«آنچه باقی می‌ماند» در آس/ آمیگدال پیام‌هایش را سریع می‌فرستد

نمایشگاه های «آنچه باقی می‌ماند» و «آمیگدال پیام‌هایش را سریع می‌فرستد» از روز جمعه ۲۲ آذرماه به ترتیب در گالری‌های آس و ژاله افتتاح می شوند. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، تعدادی گالری های پایتخت در چهارمین آدینه آذرماه نیز همچون دیگر آدینه‌های سال برنامه افتتاحیه خواهند داشت و برخی دیگر نیز ادامه برنامه […]


نمایشگاه های «آنچه باقی می‌ماند» و «آمیگدال پیام‌هایش را سریع می‌فرستد» از روز جمعه ۲۲ آذرماه به ترتیب در گالری‌های آس و ژاله افتتاح می شوند.

به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، تعدادی گالری های پایتخت در چهارمین آدینه آذرماه نیز همچون دیگر آدینه‌های سال برنامه افتتاحیه خواهند داشت و برخی دیگر نیز ادامه برنامه نمایش آثار هنری را ادامه می‌دهند. در این روز همچنین ششمین دوسالانه گرافیک «سرو نقره‌ای» در خانه هنرمندان ایران افتتاح می شود که جدی‌ترین برنامه هنر گرافیک در ایران به حساب می‌آید.‌ در ادامه، برنامه افتتاحیه برخی نمایشگاه‌های هنری جمعه ۲۲ آذرماه را برمی‌شمریم.

گالری آس

نمایشگاه گروهی چندرسانه‌ای با عنوان «آنچه باقی می‌ماند» به کیوریتوری نسترن آزادی و الهام روشن از جمعه ۲۲ آذرماه در گالری آس به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از پل رومی، جنب بانک پارسیان، پلاک ۱۸۳۱ گشایش می یابد.

در متن استیتمنت این نمایشگاه به قلم الهام روشن آمده است: «این نمایشگاه نگاهی دارد به ساحت تنانگی انسان اکنون. آنچه که می تواند انسان را در هستی معنا کند، وجود است.

ساخت این ذهنیت در مرکز تنی قرار دارد که معنا می شود و معنا می دهد. بازتاب هرزمانی را درفیگوراسیون آن دوره می توان از بررسی حالات، پوشش و ویژگی های آن دید و به دقایق هر عصری، پی برد. هنرمندان حاضر در این نمایشگاه اساسا هر کدام به تبع نوع شناخت خود از انسان معاصر، کنش انسانی را در مقابل موقعیت زیستی جهان قرار داده و متنی ساخته اند که از جزئیات روانشناختی تا مرزهای ایدئولوژیک و اجتماعی را نمایش می دهد.»

گالری پروژه های آران

گالری پروژه های آران از روز جمعه ۲۲ آذرماه میزبان نمایشگاه انفرادی نوید سلاجقه با عنوان «منطقه بی نور» خواهد بود. این گالری در خیابان نوفل لوشاتو کوچه لولاگر پلاک ۵ واقع است.

در متن استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «این نمایشگاه چیدمانی است شامل سه اتاق به نام های منطقه بی نور، وضعیت لکنت و اتاق سفید. منطقه بی‌نور: “جایی که نور به آن نمی‌رسد یا تقریبا دیگر به آن نمی‌رسد.” همین امر که نور “تقریبا به آن نمی‌رسد” به این معنی است که هنوز کمی به آن می‌رسد، فقط دیگر کافی نیست وگرنه بی‌هیچ نوری نه دیدن‌ در کار است و نه بازنمایی. تجربه‌ حسانی بی نوری تنها در گذر از نور به بی نوری ممکن است.

وضعیت لکنت: عماد الکتابِ خوشنویس پس از همکاری با “کمیته‌ مجازات” در سال ۱۲۹۱ شمسی به دام افتاد و پس از مدتی حبس تا زمان رضا شاه تحت مراقبت بود. برخی از نوشته‌های زندان او بداهه‌نویسی و مشق زدن‌هایی هستند که به سیاه‌مشق‌های زندان معروف‌اند: شِکوِه، دعا، ذکر و هذیان در نوشتاری بسیار پراکنده، جملاتی که میان‌شان نقطه نگذاشته و از خطی به خط دیگر نرفته است. هنرمند در فرایندی که “شرح” نامیده است که به معنی از هم گشودن و پاره کردن نیز هست، فرمی جدید را برای یکی از سیاه‌مشق‌های عماد الکتاب پیشنهاد می‌دهد. او همچنین نه قطعه با مرکب و کاغذ به نام “شرح سیاه” به‌وجود آورده که انتزاعی دیگر از سیاه‌مشق‌های عماد الکتاب اند.

اتاق سفید: را سه جعبه نور تحت عنوان “سرآغاز جهان” به همراه نه اثر کاغذی سفید به نام “شرح سفید” که ترجمه‌ای از “شرح‌ سیاه” اند، در کنار هم قرار می گیرند. در این اتاق نیز نور به مثابه تم اصلی نمایشگاه مورد تاکید قرار می‌گیرد.»

گالری اعتماد

نمایشگاه انفرادی حبیب فرج آبادی از ۲۲ آذرماه در گالری اعتماد به نشانی میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، بن بست شیرودی پلاک ۲۵ آغاز به کار می کند.

در استیتمنت این نمایشگاه به قلم کلارا فیمن از وال استریت اینترنشنال آمده است: «این مجموعه بخشی از فرم های شکل دهنده‌ هنر حبیب فرج آبادی را به تصویر می کشد. این آثار به معنای خود انتزاعی تنها از واقعیت ها یا تصاویری نیست که ما را احاطه کرده، بلکه این خود انتزاع است، کاری که از ابتدا با یک انگیزه ی ناخودآگاه شکل گرفته است، در مسیری آگاهانه اما بی انتها تصاویر فرج آبادی به زبانی بیگانه و در عین حال کاملا آشنا و جهانی ارتباط برقرار می کنند، هرچند مبهم اما در حافظه ی بصری ما ثبت می شوند. این برخورد سرنخی برای عمل آفرینش می باشد نه آنچه که فقط به نمایش در می آید.»

گالری مژده

نمایشگاه انفرادی عکس های بابک حقی با عنوان «میان لحظه و خاک» از جمعه ۲۲ آذرماه گالری مژده به نشانی سعادت‌آباد، خیابان علامه شمالی، خیابان ۱۸ شرقی، پلاک۲۷ افتتاح می شود.

در این نمایشگاه، هنرمند تأثیر جغرافیا بر بدن انسان از منظر فیزیکی و روحی را به تصویر کشیده است.

در استیتمنت این نمایشگاه به قلم سهراب احمدی آمده است: «رابطه انسان با محیط اطراف روی به سمتی دارد که بر اساس آن، انسان در مکان حل شده و خود جزیی جدایی ناپذیر از آن می شود، روند بی مرز شدن این دو تا جایی پیش می رود که حتی مکان می تواند انسان را شکل داده و او را با الگو های تازه ای بسازد.

رابطه ویژه ای بین یک شخص و مکان یابی جغرافیایی او وجود دارد و این مکان یابی چه آگاهانه باشد و چه ناآگاهانه، بر روی رفتارهای فرد تاثیر گذاشته و در حقیقت تعامل او با محیطِ جغرافیایی روندی طی می کند که بر اساس آن قسمت ناخودآگاه درون انسان از جغرافیای زیسته او اثر می گیرد، از جانب دیگر پدیداری انسان در یک مکان محدود به تاثیر پذیری نیست، بلکه او تبدیل به سوژه ای تاثیرگذار می شود و رابطه ای پویا با محل جغرافیایی برقرار می کند. با چنین فرضهایی، درهم ریختگی ها و فرورفتگی های اعماق ناخودآگاه انسان ریشه مستقیم در ریزش ها و شکست های مکان جغرافیایی دارد، در حقیقت انسان پس از دریافت مکان مجدد آن را با تصویر در ذهن پردازش کرده و تن خود را شبیه به آن می کند به گونه ای که تا مرز یکی شدن با مکان جغرافیایی پیش می رود و در تبادل بین بیننده (انسان) و دیده شده (مکان) نگاهی سوم شکل می گیرد که عکس است.»

گالری اُ

نمایشگاه انفرادی عکس گل‌آرا جهانیان با عنوان «قطعه‌هایی عمیقا انسانی» از جمعه این هفته به مدت ۱۲ روز در گالری اُ واقع در خیابان سنایی، خیابان شاهین (خدری)، پلاک ۱۸، طبقه اول برگزار می شود.

گالری ژاله

نمایشگاه انفرادی عکس سودابه وطن پرست به عنوان «آمیگدال پیام‌هایش را سریع می‌فرستد» از جمعه ۲۲ آذرماه در گالری ژاله به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان ایرانشهر، خیابان نوشهر، پلاک ۳ گشایش می یابد.

در استیتمنت نمایشگاه آمده است: «مجموعه «آمیگدال پیام هایش را سریع می فرستد» با رویکردی جامعه شناسی به فرهنگِ ترس در زندگی معاصر می پردازد ترسی که منحصراّ از ناشناخنه ها نیست بلکه با تاکید به نقش رسانه ها در جوامع امروزی به نوعی خطرـ آگاهی اشاره دارد.

خطرـ آگاهی تنها با تجربه های شخصی یا اطلاعات دستِ دوم کسب نمی شود، بلکه به گفته اولریش بک: مبتنی برناتجربه های دست دوم هم هست. یعنی درک و برداشت انسان از آنچه می تواند در اطرافش رخ دهد یا به تعبیری زیستن با نوعی عدم اطمینان و یقین.

سودابه وطن پرست ازتجربه زیسته خود با تصاویری روایی و رئال از احساس عدم امنیت در امن ترین نقطه جهان یعنی “خانه” می گوید و اینگونه به عمل بیولوژی در آمیگدال، مرکز احساسات در مغز،که مانند یک رادار هر نوع تهدیدی را به ما هشدار می دهد و از منظری به فرایند ترس به عنوان ابزاری برای حفظ بقای انسان اشاره دارد، می پردازد.»

گالری ایوان

نمایشگاه گروهی نقاشی با عنوان «دو پرتره» از جمعه ۲۲ آذرماه در گالری ایوان واقع در الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بن‌بست حمید، شماره یک گشایش می یابد وت ا جمعه ۶ دی ماه ادامه خواهد داشت.