خبرنگار سینما خراسان گفتگوی با وی داشته و دغدغههای او به عنوان یک فیلمساز جوان را جویا شده است که مشروح آن را در این نوشتار میخوانید:
سینما خراسان: در مورد موضوع فیلم «مسیر عاشقی» توضیح دهید
اعظمی: فیلم «مسیر عاشقی» در خصوص معضلات اجتماعی در جامعه است، داستان فیلم در ارتباط با ۲ جوان از ۲ خانواده با سطح فرهنگی متفاوت است که این اختلافها و تضادها در زمان ازدواج این ۲ فرد خود را بیشتر نشان میدهد تا آنجا که هنرپیشه مرد این فیلم تحت تاثیر خانواده هنرپیشه زن به مذهب و اسلام علاقه پیدا کرده و در انتها یکی از محبان حضرت رضا(ع) میشود.
پرونده فیلم «مسیر عاشقی» از نظر مالی هنوز باز است و همه چیز از سرمایه شخصی بوده، یکبار در مشهد اکران شد و مردم حمایت زیادی کردند و از فیلم استقبال خوبی داشتند، امیدواریم اکران آن در استانهای دیگر نیز مورد استقبال قرار گیرد.
یکی از تلاشهای من در ساخت فیلم این بوده که بتوانم از حضور پیشکوستان در این بخش استفاده کنم، بویژه پیشکسوتانی که سالیان سال زحمت کشیده و برای ماندگاری تئاتر و سینما خون دلها خوردند تا چراغ آن روشن باشد، نمونه این پیشکسوتان، «علیرضا سوزنچی» است که در این فیلم نقش ایفا کرد و کار کردن با ایشان بسیار دلپذیر بود، زیرا نگاه حرفهای داشت، سن و سال کارگردان یا عوامل سازنده فیلم برای وی مهم نبود و تمام تلاش خود را کرد تا بتواند نقشاش را به درستی ایفا کند.
یکی دیگر از دغدغههای جدی من این بود که کشف استعداد کنم، خراسان رضوی پر از استعدادها و خلاقیتها در زمینه هنری و سینمایی بویژه بازیگری است، خلاقیتهای زیادی در آموزشگاههای سینمایی از سوی افراد مختلف دیده میشود، آموزش می بینند و بعد از تکمیل دوره آموزشی اشان در فیلمهای مختلف بازی میکنند تا دیده شوند، یکی از دغدغه های من هم استعدادیابی در فیلمها است لذا سعی کردم در فیلم «مسیر عاشقی» از بازیگران جوان استفاده کنم.
سینماخراسان: آیا نهادی از شما حمایت کرده است؟
اعظمی: هیچ نهادی ما را در ساخت فیلم «مسیر عاشقی» حمایت نکرد، همه مشکلات مالی را بهانه میکردند، در حالی که این فیلم همه مصادیق فرهنگی روز جامعه و دغدغههای رهبر معظم انقلاب را در خود نهفته دارد، از موضوع فرزندآوری گرفته تا ازدواج، دین و مذهب و تحکیم بنیان خانواده.
سطح شهر پر از بیلبوردهای تبلیغاتی پیرامون موضوعات «حجاب و عفاف»، «فرزندآوری»، فرهنگ قرآنی، آداب زیارت و … است، فیلم «مسیر عاشقی» در مورد همه این موارد فرهنگ سازی کرده است چرا نباید از این فیلم حمایت شود؟ البته اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تا جایی که از دستش برآمده، حمایتهای لازم را از ما داشته است اما نهادهایی که شعار می دادند که باید فیلمسازان برای مسائل فرهنگی مختلف چنین و چنان کار را بکنند، به هیچ وجه حمایت نکردند.
مهمترین مشکل فیلمسازان جوان، بحث مالی و نبود اسپانسر است، شعار زیاد داده می شود که باید از فیلمسازان جوان حمایت کرد اما مسئولانی که می توانند پای کار بیایند، این حمایت را ندارند، یکی از مهمترین مشکلات در مشهد این است که «مرغ همسایه غاز است» مشهدی ها بیشتر تلاششان این است که فرد دیگری خارج از مشهد بیاید و برای هنرمندان سفره ای پهن کند.
نامههای زیادی برای استانداری نوشتیم، استاندار لطف کردند و نامه را به معاونشان ارجاع دادند اما پشت در معاون استاندار ماندیم و خیلی پیگیر موضوع بودیم و در نهایت نامه ما رد شد، از نهادهای دیگر که کمک خواستیم، جوابشان این بود که بودجه نداریم.
طرفداران سینما در کشور کم نیستند، با زبان سینما میشود بسیاری از نکات مثبت و منفی را به جامعه نشان داد، بسیاری از مسائل فرهنگی را برای جامعه تبیین کرد، مردم هم حمایت میکنند.
سینما خراسان: به نظر شما چرا فیلمهای کمدی فروش بیشتری در سینما دارند؟
فیلم جدیدی که ساخت آن را آغاز کرده ایم، مضمون کمدی دارد و مطابق با ذائقه این روزهای مردم است تا بتوانیم فروش خوبی داشته باشیم، فیلم «مسیر عاشقی» را با یک دوربین و سه پایه ساختم و هیچ تجهیزات حرکتی دیگری نداشتم اما اگر پول بیشتری داشتیم می توانستیم تجهیزات بیشتری بیاوریم لذا در ابتدا باید فیلم پرفروشی بسازیم تا بودجه لازم را بدست آوریم.
سینما خراسان: نظرتان درباره استفاده از هوش مصنوعی در سینما چیست؟
اعظمی: به عقیده من فیلمهایی که با هوش مصنوعی ساخته میشود بیشتر جنبه لقمه آماده برای فیلمسازی را دارد و من مخالف حضور هوش مصنوعی در سینما هستند، منکر استفاده از تکنیکهای بروز در عرصه سینما نیستم اما فیلم زنده کشش بیشتری برای تماشاگر دارد و او را روی صندلی سینما خواهد نشاند، جذابیتی که فیلمهای ساخته شده با هوش مصنوعی خالی از آن است.
Δ