به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در این همایش که با استقبال با شکوه نویسندگان، شاعران و اهل قلم استان برگزار شد، محمد حقیقت خواه، مدیرمسئول موسسه فرهنگی و هنری اخلاق مداران خراسان، ضمن عرض ارادت به ساحت ادب، ادیبان و ادب دوستان خراسان رضوی، پس از ارائه گزارشی از روند برپایی این همایش اظهار کرد: نکوداشت قلم به عنوان ابزار اندیشه ورزی بر ضمه اهل آن است و جامعه ای که در آن خوانش کتاب ارزشمند، کم فروغ شود و مطالعه از اولویت کنش جامعه، برداشته شود، آن جامعه با مشکلات عدیده ای روبرو خواهد شد. ایجاد بستر لازم و سیاست گذاری برای حرکت روبه جلو در فرهنگ سازی مطالعه در میان نوجوانان و جوانان و نهادینه کردن این فرهنگ در میان خانواده ایرانی، نوید بخش آینده ای روشن و خیزشی بزرگ در اندیشه و فرهنگ ایرانی خواهد بود.
وی گفت: در این جامعه دو نوع قلم به دست داریم، یکی مینویسد فقط برای رسیدن به قدرت، ثروت و شهرت و دیگری قلم به دست میگیرد تا با جهل و نادانی مبارزه کند، دسته دوم میخواهد فریاد دردمندان و مظلومان باشد.
حقیقتخواه ادامه داد: اگر ما در جامعه به گونه دوم قلم بزنیم، قلمی متعهد خواهیم داشت، قلم متعهد ظلمپذیر نیست؛ قلم متعهد ظلمستیز و عدالتجو است، به دنبال تغییر است، آنچه مدنظر من است، این است که باید بدانیم مدادِ علما اینگونه بوده، شهدای ما قدر و ارزشی بسیار داشتند و قلم ما باید حوصله و صبر آنان را ترسیم کند، آنچه در جریان انقلاب اسلامی گذشته را به رشته تحریر در آورد تا نسل بعد ببیند و بخواند.
وی ابراز کرد: اگر امروز قلم متعهد به روی زمین گذاشته شود، دشمن بر ما چیره خواهد شد، دشمن بر حیثیت، فرهنگ و تمدن ما غلبه میکند، جرات میکند برای همه تصمیم بگیرد، اگر میخواهیم جامعهای ظلمستیز و عدالتخواه داشته باشیم، باید بیشتر بنویسیم. اینکه هدف داشته باشیم بسیار مهم است، باید بدانیم میخواهیم چه تاثیری بگذاریم. اگر امروز طمعکاری اسرائیل را میبینیم، باید بخشی از تقصیر را بپذیریم، قلم بهدستان ما به اندازه نیاز آگاهیبخشی نکردهاند.
این نویسنده بیان کرد: ظالمان و شروران برای از بین بردن زیربناهای فرهنگی به سراغ کتاب و فرهنگ آمدهاند. کتاب را از ما گرفتهاند و چیزهای دیگری را به دست جوانان ما دادهاند. لذا قلم به دستان متعهد، باید در این بخش ورود جدی کنند.
در ادامه این همایش جواد نعیمی، ضیاءالدین شیبانی، زهره آرین نیا و بانو خلیلی به معرفی کتب تازه منتشر شده خود و ایراد سخن در اهمیت جایگاه و ارجمندی قلم، ارزش علم و دانش در فرهنگ ایران زمین پرداختند.
از دیگر برنامه های این همایش، شعرخوانی با عنوان «قلم را از زمین بردار»، معرفی چند کتاب از نویسندگان نوقلم، اجرای موسیقی آیینی و همچنین نمایشگاه آثار نخستین چاپ از نویسندگان نوقلم بود.
در پایان این همایش، دکتر احمد روحانی، دبیر همایش، ضمن قدردانی از حضور گرم میهمانان افزود: هر گاه قلم به زمین افتاد، زندان ها نیز پر شد و جنایت نیز در جامعه گسترش یافت
وی ادامه داد: اندیشه، موهبت، اندیشیدن، نعمت و اندیشه ورزی، فضیلت است و قلم، ابزاریست برای بهره گرفتن ازین موهبت تا رسیدن به فرزانگی.
وی از دریافت نزدیک به ۱۳۰ شعر از سوی شاعران سراسر کشور، از سوی دبیرخانه همایش بزرگ اهل قلم خبر دادو گفت: آثار رسیده توسط کارشناسان دبیرخانه این همایش در حال ارزیابیست و به زودی کتابی با همین نام و با محتوایی از شعرهای برگزیده به چاپ خواهد رسید.
گفتنی است: در انتهای این همایش از برخی از مدعوین و اهل قلم استان تقدیر شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ