«آپرکات» از معضلات زندگی می‌گوید/ دختر بوکسور ایرانی روی صحنه

کارگردان نمایش «آپرکات» با اشاره به ویژگی‌های این اثر نمایشی درباره انتخاب این سوژه برای اجرا سخن گفت. محمدرضا قلی‌پور کارگردان نمایش «آپرکات» که این روزها در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران به صحنه می‌رود در گفتگو با سینما خراسان درباره اجرا در سالن گفت: متأسفانه به نظر می‌رسد اهالی منطقه نیاوران علاقه‌ای به دیدن […]


کارگردان نمایش «آپرکات» با اشاره به ویژگی‌های این اثر نمایشی درباره انتخاب این سوژه برای اجرا سخن گفت.

محمدرضا قلی‌پور کارگردان نمایش «آپرکات» که این روزها در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران به صحنه می‌رود در گفتگو با سینما خراسان درباره اجرا در سالن گفت: متأسفانه به نظر می‌رسد اهالی منطقه نیاوران علاقه‌ای به دیدن تئاتر ندارند و کمتر به دیدن آثار نمایشی که در فرهنگسرای نیاوران به صحنه می‌رود، می‌نشینند. البته استقبال هنرمندان و منتقدان از این اجرا خوب است اما حضور تماشاگران آنطور که انتظارش را داشتیم، نیست.

وی ادامه داد: اجرا در ماه رمضان و زمان اجرا که بعد از افطار است و همچنین بهانه دور بودن از مرکز شهر می‌تواند دلیل برآورده نشدن انتظار ما در جذب مخاطب باشد. البته باید به این نکته هم اشاره کنم که ظرفیت سالن خلیج فارس ۳۰۰ نفر است و این ظرفیت در مقایسه با سالن‌های تئاتری مرکز شهر خیلی زیاد است به همین دلیل هرچقدر هم که شاهد حضور تماشاگران باشیم شاید به نظر کافی نرسد.

قلی پور درباره انتخاب سوژه بوکس برای اجرا توضیح داد: برای اغلب مردم پرداختن به سوژه‌ای مثل ورزش بوکس جالب است و زمانی این سوژه جذاب‌تر می‌شود که زندگی یک زن بوکسور ایرانی را به تصویر بکشیم چون ورزش بوکس در ایران محدودیت‌هایی برای بانوان دارد و پرداختن به این موضوع برای مخاطبان کنجکاوی برانگیز است.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: از دیگر دلایلی که این اثر می‌تواند برای مخاطبان جذاب باشد داستان دراماتیکی است که نمایش دارد و دیگر اینکه تماشاگران با جنسی از کمدی وودی آلنی در نمایش روبرو می‌شوند که برپایه لودگی و تکیه کلام بنا نشده بلکه ذات متن ویژگی‌های طنز دارد. «آپرکات» داستان زندگی یک دختر بوکسور ایرانی است که در حال شرکت کردن در مسابقات بوکس زنان است و همزمان باید مشکلات زندگی شخصی اش را هم حل کند در واقع این زن هم در رینگ بوکس در حال مبارزه است و هم در زندگی شخصی اش.

وی اضافه کرد: همسر این زن در زندگی شخصی اش به دلیل مشکلات اقتصادی تعداد زیادی کِرم خریداری کرده و می‌خواهد از طریق غذا دادن به آنها کود تولید کند و به پول برسد و همین مساله مشکلات بسیاری را برای آنها رقم می‌زند. این مساله کنایه‌ای از معضلات موجود در خانواده‌ها است معضلاتی که خودمان کم کم آنها را گسترده می‌کنیم تا اینکه کل زندگی مان را در بربگیرند و ما را از بین ببرند. البته در کنار زندگی این زوج ۲ کاراکتر دیگر هم وجود دارند که زندگی شان به نوعی با آنها در ارتباط است و در پایان نیز مخاطب متوجه می‌شود هرآنچه را که دیده در واقع فیلم مستندی بوده است که یکی از شخصیت‌ها از زندگی آنها ساخته است.

قلی پور در پایان صحبت‌هایش بیان کرد: این اثر نمایشی تا ۱۳ خردادماه ساعت ۲۱ در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران روی صحنه خواهد بود. امکان دارد این نمایش را در مرکز شهر هم به صحنه ببرم که امیدوارم شرایط اجرای دوباره آن فراهم شود. البته پیشنهادهایی هم برای اجرای نمایش در شهرستان‌ها داشته‌ایم که در صورت توافق عملی خواهد شد.

بهروز بقایی، فرشته فرشاد، عماد عابدی، فریناز صراف با صدای منوچهر والی زاده و زهرا داوود نژاد بازیگران این اثر نمایشی هستند.