انتقادداور نشان رادی ازمدعیان نمایشنامه‌نویسی

عضو گروه داوری بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی تأکید کرد که آثار رسیده به این بخش از کیفیت لازم برای برگزیده شدن برخوردار نبودند. به گزارش سینما خراسان، نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی شامگاه شنبه ۲۲ دی در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به کار خود پایان داد و برگزیدگان بخش‌های مسابقه […]


عضو گروه داوری بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی تأکید کرد که آثار رسیده به این بخش از کیفیت لازم برای برگزیده شدن برخوردار نبودند.

به گزارش سینما خراسان، نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی شامگاه شنبه ۲۲ دی در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به کار خود پایان داد و برگزیدگان بخش‌های مسابقه نمایشنامه خوانی و مسابقه مونولوگ معرفی کرد. در این بین هیأت داوری بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی این جشنواره هیچ اثری را حائز برگزیده شدن ندانست.

آرش عباسی که به همراه حمیدرضا نعیمی و جمشید خانیان کار داوری آثار رسیده به بخش مسابقه نمایشنامه نویسی نخستین جشنواره تئاتر اکبر رادی را بر عهده داشت، درباره چرایی این اتفاق و برگزیده نشدن هیچ یک از آثار این بخش، به سینما خراسان گفت: ما ۲۷۸ نمایشنامه را خواندیم و با حمیدرضا نعیمی و جمشید خانیان ساعت‌ها بحث کردیم و به این نتیجه رسیدیم هیچکدام از آثار رسیده در شأن نام اکبر رادی نیستند. اگر قرار است نمایشنامه‌ای نشان اکبر رادی را دریافت کند باید اثری باشد که سال‌ها در ادبیات نمایشی ایران ماندگار شود ولی هیچکدام از آثار رسیده به جشنواره چنین ویژگی را نداشتند.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: متأسفانه در جشنواره‌های ما افرادی هستند که گمان می‌کنند نمایشنامه‌نویس هستند در حالی که نیستند، برای تعداد کمی از ۲۷۸ اثر رسیده به جشنواره تئاتر اکبر رادی می‌شد از عنوان نمایشنامه استفاده کرد. برخی افراد ۲ یا ۳ اثر فرستاده بودند ولی کیفیتشان خیلی پایین بود.

عباسی با بیان اینکه سؤال ما به عنوان هیأت داوران بخش مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر اکبر رادی این بود که چرا چنین قشری باید در این جشنواره حضور پیدا کنند در حالیکه جشنواره تئاتر اکبر رادی باید فضایی برای رقابت حرفه ای‌های نمایشنامه‌نویسی باشد؟

این نمایشنامه نویس تئاتر ایران درباره چرایی حضور افراد غیر حرفه ای برای رقابت در بخش مسابقه نمایشنامه خوانی جشنواره تئاتر اکبر رادی، متذکر شد: این مشکل به شیوه نامه جشنواره مربوط می‌شود و به نظرم باید تغییر کند. ما نباید در جشنواره تئاتر اکبر رادی به دنبال استعدادیابی و آمار باشیم زیرا این کار توسط جشنواره‌های دولتی که برای‌شان آمار و ارقام مهم است، انجام می‌شود.

عضو هیأت داوران بخش مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر اکبر رادی، ادامه داد: ای کاش ۱ نمایشنامه به جشنواره می‌رسید و ما متفق‌القول می‌شدیم که باید این اثر نشان اکبر رادی را دریافت کند اما متأسفانه هیچ اثر قابل توجهی وجود نداشت. از این رو تصمیم گرفتیم برخلاف جشنواره‌های دیگر که نگاه صدقه‌ای به نمایشنامه‌نویسی دارند، نه نام کاندیدا اعلام کنیم و نه برگزاری داشته باشیم تا از سال بعد نمایشنامه‌نویسان بدانند در رقابتی سخت قرار دارند و هر کاری را برای شرکت در این جشنواره ارسال نکنند.

عباسی تصریح کرد: منکر این نمی‌شوم که کارهایی هم بودند که قابلیت هایی داشتند ولی این جشنواره و نام اکبر رادی آنقدر بزرگ است که نباید اعتبارش را به سادگی خرج کنیم و جشنواره محلی شود برای تشویق نمایشنامه نویسانی که تازه کارشان را شروع کرده‌اند.

وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که جامعه نمایشنامه‌نویسی تئاتر ایران موضوع حضور حرفه‌ای و قابل تأمل در جشنواره تئاتر اکبر رادی را جدی بگیرند.