به گزارش سینما خراسان، پس از نمایش فیلم، سام کلانتری کارگردان مستند «رخ» در سخنانی کوتاه ضمن تشکر از حضور علاقهمندان به این اثر در موزه سینما گفت: در این روزها کمتر پلتفرمی وجود دارد که از فیلمهای مستقل و هنری حمایت کرده و به پخش و اکران آنلاین آن بپردازد. در این شرایط، حمایت از آثار هنری اقدامی بسیار ارزشمند است.
شادمهر راستین استاد دانشگاه، پژوهشگر هنر و فیلمنامهنویس نیز با اشاره به مستند «رخ» و اثری که از استاد علی اکبر صادقی رونمایی و چاپ شده است گفت: به نسل ما که هم دوره با عباس کیارستمی بودیم، کپی یا رونوشت برابر اصل گفته میشود. ایده اصلی فیلم مرتبط با هنر گرافیک است که در آن، نسخههای دیگر یک اثر به اندازه نمونه اصلی آن میتواند کار را برای مخاطب جلوه دهد.
راستین ادامه داد: کیارستمی بر این عقیده بود که یک تابلو در موزه تنها توسط چند نفر دیده میشود، در صورتی که باید امکانی فراهم شود تا مخاطبان انبوه امکان تماشای آن را داشته باشند. نسخه چاپ سیلک این اثر در سه رنگ و به صورتی ظریف آماده شده که هم میتواند جنبههای هنری اثر را تقویت کرده و هم امکانی فراهم کند تا مخاطبان بیشتری با آن روبرو شوند. اینکه افرادی بتوانند بخشی از خاطره جمعی فیلم دیدن را نه تنها با پوستر، بلکه با پلان های فیلم همراه خود به خانه ببرند باعث میشود تا بتوانند ارتباط بیشتری را با آن اثر برقرار کنند.
در پایان مراسم از نسخه چاپ دستی اثر خلق شده توسط استاد علی اکبر صادقی که در فیلم به نمایش درآمده، رونمایی و نمادین امضا شد.
مستند سینمایی «رخ» به کارگردانی سام کلانتری و تهیه کنندگی سام کلانتری و آرش صادقی برداشتی آزاد از زندگی و رویاهای علی اکبر صادقی نقاش معاصر و هنرمند نامی هنرهای تجسمی است.
Δ