نظر شخصی یک کارشناس نسبت به جشنواره فیلم ۱۰۰ : این فیلم رنگ سینمایی ندارد

یک کارگردان و مدرس سینما گفت: فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای که چندسالی است در ایران باب شده و حتی جشنواره‌ای در این زمینه برگزار می‌شود؛ زمان کوتاه ۱۰۰ ثانیه برای فرصت پرداخت کامل به ایده را نمی‌دهد و فیلمساز را از پرداختن مطلوب به موضوع و تصویرسازی دور می‌کند.

به گزارش سینما خراسان، احمد شادکامی روز یکشنبه در نشست نقد و بررسی فیلمهای تولیدی فیلمسازان جوان خراسان رضوی در نخستین روز از هفته فیلم و عکس مشهد بر لزوم عمق بخشیدن به ایده‌ها و روایت‌ها در آثار سینمایی تاکید کرد.

وی با اشاره به فیلم “فرشته” به کارگردانی رسول ناصری به نمایش درآمده در این رویداد ضمن تاکید به برخی نکات مثبت آن، به شخصیت‌پردازی ضعیف و عدم منطق روایی در آن پرداخت و گفت: در این فیلم سوال‌های بی‌جوابی برای ما ماند که حتی اگر فیلمی فرا واقعی باشد، باید علل و منطق اتفاقات در آن برای بیننده قابل درک و پذیرش باشد.

مدرس سینما به عمق بخشیدن به مضامین مذهبی در فیلم‌ها تاکید کرد و گفت: متاسفانه سطحی‌نگری در برخی فیلم‌های مذهبی را شاهد هستیم، ما فکر می‌کنیم که همه اعتقادات مذهبی خود را دارند و لازم به تعمیق موضوع در فیلم نیست، اما نباید حتی در مورد موضوعات مذهبی اولین چیزی که به ذهن فیلمساز می‌رسد را بسازد، اگر فیلمی با ژانر مذهبی ساخته می‌شود، باید برای آن زحمت کشیده و به آن عمق بخشید.

شادکامی مستند “کلکین” به کارگردانی ابوالفضل شکیبا در این رویداد را به دلیل خلاقیت و ارائه اطلاعات بصری خوب از موضوع مقاومت و جنگ در افغانستان مورد ستایش قرار داد و گفت: این فیلم مستند، بیننده را به فضایی می‌برد که رزمندگان در افغانستان مقاومت می‌کردند، اساس مستند هم بر همین موضوع استوار است، فیلم مستند باید چیزها و مواردی را به بیننده نشان دهد که او قادر به دیدنش نیست و تاکنون آن را درک نکرده است.

این مدرس سینما در نقد فیلم “مادر” به کارگردانی نعمت الله سرگلزایی ضمن تحسین ایده و بازی‌های مستندگونه آن، بر اهمیت روایت و تصویر در سینما تاکید کرد و گفت: مضمون فیلم که در مورد یک مادر شهید است، فوق‌العاده بوده اما سینما یعنی روایت و تصویر و شکل؛ برای این مفهوم باید شکلی ایجاد کرد که ایده بسیار خلاقانه‌ای باشد که سینمایی نشده بود.

وی بر لزوم استفاده از المان‌های ایرانی و خراسانی در فیلم‌ها تاکید کرد و گفت: بهتر است در فیلم‌ها باید مقداری از فرهنگ جایی که هستیم را نشان دهیم. چیزی پیدا کنیم که المان نشان دهد ما داریم اینجا زندگی می‌کنیم.

شادکامی با تمجید از فیلم «زیر سقف آهنی» به کارگردانی ملیحه کوروش زاده، گفت: فیلم خوبی بود؛ بازیها در آن فوق العاده است، خوشبختانه کیفیت بازی بازیگران در فیلم‌های خراسان رضوی سال به سال بهتر می‌شود، طراحی صحنه، طراحی لباس در آن مطلوب بود و توانسته است به خوبی داستان را روایت کند.

شادکامی به فیلم «پیام» ساخته سعید ملتجی که مربوط به قضایای غزه است نیز اشاره کرد و گفت: این فیلم موضوع و بازیهای قابل قبولی داشت اما هرچند امکانات زیادی در اختیار گرفته بود اما دلیلی نداشت بیش از حد از آنها استفاده کند، مثلا بمبهای زیادی در آن منفجر شود، گاهی اوقات ما امکانات را می‌سوزانیم.

این اظهارات شادکامی، نشان از دغدغه وی برای ارتقای سطح کیفی آثار سینمایی در خراسان و توجه بیشتر به عمق و اصالت در تولیدات سینمایی دارد.

ویدیوی این فیلم را می‌توانید با مراجعه به آدرس زیر مشاهده فرمایید:

نقد احمد شادکامی، مدرس سینما نسبت به فیلمهای کوتاه در مشهد (aparat.com)