. علاوهبر چهار فیلم سینمایی، در سریال «ساخت ایران» هم این همکاری را داشتیم و معتقدم یکی از امتیازات فیلم «هاوایی» هم حضور امین حیایی در کنار امیر جعفری است که برای اولینبار بهعنوان یک زوج خوش درخشیدهاند.
سهم نویسنده «گاندو» در فیلمنامه «هاوایی»
کارگردان فیلم «هاوایی» درباره همکاری با آرش قادری بهعنوان فیلمنامهنویس که آثاری امنیتی همچون «گاندو» و «ترور» را در کارنامه خود داشته است، گفت: آرش قادری پیش از این در فیلمنامه «شیشوبش» هم دخیل بود و فیلمنامه «آتیشبازی» را هم او برای من نوشته بود. نسخه اولیه فیلم «هاوایی» با نام «قاتل بروسلی» هم نوشته آرش قادری بود. در آن فرآیند طولانیای که به آن اشاره کردم، وقتی برای بازبینی به خارج از کشور رفتیم، دیدیم بستر تولید آن فیلمنامه فراهم نیست و نیاز به دوبارهنویسی داشت. خط اصلی داستان آرش قادری در نسخه فعلی «هاوایی» حفظ شده اما فیلمنامهاش نوشته حمید اکبری خامنه است.
وی افزود: معتقدم آرش قادری فیلمنامهنویس خوشذوقی است که میتواند همزمان در فضای «هاوایی» و یا سریالهای «گاندو» و «ترور» نویسندگی کند. تا جایی هم که سریالهای او را دیدهام، از منظر روایت جذاب بودهاند. او فیلمنامهنویس بااستعدادی است که تعامل بسیار خوبی با کارگردان دارد و به همین دلیل میتواند در ژانرها و فضاهای مختلف کار کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ