به گزارش سینما خراسان به نقل از ایرنا، هرچند بخش عمدهای از انعکاس رسانهای مربوط به اخبار جشنواره فیلم فجر، در دورههای مختلف، بر کاخ جشنواره یا همان سینمای اصحاب رسانه متمرکز بوده است اما نمیتوان تأثیر جریان استقبال از اکرانهای مردمی این رویداد در سینماهای نمایشدهنده آثار را، بر گرمای هر چه بیشتر این رویداد نادیده گرفت.
جشنواره فجر در هر دوره، با اعلام زنجیرهای از سالنهای سینمایی که در طول ایام جشنواره در قالب اکرانهای مردمی، میزبان مخاطبان میشوند، بخشی از ظرفیت خود برای میزبانی را در اختیار سینمادوستان میگذارد. ظرفیتی که علاقهمندان به بهرهمندی از آن، باید بلیت تهیه کنند.
کتابچه خاطرات جشنواره فیلم فجر، در سالهای دورتر مملو از تصاویر مرتبط با صفهای مردمی مقابل سینماهای نمایشدهنده فیلمهای جشنواره است و فیلمبازهای حرفهایتر به خاطر دارند که زمانی بلیتهای جشنواره در گیشه به فروش میرسید و هر کس که زودتر میتوانست در صف گیشه، جایی را برای خود دست و پا کند، شانس بیشتری هم برای تهیه بلیت داشت.
هرچند این تصاویر امروز جنبه نوستالژیک پیدا کرده اما در سازوکار جدید اکران، حالا اپلیکیشنها هم نقش «گیشه» به خود گرفتهاند و مخاطبان میتوانند در فرآیند پیشفروش، با دسترسی سادهتر، بلیت مربوط به آثار راه یافته به جشنواره را تهیه کنند.
پیشفروش بلیتهای جشنواره چهلودوم فیلم فجر، از صبح امروز دوشنبه ۹ بهمنماه آغاز می شود و در این گزارش تلاش داریم در قالب یک راهنمای جامع به سه پرسش کلیدی و احیانا پرتکرار در این زمینه پاسخ دهیم.
بلیتهای «فجر ۴۲» را از کجا بخریم؟
همانطور که اشاره کردیم، بخش عمده فرآیند مربوط به پیشفروش بلیتهای جشنواره، در حال حاضر با پشتیبانی سامانههای فروش بلیت طی میشود. سامانههایی که اگر از مخاطبان پیگیر سینما هستید، در طول سال هم از همانها برای تهیه بلیت سینما، استفاده میکنید.
بنابر اعلام دبیرخانه جشنواره چهلودوم فیلم فجر، امسال چهار سامانه آیتیک (iticket.ir)، ایرانتیک (irantic.com)، سینماتیکت (cinematicket.org) و گیشه هفت (gisheh7.ir)، عرضه بلیتهای جشنواره را برعهده خواهند داشت و از همین امروز (ساعت ۱۰) میتوانید با مراجعه به این سکوها، اقدام به خرید اینترنتی بلیت کنید.
اما آیا تنها راه تهیه بلیت، اقدام به پیشخرید از همین سامانههای برخط است؟ خیر. روابط عمومی جشنواره تأکید کرده است که به منظور حفظ حقوق مخاطبان و سهولت دسترسی، متقاضیانی که بعد از ۱۲ بهمن به سینماهای مردمی مراجعه کنند، میتوانند مشروط به وجود ظرفیت باقیمانده از فیلم مورد نظر، بلیت خود را از گیشه سینما و بهصورت فیزیکی تهیه کنند.
شرایط تهیه بلیتهای «فجر ۴۲» چیست؟
در برخی دورههای جشنواره فیلم فجر، تا پیش از اعلام رسمی ترکیب فیلمها، پیشفروش بلیتها بهصورت دستهبندیشده و سری صورت میگرفت که برای بسیاری از سینمادوستان، فرآیند مطلوبی نبود چراکه گویی با هندوانه در بسته مواجه بودند و بعد از رونمایی از جدول اکرانها مشخص میشد شانس تماشای کدام فیلم نصیبشان شده است!
حالا اما چند سالی است که مخاطبان میتوانند براساس نام فیلمهایی که منتظر رونمایی از آنها هستند، اقدام به خرید بلیت کنند. برهمین اساس دبیرخانه اعلام کرده است؛ امکان خرید برای هر شماره تلفن همراه، تعداد ۴ قطعه بلیت از هر فیلم خواهد بود بنابراین تماشاگران باید با دقت نظر کافی در زمان خرید، نسبت به انتخاب فیلم، سینما، سالن، روز و سانس نمایش اقدام کنند.
اما این نکته مهم را مدنظر داشته باشید که برخلاف بلیتفروشی سینماها در ایام عادی سال، بر اساس قواعد و ضوابط جشنواره فیلم فجر «بلیتهای خریداری شده امکان ابطال یا تعویض» ندارند و این یعنی حتما بهتر است با مشاوره و دقت اقدام به خریداری بلیت کنید.
به منظور سهولت در خرید و امکان خدماتدهی مطلوب به تماشاگران، مرکز تماس سکوهای فروش بلیت روزانه از ساعت ۱۰ الی ۲۲ پاسخگوی تماسهای کاربران خواهند بود.
بلیتهای «فجر ۴۲» را چند بخریم؟
اما مهمترین پرسش درباره بلیتفروشی برای جشنواره، قیمت تعیین شده است، بهخصوص که در ماههای اخیر حرفوحدیثهایی درباره لزوم گران شدن بلیت سینماها از سوی برخی فعالان صنفی و سینماداران مطرح شده بود و صحبت از بلیتهای ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی هم به میان آمده بود! این در حالی است که قیمت بلیتفروشی برای فیلمهای جشنواره فجر کمتر از این مبالغ تعیین شده است.
براساس تصمیم کمیته نمایش چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، نرخ بلیت فیلمهای جشنواره در سینماهای راگا، شکوفه، تماشا، کیان، کوثر، هنر پیشوا، نسیم شهر، فجر اسلام شهر، مرداس و پرند مبلغ ۵۰ هزار تومان و سایر سینماهای مردمی مبلغ ۶۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
سینماهای مردمی جشنواره چهلودوم امسال به دلیل تعداد بالای فیلمها، در ۱۱ روز میزبان مخاطبان خواهند بود و جدول اکران آنها هم براساس روزی سه سانس طراحی شده است. براین مبنا، سانس اول سینماهای مردمی به فیلمهای راهیافته به بخش «نگاه نو» اختصاص خواهد یافت و در دو سانس بعدی آثاری از بخش «سودای سیمرغ» روی پرده میرود.
بنابر اطلاعرسانی قبلی روابط عمومی جشنواره، امسال ۳۱ مجموعه سینمایی شامل سینما استقلال، پردیس سینمایی ایران مال، پردیس سینمایی تماشا، سینما شکوفه، پردیس سینمایی زندگی، پردیس سینمایی رزمال، سینما جوان، پردیس سینمایی راگا، پردیس سینمایی شهرک، پردیس سینمایی صبا مال، سینما فرهنگ، پردیس سینمایی کوثر، پردیس سینمایی کیان، پردیس سینمایی کوروش، سینما اطلس مال، پردیس سینمایی گالریا، سینما تیراژه ۲، پردیس سینمایی مگامال، پردیس سینمایی لوتوس مال، موزه سینما، پردیس سینمایی مهر شاهد، پردیس سینمایی نارسیس، پردیس سینمایی هدیش، پردیس سینمایی هروی سنتر، پردیس سینمایی شمیران، سینما پرند مال، سینما فجر اسلام شهر، سینما نسیم شهر، سینما هنر پیشوا، فرهنگسرای ارسباران و پردیس سینمایی پرده طلایی، در این دوره جشنواره میزبان مردم خواهند بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ