اولویت «مستند» در بودجه سینما قابل رهگیری است/در شفافیت جدی هستیم

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی با حضور در پردیس سینمایی چارسو از فرآیند برگزاری سیزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» بازدید و درباره برخی حواشی سینمایی توضیحاتی ارائه کرد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی شامگاه جمعه ۲۲ آذرماه با حضور در پردیس سینمایی «چارسو» محل برگزاری سیزدهمین جشنواره «سینما حقیقت» ضمن […]


حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی با حضور در پردیس سینمایی چارسو از فرآیند برگزاری سیزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» بازدید و درباره برخی حواشی سینمایی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان، حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی شامگاه جمعه ۲۲ آذرماه با حضور در پردیس سینمایی «چارسو» محل برگزاری سیزدهمین جشنواره «سینما حقیقت» ضمن بازدید از این رویداد در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسش‌ها پاسخ داد.

انتظامی در ابتدا درباره اینکه سینمای مستند امروز ایران تا چه اندازه انعکاس‌دهنده «حقیقت» امروز ایران است، گفت: من هم جشنواره امسال و سال گذشته آثار را دیده‌ام و سال‌های قبل هم اطلاعاتش را می‌گرفتم. فکر می‌کنم فضای سینمای مستند و فعالیت سینماگران مستند خوشبختانه رو به پیشرفت است.

وی تأکید کرد: نوع استقبالی که از مستندهای امروز می‌شود موید این نکته است سینمای مستند به خاطر اتکایش به گونه‌های مختلف، رنگین کمانی از ژانرها را ارایه می‌دهد که طبیعتاً به جهت اینکه این سینما، واقع‌گراست واقعیت‌های جامعه و تاریخ را باید بیشتر نشان بدهد. رسالتی هم که سینماگران مستند برای خود قائل هستند و به نظر من هم در این زمینه توفیق داشته‌اند، بر اساس همین امر بوده است.

انتظامی درباره ممیزی‌ها در جشنواره سینماحقیقت گفت: این روند طبیعی همه جشنواره‌هاست چون حجم زیادی از متقاضیان وجود دارد. یکی از کارهای هیات انتخاب، انتخاب اولویت‌ها و اعمال نظر حرفه‌ای است.

وی عنوان کرد: هر دستگاه دولتی وقتی اولویت‌های خود را اعلام می‌کند، می‌شود به برنامه و بودجه آن برای جدی بودن وعده‌هایش مراجعه کرد، فیلم کوتاه، مستند و انیمیشن جزو اولویت‌های سازمان سینمایی است و این در نسبت بودجه‌های ما کاملاً قابل رهگیری است.

انتظامی درباره بودجه صرف شده در جشنواره کودک و ابهاماتی که درباره آن مطرح شد، توضیح داد: شفافیت عملا به معنی پیش‌بینی‌پذیری است. وقتی درباره شفافیت صحبت می‌کنیم بیش و پیش از اینکه بخواهیم روی ارقام و هزینه‌ها مانور بدهیم، باید روی ضوابط و دستورالعمل‌ها کار کنیم که وزارت ارشاد در این زمینه جدی است. حجم دستورالعمل‌هایی که در یک سال گذشته انتشار پیدا کرده این موضوع را نشان می‌دهد.

وی افزود: جشنواره‌ها مطابق رویه‌ای که در وزارت ارشاد دارند، ۴۵ روز بعد از برگزاری باید فهرست هزینه‌های خود را ارایه دهند. جشنواره کودک اصفهان هم این کار را کرده است. یکی از فواید شفافیت این است که افکار عمومی به ویژه نخبگان بیایند و آن را نقد کنند، چون باعث می‌شود اصلاح رویه داشته باشیم، وگرنه انتشار به تنهایی نقص غرض است. طبیعتاً فارابی و همه موسسه‌های تابعه، درباره انتقادها نسبت به عملکرد خود پاسخ می‌دهند.